Bezoek met RonReizen in ieuw Zeeland de mooiste locaties uit Letter of the King

Nieuw-ZeelandBekende serielocaties: Nieuw-Zeeland van The Letter for the King

Chandler, Monica, Joey, Phoebe, Rachel en Ross (Friends) stalen de show in New York, Game of Thrones maakte van Dubrovnik een onneembare vesting en Narcos hield Medellín in z’n greep. Vandaag in de spotlights: het Nieuw-Zeeland van The Letter for the King.

Nu het cornavirus ons aan huis geluisterd houdt is Netflix een geweldige uitkomst. Nieuw daarop is 'Letter for the king'. Omdat zo af en toe wat borstklopperij geen slecht goed is, kunnen we best zeggen dat 'Nederland rules op Netflix'! Eerst al door de eigen Original (ARES) en nu steelt Tonke Dragts ‘Een Brief voor de Koning’ de spotlights. We nemen je mee naar Nieuw-Zeeland waar de opnames plaatsvonden. 

RonReizen
  • Van besneeuwde bergen tot prachtig heldere meren.

Prachtige natuur in Nieuw-Zeeland

Haar beroemde kinderboek over de jonge ridder Tiuri die een brief aan de koning moet bezorgen, is door Netflix in een fonkelnieuw jasje gegoten. Met een zeer diverse cast, waaronder enkele Nederlanders. Verwacht geen actiescènes vanaf de Veluwe of de Utrechtse Heuvelrug. Nee, voor dit nieuwe paradepaardje trok Netflix naar Praag en… Nieuw-Zeeland. De waanzinnige vlaktes in het land van de Kiwi’s lenen zich natuurlijk uitstekend voor grote gevechten en eindeloze ritjes te paard. Van besneeuwde bergen tot gigantische meren en van dichtbegroeide regenwouden tot vruchtbare heuvels. Geniet in deze barre corona tijden van de prachtige natuur in Nieuw-Zeeland.

RonReizen
  • Lake Tekapo ligt in een sprookjesachtige omgeving.

Tekapo is idylisch en authentiek

Een van de niet te missen highlights in Nieuw-Zeeland is Tekapo, en dan vooral Lake Tekapo. Dit ongelooflijk heldere meer ligt in een sprookjesachtige omgeving met de fraaiste vergezichten. Alsof je de deur opent van een droom en daar onbeperkt in mag rondlopen. Tekapo ligt op de route tussen Christchurch en Queenstown, een populair traject onder toeristen. Het stadje zelf is idyllisch en authentiek. De besneeuwde bergen op de achtergrond maken dit schilderij-achtige tafereel helemaal af. Een van de mooiste uitzichtpunten? Die vind je op Mount John, een wandeling daarheen duurt zo’n drie uur, maar is erg de moeite waard. 

RonReizen
  • Soms is de weg naar het doel mooier dan de bestemming...

Vele mogelijkheden voor prachtige wandelingen

Ga je naar Nieuw-Zeeland, dan mag je Mount Cook en alle praal daar omheen ab-so-luut niet missen. Het is voor velen dé mooiste spot van het land. En dat komt vooral door de prachtige rotspartijen en azuurblauwe meren. Lake Tekapo is er onderdeel van en heeft met Lake Ohau en Lake Pukaki beeldschone broertjes. Huur een auto en rij vanaf Lake Pukaki naar Mount Cook Village. Dit is het startpunt van vele, prachtige wandelingen. Kort en lang. Tip: kies sowieso voor de Hooker Valley Track die je langs gletsjermeren, rivieren en over hangbruggen leidt.

RonReizen
  • Milford Sound bewonderen vanaf het water.

Milford Sound; de Grand Canyon van Nieuw-Zeeland

Milford Sound is een van de schatten van Nieuw-Zeeland. Dit gebied kom je bijna op elke reisfolder tegen. Het wordt ook wel de Grand Canyon van Nieuw-Zeeland genoemd. Waar we het eerst nog over azuurblauw water hadden, hebben we het hier over een donkere gloed. En daar steekt de Mitre Peak, een 1.700 meter hoge rots, machtig bovenuit. Dit sméékt in coronavrije tijden om een selfie!

Tekst: Oane Born

Meer over