De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Las Vegas

Verenigde Staten4 x doen in Las Vegas

Wat te doen in Las Vegas? Die zinderende stad boordevol glitter & glamour, met misschien wel de beroemdse Strip ter wereld, biedt verrassend veel meer dan gokken alleen. Vanaf 6 juni kun je rechtstreeks van Amsterdam naar Las Vegas vliegen. Waag een gokje, maar kijk ook eens verder dan de roulettetafel.

1. Downtown Las Vegas

Vanwege die blinkende showbizzpaleizen denkt iedereen meteen aan de Las Vegas Strip, maar de historie van de stad begint toch echt in de wijk Downtown Las Vegas. Het klassieke centrum heeft een totaal andere sfeer dan de Strip. In het Neon Museum duik je terug in de tijd met vintage neonborden van huidige casino’s of centra die intussen ter ziele zijn. En in The Mob Museum krijg je een indruk van de georganiseerde criminaliteit in Las Vegas. Voor live-muziek en entertainment is Downtown Containerpark een bezoekje waard, waar ‘just around the corner’ een aantal iconische steakhouses te vinden zijn. Wij tippen: Vic & Anthony’s Steakhouse in de Golden Nugget, Oscar’s Steakhouse (in The Plaza Hotel) en Hugo’s Cellar. Minder geschikt voor vegetariërs.

Neon Museum, Las Vegas
  • In het Neon Museum duik je terug in de tijd.

2. Superheld

Voor ware dare devils onder ons is Las Vegas een hotspot. De zipline-ervaring van Fly LINQ is een onvergetelijke ervaring. Stap eens in die glazen lift. Hier heb je niet alleen adembenemend uitzicht over de Strip, maar hijsen ze je in een harnas en vlieg je als een ware superheld over de stad.

Fly LINQ
  • Voor de dare devils is de Fly LINQ een fantastische ervaring.

3. Stappen, swingen en shows

Het nachtleven in Las Vegas (Hakkasan in het MGM Grand of Kaos) is van het kaliber bruisend met een hoofdletter B. De beste DJ’s treden hier op in uberhippe clubs, maar ook voor de shows staan toeristen uit de hele wereld in de rij. Van Lady Gaga tot Robbie Williams en van Celine Dion tot Paul McCartney en zelfs onze enige echte Hans Klok, altijd stipt op tijd.

Las Vegas
  • Las Vegas staat ook bekend om de spectaculaire shows van grote artiesten.

4. Natuur om de hoek: Grand Canyon en Bryce

Liefst zeven natuurparken liggen redelijk in de buurt van Las Vegas, waarvan de bekendste zonder twijfel de Grand Canyon is. Wil je dit wonderschone woestijnlandschap eens in volle glorie tot je nemen, tast dan iets dieper in de buidel en neem een helikoptervlucht. Dat kan met Sundance Helicopters, Papillon Grand Canyon of Maverick Helicopters. Andere aanrader is Bryce Canyon National Park, waar je ook van zandstenen kliffen en prachtige vergezichten kunt genieten. Je kunt hier ook fietsen en - als er sneeuw ligt - zelfs skiën bij Brian Head.

The Grand Canyon
  • Tast wat dieper in de buidel en neem een helikoptervlucht over de Grand Canyon.

Drie keer per week

KLM start vanaf 6 juni 2019 met directe vluchten van Amsterdam naar Las Vegas: op donderdag en zondag. Vanaf 2 juli komt daar een derde wekelijkse vlucht bij. Op dinsdag.

Meer over