Frankrijk fietsroute zwemmen RonReizen.nl

FrankrijkHeerlijke zwemparadijsjes langs nieuwe fietsroute

De nieuwe fietsroute van Nantes naar de Mont Saint Michel gaat door het gevarieerde landschap van Bretagne. Onderweg kom je langs leuke dorpjes, mooie natuur en allerlei aantrekkelijke plekken om het water in te springen. Zet op een warme zomerdag die fiets even aan de kant voor een verfrissende duik op één van deze Bretonse zwemplekken.

Zeezwembad in Dinard

In de zee zwemmen in Bretagne betekent vooraf goed het getij checken, want met eb is het een flink stuk lopen voor je tenen nat zijn. Maar in Dinard ben je niet afhankelijk van eb en vloed. Op het Plage de l'Ecluse kun je op elk moment van de dag zwemmen, dankzij het zwembad op het strand dat het zoute water vasthoudt als de zee zich terugtrekt.

Meer info: Dinard Tourisme

Frankrijk fietsroute zwemmen RonReizen.nl Plage de l'Ecluse
 • Plage de l'Ecluse.

Het strand van Monsieur Hulot 

Op 8km ten westen van het stadscentrum van Saint Nazaire ligt de kleine badplaats Saint-Marc-sur-mer. Het prachtige strand is legendarisch geworden sinds de verfilming van Jacques Tati's 'Les Vacances de Monsieur Hulot' en het beroemde hotel. Hier eet je met je voeten in het zand waarna je bij zonsondergang nog even een duik in zee neemt. 

 Meer info: stranden rond Saint Nazaire

Frankrijk fietsroute zwemmen RonReizen.nl Plage de Monsieur Hulot
 • Plage de Monsieur Hulot.

Lang zandstrand met uitzicht op Saint Malo

Met een lengte van 3 km is dit het grootste zandstrand van Saint-Malo. Het Plage du Sillon is opgedeeld in drie stranden: Grande plage, Plage de la Hoguette en Plage de Rochebonne. Tip: fiets nadat je een duik hebt genomen over de boulevard met rechts van je de prachtige villa’s uit de 19e eeuw en links het strand. Fietsen is toegestaan, maar let op de wandelaars op de boulevard. 

Meer info: La Plage du Sillon

Frankrijk fietsroute zwemmen RonReizen.nl Saint Malo
 • Saint Malo.

Warm zeewater bij Pont-Mahé

Het strand van Pont-Mahé wordt ook wel de Méditerranée van het Westen genoemd, omdat het zeewater hier in de zomer 28 graden kan bereiken. Dat komt door het getij: in deze baai, die deel uit maakt van een Natura 2000 gebied, trekt het water zich met eb heel ver terug. Wil je hier een duik nemen, kijk dan wanneer het vloed is, anders is het eerst een eindje over de zeebodem lopen voor je kopje onder kan. Het populaire zandstrand dat aan de rand van een dennenbos ligt, is ideaal voor gezinnen, maar trekt ook veel watersporters.

Meer info: Plage de Point-Mahé

Frankrijk fietsroute zwemmen RonReizen.nl Pont Mahe.
 • Pont Mahe.

Het lange strand van La Baule

Dit strand heeft een lengte van 9 kilometer en is daarmee een van de langste stranden van Europa. Dus op zomerse dagen is er voor iedereen genoeg ruimte. Ook voor fietsers die tussen twee etappes een duik in zee willen nemen. De baai van La Baule is heerlijk om te zwemmen, maar dit is ook de ideale plek om te watersporten. Je kunt er catamaranzeilen, suppen en kajakken op zee. Dat zorgt meteen voor een vrolijke aanblik: al die gekleurde zeilen en kajaks in het water.

Meer info: Plage de la Baule


Frankrijk fietsroute zwemmen RonReizen.nl La Baule
 • La Baule.

Zonsondergang bij Pénestin

De charmante badplaats Pénestin telt meerdere zandstranden, waarvan Plage de la Mine d'Or de blikvanger is dankzij de kliffen die het strand afbakenen. Vooral in de avonduren levert dat mooie plaatjes op, als de zon in zee zakt en de oranje gloed de zonsondergang de okergekleurde kliffen belicht. Als je geluk hebt, vind je hier een paar goudspikkels vinden, want de kliffen werden in de 19e eeuw gebruikt als goudmijn. 

Meer info: Pénestin

Frankrijk fietsroute zwemmen RonReizen.nl penestin
 • Pénestin.

Info

 • Frankrijk fietsroute zwemmen RonReizen.nl

  De fietsroute Nantes Mont Saint-Michel is 500 km lang en loopt via onbekende baaitjes en door mooie natuur. De route is redelijk vlak en daardoor geschikt voor jong en oud en iedereen daar tussenin. De route is onderverdeeld in 6 etappes. Onderweg vind je diverse bezienswaardigheden, leuke slaapadressen en gezellige restaurants. 

  Kijk voor meer tips op de websites voyage-en-bretagne.com, Nantes, Saint-Nazaire, La Baule en Rennes. Een fietsvakantie is één van de meest duurzame manieren om vakantie te vieren. Check voor meer praktische duurzame reistips het lijstje in de bijlage.

Meer over