Kamperen eigen land piekt

NederlandKamperen eigen land piekt

Sinds Nederland weer op rood is gezet vanwege de toenemende coronabesmettingen en meerdere touroperators zijn begonnen met het annuleren van Europese vakantiereizen, ziet het online outdoorplatform Campspace een enorme piek in de boekingen in eigen land. Er is sprake van een groei van 278% vergeleken met de eerste helft van juli toen Nederland nog niet rood kleurde.

De meeste boekers van kampeerplekken blijken Nederlanders die het uiteindelijk het risico niet waard vinden om op reis te gaan naar het buitenland. Niet alleen vanwege de steeds veranderende maatregelen en gezondheidsrisico’s ter plekke, maar ook om mogelijke problemen bij het terugreizen naar huis te vermijden. 

Nederland kamperen Campspace RonReizen kamperen tent Durbuy

  Last minute kampeerplekken

  Het zijn vooral de jonge gezinnen die voor de grote piek zorgen: van dit type klant noteert de site Campspace 141% meer boekingen vergeleken met het begin van deze maand. Het gaat in vrijwel alle gevallen om last minute vakanties: meer dan 75% van de klanten gaat binnen nu en twee weken op pad.

  Nederland kamperen Campspace RonReizen kamperen tipi

   Alle beschikbare kampeerplekken uitgelicht 

   Het aantal plekken aan de aanbod-kant is met meer dan 400% gegroeid vergeleken met de zomer van 2020. Om alle last-minuteboekers te helpen heeft Campspace een aantal beschikbare plaatsen voor komende maand uitgelicht. Van kleinschalige campings midden in het groene hart tot luxe tipi’s en pipowagens in de omgeving van Tiel. Heerlijke avonden rond het kampvuur, midden in de natuur, van de gebaande paden. Het avontuur en de vrijheid is dichterbij dan je denkt.

   Meer over