Mijlpaal: eerste vrouwelijke kapitein aan roer gloednieuw cruiseschip!

Mijlpaal: eerste vrouwelijke kapitein aan roer gloednieuw cruiseschip!

Kapitein Serena Melani zwaait de scepter over het nieuwste schip van Regent Seven Seas Cruises. Het is de allereerste keer dat een vrouw wordt benoemd tot kapitein van een gloednieuw cruiseschip.

Dat een vrouw aan het roer staat van een cruiseschip is niet nieuw. Serena Melani werd in 2016 de eerste vrouwelijke Kapitein van regent Seven Seas Cruises en leidde al de schepen Seven Seas Explorer, Seven Seas Mariner en Seven Seas Navigator. Maar er is nog nooit eerder voorgekomen dat een vrouw direct kapitein wordt bij de lancering van een nieuw cruisschip.

Kapitein Serena Melani

  Kapitein Serena Melani

  Kapitein Melani zal een groot deel van dit jaar doorbrengen in de scheepswerf in Ancona, Italië waar Seven Seas Splendor wordt gebouwd, om ervoor te zorgen dat de vorm en functie van het schip perfect is vanuit het perspectief van een kapitein. "Er is een groeiend aantal zeer getalenteerde vrouwelijke kapiteins in opkomst in onze sector en we zijn er trots op pioniers te zijn voor die vrouwen die ernaar streven om topfuncties te bekleden," zei Kapitein Melani. "Het verkennen van de wereld en het leiden van scheepsteams is te allen tijde een passie van mij geweest en ik geniet ervan om dit te delen met iedereen die met ons meevaart. Ik heb altijd geloofd in het motto dat de remedie voor alles in zout water zit - zweet, tranen en de zee."

  Seven Seas Splendor
  • Het interieur van de Seven Seas Splendor

  Seven Seas Splendor

  Met slechts 750 gasten heeft de Seven Seas Splendor van alle cruiseschepen de meeste ruimte voor de gasten én de beste service omdat het personeel minder gasten het naar de zin hoeft te maken. Het schip dat in 2020 met passagiers gaat varen heeft voor de steenrijke mensen onder ons de grootste – en duurste – suite op een cruiseschip ooit. Lees daar hier meer over.

  Van vrachtschip naar cruiseschip

  De 45-jarige kapitein Melani begon haar carrière al toen ze 16 was, als cadet terwijl ze naar school ging op vrachtschepen in haar woonplaats Livorno, Italië. Na haar afstuderen aan het Nautical College in 1993 was Serena een van de weinige vrouwen die functies bekleedde met toenemende verantwoordelijkheid op olietankers en vracht- en containerschepen. In 2010 trad ze in dienst bij Regent Seven Seas Cruises als brugofficier en diende vervolgens als navigatieambtenaar, veiligheidsbeambte en stafchef op Seven Seas Voyager. Ze werd de eerste vrouwelijke Kapitein van het bedrijf in 2016 en leidde Seven Seas Explorer, Seven Seas Mariner en Seven Seas Navigator tijdens haar dienstverband.