lente-in-montagnes-du-jura

FrankrijkLente in Montagnes du Jura: perfect voor wandelaars

Montagnes du Jura is dé streek bij uitstek voor wandelaars. Vooral in de lente, want met de komst van het voorjaar brengen de eerste zonnestralen de natuur weer tot leven. De velden staan vol met narcissen, de vlaktes kleuren weer groen en bieden een bijzonder schouwspel. Voor wandelliefhebbers is dit het perfecte jaargetijde om eropuit te trekken en te genieten van de natuur. Op een ontspannen of wat sportievere manier, voor één of meerdere dagen.

Montagnes du Jura is de belofte van een wandelgebied met een afwisselend landschap. In één wandeling ontdek je bossen, groene vlaktes, bloemenvelden en zelfs watervallen. 

wandelen-bos-jura-lente-ronreizen

  Montagnes du Jura te voet verkennen 

  Montagnes du Jura is een fantastische bestemming voor mensen die graag in een zuivere natuuromgeving willen wandelen. Het is een goed toegankelijk recreatiegebied voor zowel gezinswandelingen als uitstapjes voor elk niveau. Maar het is ook een plek voor een wat sportiever tochtje. Je vindt er langere parcoursen met hoogteverschillen zoals de GTJ of de Echappée Jurassienne. 

  wandeling-waterval-bos-jura-ronreizen
  • Watervallen van Hérisson

  Accommodaties om bij te tanken 

  Om het beste uit de streek te halen biedt Montagnes du Jura hoogwaardige accommodaties.  

  La Ferme du Lanchet 

  La Ferme du Lanchet in Lamoura is geschikt voor grote groepen en ideaal voor natuurliefhebbers. Deze gîte in een gerenoveerde en typische boerderij uit de Haut-Jura combineert traditie met een moderne sfeer. De uitgebreide faciliteiten, de wellnessruimte buiten en het ruime terras maken van deze accommodatie een gastvrij en luxe plekje. Pluspunt: de gîte is uitgerust met een laadpaal voor elektrische auto’s, om duurzaam reizen te stimuleren. 

  verblijf-jura-frankrijk-wandelen-vakantie-ronreizen
  • La Ferme du Lanchet

  Les Greniers des Châteaux 

  Bij Les Greniers des Châteaux hebben de kamers verschillende sferen, waarbij ontkoppelen centraal staat. Hier neem je de tijd voor een ontbijtje met verse en biologische producten, lezen of luieren in een van de kamers of genieten van een maaltijd van de table d’hôte. En dat allemaal in een ontspannen omgeving.  

  Lees ook:

  De Jura: voor het echte vakantiegevoel

  vakantie-lente-lezen-frankrijk-ronreizen

   Nieuw: de “Points-Nœuds” 

   Dit knooppuntensysteem, geïnspireerd op de 19e eeuwse mijnen, bestaat al in België en Nederland. De genummerde kruispunten vormen een knooppuntennetwerk om zelf je een fietsroute uit te stippelen en te volgen. Het systeem is eenvoudig en flexibel. Je bepaalt je eigen parcours, aanpasbaar op je wensen en behoeften. Op dit moment zijn er twee bewegwijzerde gebieden met Points-Nœuds: het centrale deel van de Haut-Doubs en het gebied tussen de Vallée de l’Ognon en de Vallée du Doubs. Er staan 850 borden over een afstand van 495 km.

   fietstocht-frankrijk-jura-bos-ronreizen
   • Fietstocht - Points-Nœuds in de Doubs
   Meer over