De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Frankrijk Morzine duurzaam RonReizen

FrankrijkDuurzaam in de Franse Alpen

Er wordt druk 'geprikt' in Europa. Als we zometeen weer mogen, laten we dan het vakantie vieren zo duurzaam mogelijk doen, hoognodig. Er is gelukkig steeds meer aandacht voor dit thema. Non profit-organisatie Montagne Verte werkt aan een duurzame Morzine Vallei in de Franse Alpen. Een aantal voorbeelden.

Morzine is een traditioneel Frans bergdorpje met houten chalets en telt 3.000 inwoners. Het dorp ligt in het skigebied Portes du Soleil. Het dorp zet zich onder andere in om natuurbehoud en de komst van toeristen hand in hand te laten gaan. Zo is er samen met de nationale Franse boswachterij een bosproject opgezet en planten ze inheemse bomen. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van zonnepanelen in het gebied. 

Frankrijk Morzine duurzaam RonReizen

  Met de trein

  Montagne Verte lobbyt ook hard voor een nieuwe treinverbinding zodat je binnenkort via Lille naar Cluses (op 28 kilometer van Morzine) kunt reizen. Makkelijker dan de huidige verbinding via Parijs. Van de totale CO2 voetafdruk tijdens de wintersportvakantie in Morzine is 75% van die uitstoot afkomstig van de reis per vliegtuig. Door te reizen per trein boek je een winst van 90% uitstoot.

  Frankrijk Morzine duurzaam RonReizen skien
  • Ook dit is Morzine...

  Groene tips

  En dan zijn er de Green Pages. Hier vind je niet alleen allerlei tips voor fijne lokale producten, maar ook voor duurzaam skimateriaal, groene energie en - schoonmaakmiddelen.

  Frankrijk Morzine duurzaam RonReizen clean up
  • Clean up in de bergen...

  Leren over groen

  Een derde pijler van Montagne Verte is educatie. Door groene festivals zoals het Fix-it festival met Burton, zero-plastic kookworkshops en climb it for climat-acties leer je op een ludieke manier over de lokale natuur en circulaire economie.

  Info

  Meer over