De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Spanje

Nederlanders zien Spanje als beste alternatief voor wintersport

Nederlanders die niet op wintersport gaan, kiezen massaal voor Spanje. 29% van de geboekte vliegvakanties in de voorjaarsvakantie gaat daarheen, blijkt uit cijfers van VakantieDiscounter. Spanje doet het wel beduidend minder dan vorig jaar: toen ging maar liefst 38% van de voorjaarsvakanties naar de Spaanse zon.

Verschuivingen

Ook Egypte (18%) en Portugal (8%) doen het goed dit voorjaar en staan – net als vorig jaar – in de top 3 van zonnige bestemmingen voor deze week. Egypte wint duidelijk terrein ten koste van Spanje. Dat geldt echter niet voor alle Afrikaanse bestemmingen. Kaapverdië neemt bijvoorbeeld af in populariteit. Volgens VakantieDiscounter heeft dat te maken met het faillissement van Thomas Cook en de daardoor gestegen prijs voor die bestemming. Verder wint Curaçao terrein en is het altijd spectaculaire Dubai nieuw in de top 10.

Top bestemmingen voorjaarsvakantie

1.Spanje (29%)

2. Egypte (18%)

3. Portugal (8%)

4. Turkije (7%)

5. Curaçao (5%)

6. Italië (4%)

7. Marokko (4%)

8. Kaapverdië (3%)

9. Dubai (3%)

10. Gambia (2%)

Curaçao
  • Curaçao maakt een flinke sprong in de top 10 populaire bestemmingen in de voorjaarsvakantie.

All inclusive

Het aantal Nederlanders dat dit voorjaar voor een all inclusive-vakantie kiest, is gestegen: 48% van de vakantiegangers verkiest dit verzorgingstype boven logies en ontbijt (24%). In 2019 was dat nog 43% van de Nederlanders. Ook hotels zijn nóg meer in populariteit gestegen: waar in 2019 86% van de mensen die op een zonnige voorjaarsvakantie gingen voor een hotel koos, is dat in 2020 maar liefst 91%. Gemiddeld geven we ook nog eens meer uit dit jaar: 644 euro ten opzichte van 609 euro in 2019, een stijging van 6%.