vakantie-carolina-amerika-ronreizen

Verenigde StatenDe 5 mooiste hikes in South Carolina

Van een ruige back-to-basics hike tot een eenvoudige wandeltocht met het gezin. South Carolina is een waar wandelparadijs en de mogelijkheden zijn oneindig. Dit zijn de vijf mooiste hikes in de Zuid-Amerikaanse staat.

In South Carolina vind je altijd wel het juiste wandelpad, voor jong tot oud. Verspreid door de staat zijn namelijk meer dan 400 paden voor hikes van elk niveau.

De wandelroutes in South Carolina

Al wandelend ontdek je de mooiste gebieden van South Carolina, zoals de National Wild and Scenic Chattooga River, Mountain Bridge Wilderness Area en Jocassee Gorges. Laatstgenoemde is zelf door National Geographic Magazine benoemd als een van de "50 van 's werelds laatste geweldige plekken". Om je (figuurlijk) op weg te helpen hebben we 5 van de beste wandelroutes voor je op een rij gezet. 

uitzicht-lake-jocassee-amerika-ronreizen
  • Jocassee Gorges

Hikes voor gezinnen 

Nummer één is de beste gezinswandeling, namelijk Spoonauger Falls. De route is nog geen kilometer lang en daardoor kunnen zelfs de jongste wandelaars mee. Het pad loopt door de kloof van de Chattooga River en onderweg geniet je van de weelderige omgeving en meer dan 15-meter hoge watervallen. 

Wandelen voor jong en oud 

Het meeste bijzondere aan deze hike is echter dat je na afloop (of tijdens) de wandeling, pootje kunt baden in het water terwijl je op zoek gaat naar salamanders. Plezier voor jong en oud gegarandeerd! 

gezinswandeling-rivier-amerika-ronreizen
  • Chattooga River

Hike naar de Lower Whitewater Falls 

Op nummer twee vinden we wederom een wandeling langs een waterval, in dit geval de Lower Whitewater Falls. Dit is een van de meest indrukwekkende watervallen in het (zuid)oosten van de VS. 

Wandelen naar uitkijkpunt 

De middelzware wandeling van ruim drie kilometer voert je door de prachtige bosgebieden van de Jocassee Gorges en langs de Whitewater River, met als hoogtepunt een uitkijkpunt met een fantastisch uitzicht op de watervallen. 

wandelen-waterval-amerika-ronreizen
  • Lower Whitewater Falls

Hike naar Table Rock 

De hike naar het bekende uitkijkpunt Table Rock staat op nummer drie. De inspannende route van bijna zes kilometer is een pittige klim, maar je inspanning wordt absoluut beloond. 

Door naar Governor's Rock

Bij het hoogste uitkijkpunt zie je Table Rock Reservoir en in de verte Caesars Head State Park. Heb je nog energie over? Wandel dan ongeveer vier kilometer door naar Governor's Rock. Hier heb je een spectaculair uitzicht op de Pinnacle en Sassafras Mountains. 

pinnacle-lake-wandeling-ronreizen
  • Table Rock State Park en Pinnacle Lake

De Pinnacle Pass

Op nummer vier vinden we het langste en meest uitdagende pad in de Mountain Bridge Wilderness Area, de Pinnacle Pass. Deze 16 kilometer lange route is voor de gevorderde hiker en brengt je naar de top van Little Pinnacle Mountain. 

Hike naar Little Pinnacle Mountain

Eenmaal op de top van Little Pinnacle Mountain word je getrakteerd op een spectaculair uitzicht over Jones Gap en de Middle Saluda River. Voorzichtigheid is geboden tijdens de klim van meer dan 600 meter, want je moet beekjes oversteken en uitdagende rotsen beklimmen (terwijl je langs granieten kliffen loopt). 

wandelroute-pinnacle-carolina-amerika-ronreizen
  • Zonsopgang vanaf de Little Pinnacle Overlook

Hike langs de Chattooga River

Last but not least staat op nummer vijf de route langs de Chattooga River. De hike is meer dan 25 kilometer, maar het uitzicht onderweg over de rivier en bijbehorende kloof zijn adembenemend mooi, Het pad kronkelt door het Sumter National Forest, voordat de klim naar de kliffen begint en tenslotte eindigt bij de rand van de rivier. 

25 kilometer wandelen langs 5 watervallen 

Al lopend kom je langs vijf grote watervallen en Ellicott Rock, waar de staten South Carolina, North Carolina en Georgia samenkomen. In de buurt van de rivier vind je diverse campings, waar je bij kan komen van de pittige, maar fantastische hike. 

    Meer over