Chocolatier in Brussel

De 5 beste bestemmingen voor chocoholics

Chocolade doet het altijd goed. In gevallen van troost, maar ook van blijdschap. Een stukje - of zelfs hele reep - gaat er toch immer wel in? Ben jij ook fan? Dan kun je deze spots niet overslaan.

1. Grootste fontein

Go big or go home! Tenminste, dat dachten ze in Oostenrijk waar de langste chocoladefontein ter wereld staat. Officieel gemeten door het Guinness World Records-bestuur, 12.27 meter schoon aan de haak! De eigenaar, Helmut Wenschitz, is een van de bekendste chocolademakers van het land. En waar bewonder je dit kunststukje? In het altijd gezellige Allhaming, tussen Wenen en Salzburg.

Chocoladefontein

  2. Chocowalhalla

  Als we onze blogger Eva moeten geloven, dan moet je als de wiedeweerga richting Brussel. Daar is het moeilijk kiezen qua chocolade, alles is lekker. Eentje uitlichten? Ja, hear! Pierre Marcolini dan maar, hij is een van de weinige chocolatiers die zelf zijn cacaobonen roostert en dat proef je. Bovendien roostert hij ze niet enkel zelf, hij reist ook de halve aardbol af om bij lokale producenten de beste ingrediënten in te slaan.

  3. Badderen in chocolade

  Eten? Ja! Maar badderen? Yeah! En een van de beste chocolade welness-locaties vind je in Amerika, in Hershey om precies te zijn. Daar kun je een full body treatment krijgen, maar ook alleen je gezicht de keur geven. Niet stiekem likken, hè!

  Chocoladewellness

   4. Officiële erkenning

   Ja, die Belgen kunnen er echt wel wat van en ook in Zuid-Amerika zitten een paar puike chocolatiers. Maar de Zwitsers genieten zelfs officiële chocolade-erkenning. Belangrijke producenten zijn Lindt, Nestlé, Milka en Toblerone. En eenmaal in de buurt is een tour achter de schermen zeker aan te raden.

   5. Musea de la Xocolata

   Barcelona heeft met de fameuze voetbalclub, alles van Gaudi en zo’n prachtig strand al genoeg in petto. Maar daar kun je met gemak het chocolademuseum Xocolata bij op tellen! Want hier vertellen ze je alles over het ontstaan van chocolade, maar ook over de actuele ontwikkelingen en smaken. En… het toegangsticket is zelfs van chocolade! Mmm...