De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al is reizen op dit moment niet mogelijk, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op voor de toekomst!
Filipijnen zon zee strand hangmat - RonReizen

FilipijnenFilipijnen bij je thuis

Hoewel het er langzaam maar zeker op lijkt dat we met z’n allen het Corona-virus onder controle krijgen, is iedereen nog steeds aan huis gebonden. En waarschijnlijk missen jullie het reizen net zo erg als wij. Helaas kunnen we nu nog niet naar de Filipijnen, maar de Filipijnse vibes kun je wel thuis beleven. Wij inspireren je om je eigen ‘More Fun in the Philippines’-momentje thuis te kunnen creëren!

Hoe heerlijk zou het zijn om nu het heldere water bij het Apo Reef National Park in te duiken en kennis te maken met het adembenemend mooie leven rond de twee enorme riffen die hier liggen. Of een wandeling te maken over de rijstvelden van Banaue. Of mee te feesten met de altijd vriendelijke en gastvrije Filipijnse bevolking… Nog even niet, maar hier at ideetjes om de Filipijnen bij je thuis te brengen. 

Apo Reef Filipijnen RonReizen
  • Snorkelen, duiken of zwemmen bij het Apo Reef, wie wil dat niet?

Eten en drinken 

De Filipijnse keuken is bijzonder gevarieerd, licht en overheerlijk. Door eeuwen van kolonisatie combineert de Filipijnse keuken een multiculturele potpourri van verschillende invloeden en op basis hiervan is er een culinaire beweging ontstaan die op alle 7.641 eilanden voelbaar is. Van slowfood gemeenschappen tot een bekroonde keuken voor iedereen. En van gerechten geïnspireerd door kinderliedjes tot eten met je voeten in een waterval. Haal de geur en smaak van de Filipijnen in huis en maak zelf ‘Chicken Adobo’ of ‘Filipijnse kwek-kwek balletjes’. Meer inspiratie over typisch Filipijnse specialiteiten vind je hier.

Markt eten smaak - RonReizen
  • Haal de geur en smaak van de Filipijnen in huis en maak iets lekkers.

Muziek! 

De Filipino’s zijn gek op dansen en muziek. Hier zie je veel invloeden van buitenaf waar met name de Spanjaarden en Taiwanezen een belangrijke stempel op hebben gedrukt. Naast instrumenten als de galang, panfluit, citers gemaakt van bamboe en de ‘kutiyapi’ (een soort dunne, langwerpige gitaar) val met name de ‘kalaleng’ op, een bamboe-neusfluit. Eén van de beroemdste artiesten van de Filipijnen is Freddie Aguilar. Hij heeft in 1980 wereldwijd een hit gestoord met 'Anak' (Filipijns voor kind). Het zegt je zo wellicht niets, maar luister maar eens… zeker dat je het eens gehoord hebt! Meer Filipijnse artiesten vind je op Spotify, onder andere hier.

Filipijnen neusfluit traditioneel - RonReizen
  • De neusfluit is een bijzonder Filipijns muziekinstrument.

Dansen

En al die muziek nodig natuurlijk uit om te dansen! Eén van de oudste dansen op de Filipijnen is de Tinikling. Dit lijkt een beetje op het elastieken zoals vroeger op school gedaan werd, maar dan met twee lange bamboestokken. Maar met een beetje creativiteit en twee pvc-buizen of twee bezemstelen kom je ook al een heel eind. Kijk hier maar eens hoe vrolijk het eruit ziet. Dus… hup, beentjes van de vloer & have fun!

Filipijnen traditionele dans tinikling - RonReizen
  • Het lijkt een beetje op 'elastieken', de traditionele Tinikling-dans.

Filipijnen 

7.641 eilanden en minstens evenveel mogelijkheden: In de Filippijnen komen gastvrijheid, culturele en natuurlijke ervaringen samen. Reizigers ontdekken de vele facetten van de eilandstaat, zoals de kleinste vulkaan op aarde, ondergrondse rivieren of de 'trappen naar de hemel', zoals de weelderige groene rijstterrassen van Banaue worden genoemd. Zowel binnenlandse vluchten als scheepsverbindingen en veerboten maken comfortabele rondreizen mogelijk door de drie eilandengroepen Luzon, Visayas en Mindanao - van de hoofdstad Manilla in het noorden met invloeden uit de Spaanse en Amerikaanse koloniale tijd, tot de droomstranden op Boracay en de 'Chocolate Hills' op het eiland Bohol in het zuiden. Rond de eilanden is de Stille Oceaan thuisbasis van 2.000 verschillende vissen en 400 verschillende soorten koraal, die duikers van over de hele wereld tot een bezoek verleiden.

Kijk ook zeker even op de site van het toeristenbureau

Eilanden lagune filipijnen - RonReizen
  • Met meer dan 7500 eilanden kom je om in de mooiste plekjes...
Meer over