De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Malta duiken virtueel museum RonReizen

MaltaOnderwater Museum Malta: duiken naar wrakken op je pc

Rond Malta liggen talloze wrakken verborgen op de bodem van de Middellandse Zee. Voor zeer geoefende duikers al een opgave om ze te bezoeken, laat staan voor de simpele snorkelaar... Wie toch wil genieten van de bijzondere onderwaterwereld met haar bijzondere vergane schatten is er nu Underwater Malta, een virtueel museum.

Het nieuwe virtuele museum, Underwater Malta, is het eerste in zijn soort in het Middellandse Zee-gebied. Het museum is een nieuwe en innovatieve manier voor kijkers om toegang te krijgen tot archeologische vindplaatsen onder water in Malta. Het doel van het project is om de bezoeker panoramische onderwaterbeelden te laten zien die doorgaans alleen zichtbaar zijn door diep in de Middellandse Zee te duiken. 

Malta duiken virtueel museum RonReizen sleepboot
  • Ook virtueel te bezoeken: deze sleepboot.

Onderwater vanachter je pc

Het Underwater Malta-project - een samenwerking tussen de Malta Tourism Authority, de University of Malta en Heritage Malta - opent een hele nieuwe ontdekkingswereld in de vorm van een virtual reality-ervaring waarbij je de wrakken en locaties rond de Maltese eilanden kunt bezoeken vanachter je eigen computerscherm. Afgelopen zomer is het museum gestart met 10 locaties; van het oudste Fenicische scheepswrak in de Middellandse Zee tot vliegtuigenwrakken uit de Tweede Wereldoorlog. Momenteel worden er nog 10 nieuwe locaties toegevoegd.


Malta duiken virtueel museum RonReizen machinegeweer
  • Een machinegeweer dat nog fier overeind staat op het dek...

Supermooi duiken

Het virtuele museum elimineert de fysieke barrière die door de zee zelf wordt gecreëerd en geeft ons nu de kans om zelf de prachtige archeologische vindplaatsen te zien die tot nu toe alleen toegankelijk waren voor gevorderde duikers. Overigens: Malta staat bekend als een van de mooiste duiklocaties van Europa. Heldere wateren, prachtige onderwaterwereld en wrakken die er sinds de Tweede Wereldoorlog al liggen; het maakt Malta tot een ideale plek – er is weinig sterke stroming en geen getij – ook voor nieuwe of beginnende duikers. 

Malta duiken virtueel museum RonReizen in een schip
  • Duik virtueel mee door dit schip...

Klik hier voor een video over het bijzonder museum. 

Info

Meer over