Bangkok: paradijs voor visfoodies

ThailandBangkok: een waar paradijs voor visfoodies

Op naar Bangkok en daar eten we...vis! Hoewel het land van de glimlach bekend staat om haar waanzinnige Pad Thai en heerlijk geurende groene en rode curry is er in Bangkok ook een waanzinnige Japanse viscultuur. Er wonen zo’n 50.000 Japanners in de hoofdstad van Thailand en dit maakt dat je er veel waanzinnige sushirestaurants, Izakaya’s en vismarkten vindt. Vis wordt vers overgevlogen van de beste markten in Tokio. En zo hoef je dus niet af te reizen naar de Japanse metropool om van de lokale cuisine van het land te genieten. Hieronder een lijst met plekken in Bangkok die je als visfoodie zeker niet mag missen!

Beste vismarkt: Shinsen Fish Market

‘We are where the freshness is’ is het motto van Shinsen Fish market en dit maken ze meer dan waar. Shinsen is gevestigd in een warenhuis en heeft vier verschillende zones: de ‘Super Market’, de ‘Grill Bar’, ‘Sushi Bar’ en ‘Raw & Steam Bar’. In de Super Market vind je vers geïmporteerde vis uit Japan. Dan kun je denken aan iwagaki (Japanse oesters), zeeoren, maar ook koningskrabben. Liever op je wenken bediend worden? In de Sushi Bar kookt Masaru Mori de sterren van de hemel. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring als sushi chef en zijn specialiteit is sashimi.

Shinsen Fish Market
  • In de sushi bar van Shinsen Fish Market kookt kok Masasu Mori de beste sashimi.

Waanzinnig restaurant: Ginza Sushi Ichi

Dagelijks wordt er verse vis van de Toyosu market in Tokio overgevlogen naar dit beroemde restaurant in Bangkok. Ginza Sushi Ichi staat bekend als de plek in Bangkok waar je de beste Omakase (de Japanse versie van een chef’s menu) kunt krijgen. Het restaurant heeft niet zomaar een Michelin ster, er wordt waanzinnig veel aandacht besteed aan de heerlijke, verfijnde en subtiele gerechten die de twee chefs recht voor je ogen bereiden. Wat kun je verwachten? Veel gangen (de een nog mooier dan de ander), geen flesjes sojasaus want de chef voegt zelf de perfecte hoeveelheid sojasaus toe, verse wasabi en dat allemaal in een intieme setting.

Verse sushi bij restaurant Ginza Sushi Ichi
  • Dagelijks komt er vanuit Tokio verse vis naar het beroemde restaurant Ginza Sushi Ichi.

Populair: Uomasa

Verborgen in Nihonmachi ‘Japan stad’ vind je Uomasa. Een restaurant dat enorm populair is onder Japanse expats. Niet heel gek! Want ook hier wordt de vis vers overgevlogen vanuit Tokio. Van de Tsukiji markt in dit geval. In het traditioneel Japanse Uomasa geniet je van yellowtail kingfish, tonijn maki’s, kreeft sashimi, coquilles en zoete garnalen.

Het Japanse restaurant Uomasa
  • Uomasa is een traditioneel Japans restaurant en enorm populair onder expats.

'Fine dining: Mugendai Penthouse

In Wattana is Mugendai Penthouse gevestigd. Dit Japanse hoogstandje biedt fine dining in een trendy bar. Verse vis wordt van de eerder genoemde Tsukiji markt overgevlogen. Kies voor de Aburi 7, wanneer je het beste van het menu wilt proeven. Wat je dan op tafel kunt verwachten is vette blauwvintonijn, reuze St. Jacobsschelpen, snapper, heilbot, zalm, rode koningskrab en Matsuzaka rundvlees. Elk met bijpassende pasta’s en sauzen zoals Miso en Ponzu. Wil je iets anders proberen? Kies dan voor een van de Donburi Bowls. Dit is een kom gevuld met rijst, vis en/of vlees.

Mugendai Penthouse
  • Mugendai Penthouse biedt fine dining in een trendy bar.
Meer over