Camper in Frankrijk

FrankrijkLe French Time: Franse kampeernetwerk met milieukeurmerk

De natuur staat centraal bij Le French Time en die inzet wordt onderscheiden met het milieulabel 'La Clef Verte'. Alle 74 campings van Le French Time krijgen dit Europese keurmerk voor milieuverantwoord toerisme. Een primeur, want niet eerder werd een compleet kampeernetwerk in Frankrijk onderscheiden voor duurzaamheid.

Families zijn nu meer dan ooit op zoek naar rust, ruimte en natuur tijdens hun vakantie. Le French Time is een nieuw netwerk van 74 kwaliteitscampings in Frankrijk waar deze drie elementen aanwezig zijn. Duurzaamheid staat namelijk hoog in het vaandel bij Le French Time en dat gaat de kampeerketen een Europees erkend ecolabel opleveren.

Keurmerk La Clef Verte

La Clef Verte ('De groene sleutel') is een milieulabel voor vakantieadressen die aan specifieke regels voldoen op het gebied van duurzaamheid. Doel van het keurmerk is de impact van het toerisme verminderen en milieubewust gedrag van professionals en vakantiegangers bevorderen. Campings die het keurmerk dragen, bieden een kampeerterrein met milieuverantwoorde faciliteiten in een ongerepte natuurlijke omgeving. Ook vragen zij hun gasten om tijdens het verblijf extra rekening te houden met het milieu.

Campingleven in Frankrijk
  • Rust, ruimte en natuur staan bij Le French Time hoog in het vaandel.

Ecologische campings

Kleine gestes en maatregelen maken daarbij al een groot verschil. Zo worden het zwembad en het water van de sanitaire ruimtes verwarmd met zonne-energie. Voor de schoonmaak gebruiken eigenaren van Clef Verte-campings alleen biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen en gasten kunnen hun afval gescheiden inleveren. Ook bij de sanitaire maatregelen tegen Covid-19 die de campings nu zo veilig mogelijk maken, probeert Le French Time duurzaamheid te respecteren.

Lees ook:

5 mooie plekken in Frankrijk zonder massatoerisme

Kamperen in Frankrijk
  • Eigenaren van Clef Verte-campings gebruiken alleen biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen en gasten kunnen hun afval gescheiden inleveren.

Le French Time: 100% duurzaam

Le French Time, ontstaan door de fusie tussen de kwaliteitscampings van Les Castels en Sites et Paysages, heeft zichzelf hoge doelen gesteld. De campings van het nieuwe netwerk zetten zich al in voor duurzaamheid; onder meer door het aanbieden van milieuvriendelijke en low-impact activiteiten zoals fietsen en kanoën. Maar volgens een recente overeenkomst met La Clef Verte gaan de French Time-campings zich nu nog sterker toeleggen op ecotoerisme. Daarmee wordt Le French Time het eerste Franse kampeernetwerk dat in 2021 een milieukeurmerk heeft voor 100% van de aangesloten campings!

Duurzame campings van Le French Time
  • De campings van Le French Time zetten zich in voor duurzaamheid; ze bieden milieuvriendelijke en low-impact activiteiten zoals fietsen en kanoën aan.

Vakantie met een groen hart

Bij Le French Time ligt er veel nadruk op originele (gezins)ervaringen tijdens de vakantie. Die activiteiten staan bijna altijd in het teken van de natuur. Zo informeren Jessica en Raphael, de eigenaren van Castel Camping Le Brévedent in Normandië, hun gasten over de permacultuur. Dit is een manier van tuinieren volgens het ritme van de natuur. Gezinnen mogen rondkijken in de moestuin en zelfs meehelpen in de keuken, bijvoorbeeld met het maken van brandnetelsoep!

Vogels spotten
  • Bij een camping in de Loirestreek kun je op pad met een gids van de lokale Vogelbescherming om zeldzame vogels te spotten.

Schapen, vogels en bijen

Net zo'n waardevolle beleving is een dag wandelen met de kudde schapen van Susy en Cyrille, van Camping Sites et Paysages Les Prairies in de Haute Provence. Een uniek moment in het gezelschap van de herders, die te midden van het prachtige berglandschap vertellen over hun beroep, de dieren en lokale planten. Camping Sites et Paysages Les Saules in Cheverny kreeg zelfs een belangrijke prijs voor de inzet voor natuurbehoud. Bij deze camping in de Loirestreek kun je op pad met een gids van de lokale Vogelbescherming om zeldzame vogels te spotten. Op het kampeerterrein zelf kun je bovendien het werk leren van een imker, bij de bijenkasten van het domein!

Meer over