Virtueel Duitsland

DuitslandHaal Duitsland nu bij je in huis

Hoewel we momenteel nog niet kunnen reizen, dromen we over toekomstige vakanties en weekendjes weg. In het kader van #DiscoverGermanyFromHome geven we je graag inspiratie voor nieuwe reisverhalen. Maak nu een virtuele reis door verschillende stadjes en steden, zodat wij thuisblijvers nu alvast kunnen kennismaken met verrassende Duitse bestemmingen.

UNESCO-Werelderfgoed

Behalve de natuur – met zowel zee als bergen - in Nedersaksen, kun je thuis de veelzijdige cultuur ontdekken. Bezoek via Google Arts & Culture het UNESCO-Werelderfgoed Fagus-Werk in Alfeld. Deze oude fabriek is het eerste bouwwerk van Bauhaus-oprichter Walter Gropius. Of maak een 3D-rondleiding door de historische binnenstad van Goslar in de Harz. Voor meer informatie, klik hier.

Braunschweig Niedersachsen
  • Braunschweig, Niedersachsen.

Virtuele ontdekkingsreis

Net over de grens kun je een virtuele ontdekkingsreis door Noordrijn-Westfalen maken en thuis mooie ervaringen beleven; van bijzondere fotolocaties en UNESCO-Werelderfgoed. Er is ook reisinspiratie voor natuurliefhebbers. Zo vind je in Kaldenkirchen am Niederrhein mammoetbomen van maar liefst 40 meter hoog en bloeiende lavendelvelden in het Teutoburger Wald. Meer weten? Klik dan hier.

Dortmund Westfalen
  • Dortmund, Westfalen

Historische badplaatsen

Ontdek het prachtige Oostzee-eiland Rügen in Mecklenburg-Vorpommern in deze virtuele rondreis. Dit is het grootste Duitse eiland met veel natuurgebied, zoals de bekende krijtrotsen. Naast natuur zijn er mooie historische badplaatsen, zoals de oudste op het eiland: Putbus. In deze badplaats kun je genieten van al het groen en de neoklassieke architectuur, omringd door rozenstruiken. Voor meer informatie klik je hier.

Rügen
  • Oostzee-eiland Rügen.

Träum dich nach Sachsen

Onder het motto Träum dich nach Sachsen (Droom jezelf naar Saksen) neemt deze Oost-Duitse deelstaat voorlopige thuisblijvers mee op een virtuele tour door prachtige tuinen en landschappen en langs kastelen, zoals Königstein in de Sächsische Schweiz. En het beroemde Gewandhausorchester Leipzig deelt elke donderdag- en vrijdagmiddag vanaf 12.00 uur concertopnames via een livestream, die 24 uur beschikbaar blijven. Meer informatie vind je hier.

Königstein
  • Königstein.

'Schatkamer Rijnland-Palts'

"Schatzkammer Rheinland-Pfalz. Auf den Spuren gekrönter Häupter" biedt thuisblijvers 360°-rondleidingen in Rijnland-Palts onder leiding van een gids. Zo kunnen actieve vakantiegangers virtueel door de Eifel wandelen, gezinnen een tocht door de Hunsrück maken en cultuurliefhebbers de romantische Rijn en de William Turner-route ontdekken. Wijnboeren uit de zes wijnregio's geven zelfs thuisproeverijen via een livestream. Voor meer informatie, klik hier.

Rheinland-Pfalz
  • Rheinland-Pfalz.

Mix van tradities en trends

In de Beierse cultuur en lifestyle vind je een mix van tradities en hedendaagse trends. Onder de noemer 'Bavarian Home Delivery' tonen lokale vakmensen hun creatieve werk. Zo combineert het duo 'Loisach Marci' de klank van traditionele Beierse instrumenten met elektrobeats. En verkoopt Michael Thalhammer getatoeëerde Lederhosen. Voor meer informatie klik je hier.

Meer over