Overnachten op de Veluwe bij Cuber Suites

NederlandNatuurlijk overnachten op de Veluwe doe je bij Cuber Suites

“De Veluwe.” Dat is mijn antwoord als je vraagt naar een bestemming in Nederland voor je vakantie of weekendje weg. Er is van alles wat: gezellige dorpjes, grote steden, cultuur en heel veel prachtige natuur. Wij overnachtten midden in die natuur: Cuber Suites, waar we naar bed gingen én wakker werden met de vogeltjes.

We verbleven midden in de natuur van de Veluwe, zonder dat we aan comfort hoefden in te boeten. Sterker nog: we logeerden in luxe. Alsof een dure hotelkamer kaarsrecht uit een hotel is geknipt en midden in de natuur is neergezet. Zo laten de Cuber Suites zich misschien wel het best omschrijven. Vanbuiten is het pure eenvoud, maar vanbinnen ben je van alle gemakken voorzien en word je in de watten gelegd. 

De Cuber Suite staat midden in de natuur - RonReizen
  • Midden in de natuur...

Gratis gids tijdens je verblijf

Laten we bij het begin beginnen: inchecken. Dat hoeft niet. Het enige wat je hoeft te doen, is een app downloaden via de Google Play Store of Apple Store en je hebt de complete hotelreceptie in de palm van je hand. Vlak voor je verblijf krijg je aan de hand van een aantal antwoorden op vragen over je interesses een gids aangeraden. Via de chat kun je hem of haar van alles vragen over je verblijf, uitstapjes en tips voor bijvoorbeeld restaurants. Het is echt handig en werkt makkelijk en snel. Onze gids heet Jessica. En ze heeft ons uitstekend verzorgd.

Cuber Suites slaapkamer met uitzicht - Ronreizen
  • Onze bedroom view.

App voor je suite

De app is dus ook meteen je incheckbalie. We liepen in één streep door naar onze Cuber Suite en openden de deur met onze telefoon. Binnen gingen tegelijkertijd de lichten aan en de gordijnen open. We voelden ons meteen welkom. Je telefoon is hier je afstandsbediening van de suite. De verlichting, temperatuur, gordijnen; je regelt het gemakkelijk vanuit je luie stoel. We hebben zelfs ons ontbijt via de app besteld. We kregen een appje, deden de deur open en daar stond een kistje met onze broodjes en smoothies voor ons klaar. Top geregeld!

Cuber Suites relaxen op de veranda
  • De natuur nodigt uit om buiten te gaan zitten.

Huisje op de Veluwe

De suite – of huisje, of cabin, of hoe je het ook wilt noemen – mag dan wel midden tussen de Veluwse bossen en hei staan, het is supermodern ingericht. En hoewel het moderne in contrast staat met de natuur, lijkt het door de donkere kleuren ook juist wel weer weg te vallen in het natuurlijke decor. Bovendien bestaat de Cuber Suite uit veel meters raam. De living kijkt uit over de omgeving en in de slaapkamer zorgt een muurvullend raam ervoor dat je echt het gevoel hebt wakker te worden in het bos. Zelfs de badkamer... No worries, hier douche je door het glazen dak onder de (sterren)hemel. Alleen de vogels zien je in je nakie.

Hotelkamer of natuurhuisje?

De suite is van alle gemakken voorzien. Vooral de ruime badkamer, met douche waarover je naar huis wilt schrijven, verdient een aparte vermelding. Behalve het dakraam is de douche zelf ook echt een feestje: ruim, goede druk en zeep en shampoo van Marie Stella Maris Amsterdam, een geur waar ik echt fan van ben. Door de indeling van het huisje (slaapkamer – badkamer – keuken/woonkamer) loop je door de badkamer naar de slaapkamer – en weer terug. Maar waarschijnlijk overnacht je hier met iemand die je al eerder naakt hebt gezien. Al zul je misschien wel wat privacy willen als je op het toilet zit...

Wandelen vanuit je Cuber Suite
  • Je stapt je Cuber Suite uit en de natuur in.

Inrichting van de Cuber Suite

Wat biedt een Cuber Suite nog meer? Best veel eigenlijk. Een keukentje met koelkast, kookplaatje, combi-oven, Nespresso-koffiezetapparaat en waterkoker. Een bar met barkrukken, en een stukje woonkamer met een bankje en stoel. En het mooie is: als je niet weet hoe de kookplaat of oven werkt, dan vind je in de app video’s met een korte stap-voor-stap uitleg. Maar het belangrijkst zijn de grote ramen en schuifdeuren, die ‘buiten naar binnen halen’, zoals binnenhuisarchitecten dat graag zeggen.

Cuber Suites op de verandabij de buitenhaard - RonReizen
  • Gezellig bij de buitenhaard.

Lekker naar buiten

En nu we het toch over buiten hebben. We hadden ook nog een veranda. Hoewel het weer het niet per se toeliet, lieten wij ons niet kennen. Buiten zitten zouden we! Dus zaten we lekker te verkleumen onder een dekentje bij de gezellige houtkachel op ons terras. Waar we op de grond verse pootafdrukken van een hertje zien (of een zwijntje, een dier met hoefjes in ieder geval) en worden getrakteerd op een prachtig vogelconcert.

Fietsen huren bij Cuber Suites
  • De elektrische fietsen stonden al voor ons klaar.
IJs van Co in Hoenderloo - RonReizen
  • Naar rechts voor het beste ijs van de Veluwe.

Eén met de natuur

Je logeert in hartje Veluwse natuur, tussen bos en heide, maar wel tussen andere Cuber Suites. Die weliswaar één zijn met de natuur, maar je er toch aan herinneren dat je niet alleen op de wereld bent. Je kunt ook een Cuber Suite met jacuzzi of sauna boeken, die waren bij ons helaas al uitverkocht. Er zit dus niets anders op: we moeten nog een keer terug.

Doen in de omgeving

  • Wandelen en fietsen: Zet één stap naar buiten en je staat midden in de ongerepte natuur van de Veluwe. Tip 1 laat zich raden: wandelen. Ga op eigen houtje, of loop de Trage Tocht Hoenderloo (18km), een Klompenpad (3, 9, 12 km) of een van de vele andere wandelingen. Ik vond deze site met allerlei wandelroutes in de omgeving. Of gebruik je Cuber App en huur met één druk op de knop een van de elektrische fietsen die voor je klaarstaan. 

  • IJs van Co: In Hoenderloo, op een steenworp afstand van Cuber Suites verkopen ze het beste softijs van De Veluwe. IJs van Co is een begrip voor iedereen in de omgeving en een must-visit voor de toerist. 

  • Genoeg te doen hier, hoor! Te veel om op te noemen eigenlijk. Even snel een vrij random rijtje: Kröller-Müller Museum, Jachthuis Sint Hubertus, Nederlands Openluchtmuseum, Burgers’ Zoo, Paleis het Loo, Apenheul en een dagje Apeldoorn of Arnhem.

Cuber Suites een samenwerking zijn tussen Break Away Concepts en Roompot. 

Meer over