Ontdek onontdekt Londen

EngelandOntdek onontdekt Londen

Misschien herken je het wel: je komt af en toe in Londen, hebt de highlights gezien en zelfs al enkele minder beroemde locaties bezocht. Nu wil je echt iets bijzonders beleven. Goed verstopte 'geheime' plekjes met een bijzonder verhaal. We zetten er een paar voor je op een rij. Doe er je voordeel mee!

Winkel en museum vol met neon 

Gek op neon? Honderden, misschien wel duizenden neonreclames in een Victoriaans pakhuis in Walthamstow. Oprichter Chris begon met het maken van neonverlichting in uitgaanswijk Soho, werkte later in Hollywood en begon toen deze kleurrijke combinatie van winkel en museum. Zeker in de donkere dagen van het jaar de omweg naar Noordoost-Londen zeker waard.

Waar vind je het? Je loopt in een minuut of tien van treinstation Walthamstow Central naar de opslag op de Ravenswood Industrial Estate.

Engeland Londen onontdekte geheime plekjes RonReizen.nl God's Own Junkyard

10 Adam Street

Het bijzondere aan deze voordeur is de enorme overeenkomst met de voordeur van 10 Downing Street (de voordeur van de Britse premier). Dus maak hier je foto, zet hem op Facebook of Instagram en doe net alsof je op de thee bent geweest bij de premier!

Waar vind je het? Broadwick Street, achter Oxford Street 

Engeland Londen onontdekte geheime plekjes RonReizen.nl 10 Adam Street
 • 10 Adam Street!

Paradijs voor influencers in Londen 

Op een steenworp afstand van een aantal van de beste winkelgebieden van Londen vind je rustige hofjes, straatjes vol unieke en onafhankelijke boetiekjes. Neal’s Yard is met zijn kleurrijke buitenkant een paradijs voor Instagrammers in Seven Dials.

Waar vind je het? Neal’s Yard ligt op 5 minuten lopen van Covent Garden Underground Station

Engeland Londen onontdekte geheime plekjes RonReizen.nl Neal's Yard
 • Neal's Yard.

Tours naar 'verborgen Londen' 

Verken de onbekende delen van het metro-netwerk tijdens een bijzonder bezoek aan niet meer gebruikte stations en tunnels. Kies een van de Hidden London tours van het London Transport Museum en neem een kijkje achter de schermen bij enkele van de drukste stations van de stad. Ontdek geheime plekjes en fascinerende verhalen over de Londense metro.

Waar vind je het? Het London Transport Museum ligt naast Covent Garden. De Hidden London tours zijn door heel Londen 

Engeland Londen onontdekte geheime plekjes RonReizen.nl verlaten metro

  Piepklein politiestation 

  Je hebt er vast al meerdere keren overheen gelopen: Trafalgar Square. Maar heb je ook al het kleinste politiestation van Londen gespot? Het station werd gebouwd voor de politie om de protesten op Trafalgar Square in de gaten te houden. Het wordt natuurlijk niet meer actief gebruikt als politiebureau, maar het is een interessante bezienswaardigheid als je op Trafalgar Square rondloopt.

  Waar vind je het? Trafalgar Square 

  Engeland Londen onontdekte geheime plekjes RonReizen.nl politiestation Trafalgar Square
  • Het kleinste politiestation op Trafalgar Square.

  Bijzonder raam in kerk 

  Er zijn zoveel redenen om St Martin-in-the-Fields te bezoeken, vooral de gratis concerten die er worden gehouden, maar als je toch in de buurt bent, kijk dan ook even naar St Martin’s Window, een uniek raam in een toch al indrukwekkend gebouw.

  Waar vind je het? Op loopafstand van Charing Cross metrostation

  Engeland Londen onontdekte geheime plekjes RonReizen.nl raam in St Martins in the Field kerk
  • Het unieke raam in de kerk.

  Plantage in een park 

  Dit is een pareltje. Isabella Plantation ligt middenin Richmond Park en is een mix van een tuin, een bos en een plantage. Het is al sinds 1953 open voor publiek en staat bekend om de azalea’s die eind april/begin mei op zijn mooist zijn. Ook de grote collecties rhododendrons en camelia’s, plus vele andere zeldzame en ongewone bomen en planten zorgen ervoor dat dit een bezoek waard is gedurende het hele jaar.

  Waar vind je het? Richmond metrostation ligt op 20 minuten lopen

  Engeland Londen onontdekte geheime plekjes RonReizen.nl Isabella Plantation
  • Onbekend: Isabella Plantation.

  Vergane kerk in Londen

  Een oase van rust middenin zakencentrum de City of London. Deze oude kerk - St Dunstan in the East Church Garden - werd in de Tweede Wereldoorlog deels verwoest door bominslagen en is nooit herbouwd. Men liet de natuur zijn gang gaan wat nou zorgt voor een tuin met betoverende aanblik. Bijzonder fotogeniek en rustgevend.

  Waar vind je het? In de City of London (EC1), halverwege London Bridge en de Tower of Londen 

  Engeland Londen onontdekte geheime plekjes RonReizen.nl St Dunstan kerk
  • De natuur mag haar gang gaan bij deze verwoeste kerk.

  Info

  Meer over