De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Virtuele tour

NederlandDit zijn de meest avontuurlijke virtuele trips

Het jaar 2020 is er nu al één om niet te vergeten. Want wat is dit een ongekend vreemde tijd. Gelukkig is daar het internet nog. Het staat boordevol interessante virtuele trips door gebieden over de hele wereld. En als wij die fijne plekjes nu even niet kunnen bezoeken, dan brengen we de wereld toch gewoon naar huis?

Chinese Muur

Beklim deze keer mentaal één van de zeven wereldwonderen met een virtuele tour op de Chinese Muur. Ook vanuit je eigen huis is het indrukwekkend dit bouwwerk te aanschouwen. Vanaf de muur heb je ook prachtig uitzicht over het landschap van China. Je kunt een aantal virtuele tours maken, zodat je een impressie krijgt van deze mooie plek. De muur is een belangrijke toeristische trekpleister en een symbool in China. De Chinese Muur werd in 1987 op de UNESCO werelderfgoedlijst gezet, waarna het 20 jaar later tot één van de nieuwe zeven wereldwonderen werd gekozen. Klik hier voor de tour.

Chinese muur
  • Chinese Muur.

Het Louvre

Ook liefhebbers van musea komen aan hun trekken in deze tijd van virtuele trips. Zo kun je ook een tour maken door één van ’s werelds grootste musea het Louvre. Je kunt de tentoonstellingsruimten en galerijen van het museum bezoeken, evenals de gevels van het museum. En wat te denken van overblijfselen van de gracht van het Louvre, Egyptische oudheden of Galerie d’Apollon? Vanuit de luie stoel kun je het allemaal bezoeken. Is ook weleens leuk! Klik hier voor de rondleiding.

Louvre
  • Louvre.

Inca Trail – Peru

Fans van hiken opgelet, want thuis kun je het ook avontuurlijk maken met de Inca Trail in Peru. Dit is met afstand de beroemdste trektocht in Zuid-Amerika, en zelfs van alle trektochten ter wereld is de Inca Trail één van de meest populaire. Je vindt hier een combinatie van berglandschap, nevelwoud, subtropische jungle, ruïnes en grotten. De Inca Trail is slechts 43 kilometer lang, met als eindbestemming de Machu Picchu, de mysterieuze Lost City of the Incas. Doe de virtuele tour en ontdek of deze Trail iets voor jou kan zijn! De trail is hier te bewonderen.

Machu Picchu - RonReizen
  • De Inca Trail brengt je naar de Machu Picchu!

San Diego Zoo

In dit rijtje mag ook zeker een dierentuin niet ontbreken. Neem een kijkje in de dierentuin van San Diego, de San Diego Zoo. Met maar liefst 10 live streaming camera’s ontgaat je helemaal niets in het park. Wil je je vergapen aan panda’s en koala’s? Het kan gewoon! En wil je apen, ijsberen of pinguïns zien? En dat komt sowieso wel goed, want de San Diego Zoo heeft zo’n 4000 dieren van meer dan 800 verschillende diersoorten. En met een paar klikken kun je ze allemaal zien! Bekijk alle beestjes hier.

San Diego Zoo
  • San Diego Zoo.

NASA

Altijd al eens willen zien hoe het er aan toe gaat bij NASA? Dit is je kans. Ontdek hoe het is om te trainen als een astronaut wanneer je een online tour maakt door het Johnson Space Centre in Houston. Je kunt ook educatieve livestreams van het Kennedy Space Centre op Facebook bekijken. Ook is het mogelijk een virtuele rondleiding van 360 graden door het huis van de Hubble-ruimtetelescoop voor missies te maken. Begin in de lobby om meer te weten te komen over het ruimtevaartuig. Bezoek de Operations Support Room, waar een team de afwijkingen van ruimtevaartuigen onderzoekt en nieuwe procedures verifieert. Kortom, duik in de wereld van de astronauten! Voor de tour klik je hier.

NASA
  • NASA.
Meer over