De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Franse bergen in de zomer

FrankrijkBeleef deze zomer in de Franse bergen

De Franse bergen zijn deze toch bijzondere zomervakantie dé perfecte plek om te verblijven: frisse lucht, prachtige uitzichten en leuke activiteiten. Heb je de afgelopen maanden veel binnen gezeten en wil je er even uit, of snak je juist naar ontspanning na maanden hard werken? In de bergen vind jij je uitlaatklep!

Eropuit met het hele gezin

Survival training in La Plagne, Explore games in de Vogezen of een tokkelbaan in Pralognan-Vanoise: er is voor iedereen iets leuks te doen. Er zijn tal van wandelingen en fietstochten om de natuur en de flora en de fauna van de bergen te ontdekken. Je geniet van de frisse berglucht en bent lekker actief bezig tijdens je vakantie.

Lees ook:

Wat te doen in het Juragebergte?

Zomer in de Franse bergen
  • Dit is hoe de zomer eruit ziet in de Franse bergen.

Tour de France: beter laat dan niet

“Een jaar zonder Tour de France is een jaar niet geleefd”, zouden veel fietsfanaten zeggen. Veel grote sportevenementen zijn helaas afgelast, maar de Tour gaat - zoals het er nu uitziet - gereden worden. Weliswaar iets later in het jaar, maar dat mag de pret niet drukken. Er staan diverse bergetappes op het programma, dus misschien zie je binnenkort het peloton wel voorbij trekken!

E-mountainbike
  • Net als de wielrenners kun je ook op de fiets stappen, en wel op een e-mountainbike.

20 jaar Pic du Midi

In de Hautes-Pyrénées wordt het een feestelijke zomer nu de Pic du Midi exact twintig jaar open is voor het publiek. Dit wetenschappelijke observatorium is een onmisbare toeristische trekpleister geworden in de Pyreneeën en zal tal van nachtelijke activiteiten organiseren om zijn nieuwe decennium te vieren!

Kabelbaan in de bergen
  • Een kabelbaan in de bergen.

Sanitaire maatregelen in de bergen

Gezien de uitzonderlijke situatie rond Covid-19 worden er ook in de Franse bergen enkele voorzorgsmaatregelen getroffen zodat je als vanouds kunt genieten van de frisse berglucht. Om de gezondheid en de veiligheid van iedereen te waarborgen treft de Frans overheid een aantal maatregelen. Klik hier voor een regelmatige update over deze maatregelen en informeer waar nodig bij de plaatselijke instanties.

Meer over