Punta Cana

Dominicaanse RepubliekDit zijn de 10 mooiste Dominicaanse stranden

Voor wie van zon, zee en strand houdt: de Dominicaanse Republiek biedt dat als geen ander. Hier 10 stranden die je onmiddellijk doen verlangen naar zo’n weekje onvervalst Caribisch genieten.

1. Punta Cana en Bavaro

Bij Punta Cana en Bavaro vind je stranden die behoren tot de mooiste van de wereld. Poederzacht en helder wit zand, turkoois doorzichtbaar water en schaduwrijke palmbomen en een koraalrif voor de kust dat de golven tegenhoudt. Vooral Playa Bávaro geniet een wereldreputatie. 48 kilometer maar liefst en tevens het meest toeristische met tal van hotels.

Saona
 • Het eilandje Saona.

2. Saona

Een pareltje in de Cariben: het eilandje Saona. Slechts een vissersdorpje is er bewoond. En verder: kokosbomen aan het witte strand en de blauwe zee met prachtig koraalrif.

  3. Plaza Arena Gorda

  Plaza Arena Gorda kent veel all inclusieve hotels, zoals het Hard Rock-complex. Dat is niet voor niets: het dikke witte zand en de prachtige blauwe zee nodigen uit om lekker lange dagen aan dit strand door te brengen.

  • Bahía de Las Aguilas.

  4. Bahia de Las Aguilas

  De Dominicanen zelf vinden dit het mooiste strand: Bahia de Las Aguilas. Het zegt het al: de baai wordt omgeven door karststenen rotsen en het witte strand strekt zich uit over acht kilometer. Onderdeel van het Nationaal Park Jaragua, dus beschermd!

   5. Boca Chica

   Go where the locals go! Op 30 kilometer van de hoofdstad Santo Domingo vind je Boca Chica, een lang en breed strand waar veel aan watersporten wordt gedaan en talloze bars en restaurants zijn.

   • Sosúa.

   6. Sosua

   Het strand van de baai van Sosua is een van de bekendste in het noorden van de Dominicaanse Republiek. Een kilometer lang en ook hier weer wit zand en helderblauw water. Ideaal voor diepzee-duikers, die er dan ook graag komen.

   • Cayo Arena

   7. Cayo Arena

   Hou je niet van of kun je niet duiken, dan is snorkelen een leuk alternatief. Ga dan naar het strand van het eilandje Cayo Arena, want vanaf dit plekje kom je in een schitterende onderwaterwereld terecht. Het is er bezaaid met koralen en sponzen, je spot er hele scholen aan koraaljuffertjes en maanvissen en de geelstaartscharren zwemmen rond je voeten.

    8. Playa Grande

    Iedereen met een klein beetje kennis van het Spaans weet wel wat Playa Grande betekent. Een uitgestrekt strand dat geliefd is bij surfers, maar wel aandacht van zwemmers vraagt vanwege de stromingen. Bij tal van strandhutjes kun je terecht voor smakelijke hapjes met zeevruchten.

    • Playa Rincón

    9. Playa Rincón

    Een strand dat in veel travelboeken staat, is Playa Rincón. Overal staat het in de top tien van mooiste stranden ter wereld. Het is er ongerept, met wit zand en een hele rustige heerlijk blauwe zee waar je als bezoeker als vanzelf wordt betoverd door dit schouwspel.

    Las Terrenas

    10. Las Terrenas

    In het noorden op het schiereiland van Samana vind je Las Terraenas, een prachtig mooi strand omgeven door een woud aan kokosbomen. Een feëriek strand en veel geroemd.

    Meer over