De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Nederland flexibel annuleren vakantiehuis Holidu RonReizen

Flexibel annuleren steeds belangrijker

Een van de belangrijkste kwesties bij het boeken van vakanties voor dit jaar zijn flexibele annuleringsmogelijkheden. Dat ontdekten ze bij vakantiehuizenboeker Holidu na het rampjaar 2020 al snel. Dus zijn die mogelijkheden nu verruimd en kunnen al meer dan de helft van de vakantiehuizen in ons land kosteloos worden geannuleerd.

Ons reisgedrag is sinds de uitbraak van de Corona-pandemie aanzienlijk veranderd en een gratis annuleringsoptie is nu voor veel reizigers van het grootste belang. Flexibele annuleringsmogelijkheden waren tot nu toe geen vanzelfsprekendheid op de sterk groeiende vakantiehuizenmarkt. Bij hotels zijn soepelere annuleringsvoorwaarden al langer ingeburgerd. De vakantiehuizenmarkt maakt nu dus een inhaalslag. 

Nederland flexibel annuleren vakantiehuis Holidu RonReizen huis
  • Door de pandemie blijkt het kosteloos annuleren van een vakantiehuis steeds belangrijker.

Filteren op gratis annuleren

Op de zoekmachine Holidu kunnen gebruikers nu filteren op 'gratis annuleren' waarmee in één klik alle vakantiehuizen met flexibele voorwaarden te vinden zijn. Alleen dus vakantiehuizen en appartementen waarvoor na de boeking een kosteloze annulering mogelijk is. Dat zijn er inmiddels al meer dan 2 miljoen. 

Nederland flexibel annuleren vakantiehuis Holidu RonReizen huis

Meer dan helft gratis annuleren in NL

Vakantiehuizen met goede annuleringsmogelijkheden genereren tot vijf keer meer boekingen. In Nederland zelf kan op dit moment zo’n 52% van alle accommodaties flexibel geannuleerd worden. Utrecht gaat als vakantieregio op kop; hier kan zelfs meer dan 58% van de vakantiewoningen flexibel geannuleerd worden. Ook Zeeland en Noord-Brabant komen goed uit de bus met respectievelijk 56,15% en 54,84%. Limburg, de Veluwe en de Nederlandse kustplaatsen blijven rond de 49% steken en Texel is in dit lijstje de hekkensluiter; op het eiland kan op dit moment (nog) slechts een derde van de vakantiehuizen flexibel geannuleerd worden.

Nederland flexibel annuleren vakantiehuis Holidu RonReizen vakantiehuis
  • Een heerlijk huis in Garmisch.
Meer over