Duitsland Teuroburgerwoud advertorial RonReizen.nl

DuitslandActieve vakantie in Teutoburgerwoud

Op anderhalf uur over de grens, vlakbij Bielefeld, ligt een heuvelrijk natuurgebied. Dichte bossen, mooie meren en weidse uitzichten, de natuur is hier bijna 14 karaat goud: het Teutoburgerwoud. Routes langs kastelen en pittoreske stadjes ademen historie en nodigen uit voor verrassende ontdekkingstochten. Combineer cultuur met natuur en geniet van talrijke wandel- en fietsroutes, want daar draait het om in de vakantieregio Teutoburgerwoud, een populaire bestemming voor een actieve vakantie in Duitsland.

De natuur in? Wandelschoenen aan! 

Hoe mooi kan het zijn? Wandel door de tintelfrisse groene natuur in de lente en ontdek unieke uitzichten en bezienswaardigheden. De vakantieregio Teutoburgerwoud is een paradijs voor wandelliefhebbers, vooral vanwege de grote variatie aan fraaie paden. De Hermannshöhen - een Top Trail of Germany - en de Hansaweg zijn slechts twee voorbeelden van de ruim 30 kwaliteitswandelpaden in deze regio.  

Duitsland Teuroburgerwoud advertorial RonReizen.nl

Van burcht naar berg 

Van lange afstandwandelpaden tot korte tochten, de wandelregio beschikt over zoveel opties dat iedereen zijn of haar ideale wandelroute kan kiezen. In lengte. En moelijkheidsgraad. Een relatief korte wandelroute is de Ems-Erlebnisweg door het natuurreservaat Senne. Een andere tip, zeker ook leuk voor gezinnen, is de Von Burg zu Berg. Deze afwisselende route leidt je langs de belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum van Bielefeld, waar je voor een pauze zo op 1 van de 33 terrassen neerstrijkt. 

Duitsland Teuroburgerwoud advertorial RonReizen.nl

Rotsformatie Externsteine 

Wie daar oog voor heeft, ontdekt langs de wandelpaden bijzondere bestemmingen voor een korte of langere excursie. Een van de regionale favorieten is de imposante Externsteine, een opvallende rotsformatie én een uniek uitzicht. Maar ook een wandeling rond het gele jachtslot Holte of het fascinerende panorama op het Weserlandschap bij het Kaiser-Wilhelm-Monument zijn absolute aanraders. 

Ontspanning op twee wielen 

Naast een bonte mix aan bossen biedt natuur- en cultuurvakantieregio Teutoburger Woud talrijke paleizen, kastelen, musea en charmante stadjes, die je ook actief op de fiets kunt verkennen. Het dichte netwerk van fietspaden verbindt de natuurlijke schatten van deze onvergelijkbare fietsregio naar spannende bestemmingen. Idyllische rivierfietspaden nodigen uit tot ontspannen fietsen, terwijl veeleisende tochten over de bergkammen pittige uitdagingen bieden voor sportievelingen. 

Duitsland Teuroburgerwoud advertorial RonReizen.nl

Verken de abijdtuinen 

Ervaar die diversiteit op de Paderborner Land Route langs kasteel Weelsburg, dwars door het Eggegebergte, het zanderige Sennelandschap en de Paderbornse hoogvlakte. Bezoek historische bezienswaardigheden langs de Römer-Lippe-Route of verken de abdijtuinen in de culturele wijk Höxter, langs de Kloster-Garten-Route. Hoe dan ook: voor een actieve vakantie op twee wielen, kun je in en rond het Teutoburger Woud je hart ophalen. 

Batterij opladen 

En worden je benen langzaam moe? Gun jezelf dan een pauze! Geniet van de Westfaalse gastvrijheid in de talloze herbergen, restaurants en cafés. Smikkel van culinaire regionale hoogstandjes met Duits roggenbrood en hartige ham. Of probeer de Lippischer Pickert eens, vroeger 'arme mensen-eten', een pannenkoekgerecht dat nu een echte specialiteit is. Vol verse energie spring je nu weer op de fiets... 

Duitsland Teuroburgerwoud advertorial RonReizen.nl

Verkwikkende kuuroorden 

Hier kun je een sportieve fiets- of wandelvakantie soepel combineren met wellness. In liefst zeven thermale kuuroorden met wellnessoases en saunalandschappen kun je na mooie maar soms vermoeiende tochten je lichaam en geest tot rust laten komen. Even chillen. Natuurlijke krachtbronnen uit de regio, zoals pekel en modder, geven nieuwe kracht, net als massages en andere wellnessbehandelingen verkwikkend werkend zodat je vol energie aan een nieuw avontuur kunt beginnen. 

Ontspanning en avontuur in één 

Of je nu een energieke avonturier bent of een releaxte fijnproever... deze regio biedt een fijnmazig netwerk van wandel- en fietsroutes. In het Teutoburgerwoud vind je de perfecte balans tussen activiteit en ontspanning. Geniet van de adembenemende natuur, de wellnessweldaad en de warme gastvrijheid en keer verkwikt terug naar Nederland. Of kom nog eens terug en maak nieuwe herinneringen.

Hoofdfoto: Teutoburger-Wald-Tourismus-D-Ketz

Duitsland Teuroburgerwoud advertorial RonReizen.nl

Info

Meer over