Halloween kastelen

De meest mysterieuze middeleeuwse kastelen in Europa

Wie heeft er nou niet gedroomd van een verblijf in een echt middeleeuws kasteel? Compleet met massieve stenen muren, een ophaalbrug en een hoge ronde toren. Ooit stonden de kastelen op een hooggelegen heuvel als verdedigingsmethode, maar vandaag de dag is deze hoge ligging de perfecte gelegenheid om te genieten van een adembenemend panorama met dorpjes en bergen.

Met Halloween in het vooruitzicht en alle spooktaculaire gedachten heeft Holidu, de zoekmachine voor vakantiehuizen, besloten om de meest mysterieuze middeleeuwse kastelen voor je op een rij te zetten. Klaar voor een unieke en gruwelijke overnachting in oktober?

1.    Castello Leopoldo - Toscane, Italië

Dit prachtige 16e-eeuwse kasteel ademt oude charme en elegantie en is te vinden in de provincie Livorno in Toscane, Italië. Het romantische gebouw heeft de meest perfecte locatie voor een adembenemend uitzicht over de vallei en op heldere dagen kan je het eiland Elba zien. Als de nacht valt, zorgt deze locatie voor een spookachtige sfeer: met een oppervlakte van 1500 m² kan Castello Leopoldo comfortabel plaats bieden aan 20 personen voor een spannend Cluedo-weekend. Het hele kasteel kun je reserveren vanaf €1.714 per nacht. Meer weten? Klik hier.

Kom alles te weten over martelwerktuigen in het Torture Museum

Als je het lef hebt om alles te weten te komen over wrede en gruwelijke dingen, dan is een bezoek aan het Torture Museum in San Gimignano een must-do tijdens het Halloween-weekend. De meest uitgebreide tentoonstelling over middeleeuwse martelwerktuigen die je ooit op één plek zult zien. Pas op, dit museum bezorgt je waarschijnlijk nog dagen lang nachtmerries.

2.    Château Martinus - Saint-Caprais-de-Lerm, Frankrijk

Château Martinus, gelegen in de regio Aquitaine in Frankrijk, is een spectaculair kasteel van 1.000 m² waar je met 18 personen kunt  overnachten. Het biedt het perfecte decor voor een Halloween-feest om nooit te vergeten! In de middeleeuwse eetkamer kun je genieten van een nachtelijk feestmaal aan de lange houten tafel, met uitzicht op het knapperend vuur dat de kamer verwarmt. De inrichting heeft een ouderwetse, gotische sfeer met elementen zoals stenen muren en zichtbare balken in het hele kasteel. De huurprijs begint vanaf €338 per nacht. Voor meer info, klik hier.

Pak je beste horror outfit en doe mee aan de Zombie Walk

Als je zin hebt in een reis naar Bordeaux, zorg er dan voor dat je het doet op de dag waarop de jaarlijkse Zombie Walk plaatsvindt. Op 19 oktober betreden honderden levende doden de straten van de stad op zoek naar fris menselijk bloed om te verslinden! Zorg ervoor dat je de beste horror outfit hebt - de allerbeste zombie looks worden beloond.

3.    Mazures - Luik, België

Dit kasteel, in Game of Thrones stijl, ligt aan de oevers van de rivier  Vesder in Luik, België. Na een volledige renovatie van het kasteel vind je nu een 100 m² grote vakantiewoning in de linkervleugel van de toren. Zodra je de middeleeuwse ophaalbrug oversteekt en het huis binnenkomt, vind je de moderne woonkamer en keuken. Daarnaast zit een wenteltrap die je naar boven brengt, naar de twee slaapkamers. Het is geschikt voor maximaal 4 personen en de prijzen beginnen bij €91 per nacht. Klik hier voor meer informatie.

Château de Jehay biedt nóg meer Halloween-vertier

Als je een verblijf in een middeleeuws kasteel niet genoeg vindt om in Halloween-sferen te komen, rij dan 45 minuten naar het prachtige Château de Jehay waar je kunt genieten van een aantal spookachtige sensaties tijdens een echte heksennacht. Met schminken, gratis snoep en een spannende sprookjeswandeling door het park is dit evenement geschikt voor families die op zoek zijn naar wat opschudding met Halloween.

4.    Kasteel Saarfels - Serrig, Duitsland

In dit kasteel huur je een gezellig appartement met twee slaapkamers, gelegen langs de rivier de Saar in Duitsland. Het kasteel heeft uitzicht op de Riesling-wijngaarden. Het huis is volledig gerenoveerd en heeft alles wat je nodig hebt voor een spannend weekendje weg. Je hebt beschikking over een eigen terras en het kasteelpark voor een spannende Halloween-wandeling. De locatie is perfect als je meer dan één land wil bezoeken, aan de grens van Luxemburg, Frankrijk en België. Vanaf €178 huur je een appartement in dit kasteel. Klik hier voor meer informatie.

Mensen die fan zijn van The Exorcist moeten naar Trier

Dit is niet voor de gevoelige zieltjes onder ons. Als je een dansje met de duivel aandurft, boek dan tickets voor DEVIL'S EXORCIST - The Spectacular Horror Experience in Trier. Hier aanschouw je een live optreden waarin exorcisme wordt bedreven. Bereid je voor om echt afschuw te voelen (let op: Demon-aanvallen gericht op het publiek is niet uitgesloten).

5.    Narrow Water Castle- County Down, Noord-Ierland

Dit volgende juweeltje van een appartement ligt in het majestueuze Narrow Water Castle in Noord-Ierland. Het oorspronkelijke kasteel dateert uit 1680 en het aangelegen gebouw is onlangs gerenoveerd tot een luxe appartement waar je met zes personen kunt overnachten. Het kasteel met ontelbare torentjes bezorgt je gelijk de rillingen als het schemeren aanvangt en is de perfecte keuze voor een weekendje weg op het Ierse platteland met Halloween. Het verhuren van dit unieke appartement kan vanaf €169 per nacht. Voor meer informatie, klik hier.

De Downpatrick- en County Down- spoorweg jagen je de stuipen op het lijf

Een uitstapje naar de Downpatrick- en County Down-spoorweg bezorgt je de engste stoomtrein-ervaring van Noord-Ierland. De treinrit leidt je naar het spookkerkhof van de boze heks en dan terug naar de grot van Merlijn. Voordat je instapt kunnen de kinderen geschminkt worden.

6.    Château St. Philippe - Saint-Pierre-d'Albigny, Frankrijk.

Als laatste, maar zeker niet de minste op deze lijst, dit mysterieuze Franse château dat dateert uit 1032. Oorspronkelijk gebouwd door de benedictijner monniken als tweede huis van hun klooster, daarna werd het jaren bewoond door Baron Charles-Albert Favier du Noyer. Bijna 1000 jaar later hebben de huidige eigenaren het kasteel volledig gerestaureerd, maar veel van de oude architectonische detail is behouden. Het kasteel kun je vanaf €1.909 per nacht huren. Meer weten? Klik hier.

Bezoek ook Château de Miolans voor een volledige kastelen-ervaring
 

Op slechts 10 minuten rijden van het kasteel ligt nog een ander fascinerend kasteel: Château de Miolans. De geschiedenis van dit middeleeuwse kasteel gaat terug tot 1014. Met Halloween verzamelen zich hier alle heksen uit de omgeving voor een heksenbal.

Meer over