De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Golfsurfen

Hot, happening én een Olympische sport: golfsurfen

Golfsurfen stijgt nog steeds in populariteit en bestaat vandaag de dag uit een uitgebreide community van gepassioneerde surfers. De sport, vaak geassocieerd met vrijheid, zomer en ontspanning, vraagt om techniek, kracht en uithoudingsvermogen. Voor wie zich altijd al heeft willen onderdompelen in de wereld van surfen delen wij een twee fijne surfbestemmingen én bijzondere surfmerken.
Surfen in Costa Rica
  • Surf dude in Costa Rica.

Surfersparadijs Costa Rica

Met bijna 1.300 kilometer aan kustlijn, 322 stranden en prachtige golven is Costa Rica een waar surfersparadijs noemen. Zowel de westkust als de oostkust van het Midden-Amerikaanse land bieden enorm veel surfmogelijkheden voor zowel beginners als ervaren surfers. Een waar surfwalhalla vind je bij Nosara, een idyllisch stadje in het noordwesten van Costa Rica. De kustplaats bestaat uit drie stranden, waaronder het populaire Playa Guines. De rustige golfslag die je hier vindt maakt de locatie een zeer geschikte plek voor de beginnende surfer.  Voor wie de sport al aardig onder de knie heeft is Playa Naranjo the place to be, dankzij de hoge golfen is het een populaire bestemming onder internationale surfers. Naast de watersportmogelijkheden biedt dit land veel meer voor een onvergetelijke reis. Costa Rica staat bekend om haar exotische flora en fauna, het tropische klimaat en de gastvrije bevolking. Daarnaast is duurzaamheid is een belangrijke pijler van het land, het is dan ook een voorloper op het gebied van groene energie en ecotoerisme.

Phuket strand Thailand
  • Ook de golven bij het strand van Phuket in Thailand lenen zich uitstekend voor golfsurfen.

Genieten in Thailand

Thailand wordt al snel geassocieerd met haar heerlijke keuken, de hartelijke bevolking en de hagelwitte stranden. Maar ook voor surfliefhebbers is het een zeer geschikte vakantiebestemming. Een populaire bestemming onder surfers is Phuket, een tropisch eiland gelegen voor de westkust van Thailand.  Surfen doe je hier vooral van mei tot oktober, de maanden waarin de surfcondities optimaal zijn. Voor de beste golven kun je als beginner terecht bij Kata Beach en Kalim Beach, gevorderde surfers kunnen hun hart op halen bij Surin Beach – hier bevinden zicht de meest uitdagende golven van Phuket. Waar in Thailand je je ook bevindt: na een sportieve sessie in het water sluit je de middag af op één van de hagelwitte stranden met een ijskoud Thais biertje of tropische smoothie.

WALLIEN bikini's
  • De wetsuits en bikini's van WALLIEN worden geproduceerd uit gerecycled materiaal en dragen daardoor bij aan een beter milieu.

Dress to impress

Door de jaren heen zijn er heel wat surf- en lifestyle merken ontstaan die een waardevolle bijdrage leveren aan deze community. Van kleding tot metalen rietjes en van luchtige slippers tot aan moderne wetsuits. Om geheel in stijl de Thaise en Costa Ricaanse stranden te betreden zijn vooral die laatste twee van belang. Voor iedereen die waarde hecht aan kledingstukken die op een duurzame manier geproduceerd zijn, hebben merken als Havaianas en WALLIEN prachtige collecties ontworpen.

Havaianas staat vooral bekend om de zomerse flipflops, en hebben nu een speciale collectie genaamd Havaianas IPÊ ontworpen. Zeven procent van de winst van deze collectie wordt gedoneerd aan IPÊ, een organisatie die natuurprojecten in het Atlantisch regenwoud, het Amazonegebied en de Pantanal ontwikkelt.

De wetsuits – speciale kleding om warm te blijven in de zee – en bikini’s van WALLIEN worden geproduceerd uit gerecycled materiaal van bijvoorbeeld PET flessen en plastic netten uit zee, die dankzij WALLIEN een nieuw leven krijgen. Op deze manier draag je niet alleen de nieuwste mode, maar draag je ook nog eens bij aan een betere wereld.

Meer over