9 Steden in Nedersaksen - RonReizen

Duitsland9 steden in Nedersaksen: ultieme zomertrip

De 9 steden in Nedersaksen – Braunschweig, Celle, Göttingen, Goslar, Hameln, Hannover, Hildesheim, Wolfenbüttel en Autostadt in Wolfsburg – staan bekend om een bruisend stadsleven, historische binnensteden, indrukwekkende evenementen, romantische tuinen en natuurschoon in de omgeving. En ook nog eens lekker dichtbij en vanuit Nederland goed met de auto of trein bereikbaar.

Dit zijn de 9 steden in Nedersaksen die vooral in de zomer zeker een bezoekje waard zijn.

De steden van Nedersaksen in de zomer

Historische monumenten en vakwerkhuizen, prachtige kastelen, parken en tuinen: alle bezienswaardigheden zijn helemaal op zomerse beleving ingesteld. Uitblazen kan bijvoorbeeld in de vele bars en restaurants langs de rivier de Oker in Braunschweig of aan de oevers van de Weser in Hameln. Ook het historische marktplein in Goslar is een ideale plek om te ontspannen. In Hildesheim is de ‘citybeach’ in de binnenstad heel aanlokkelijk, evenals een koel drankje in de mooie residentiestad Celle. In themapark Autostadt in Wolfsburg kom je vanzelf in vakantiestemming in beachclub ’Cool Summer Island’ of tijdens een tochtje met een elektrische boot in het havengebied.

Citybeach Hindesheim - RonReizen
  • Citybeach Hildesheim.

Cultuur in de steden van Nedersaksen

Ook het culturele leven is in alle 9 steden weer tot bloei gekomen, zo zijn er veel openluchtevenementen. Tot de prominente bezienswaardigheden behoren de tuinen van de Herrenhäuser Gärten in Hannover, het openluchtpodium ‘Burgplatz Open Air’ in Braunschweig en de Kultursommer in Göttingen en Wolfenbüttel. Midden in de steden liggen unieke groene oases en natuurlandschappen. In het gemakkelijk bereikbare Harzgebergte, de Lüneburger Heide en het Weserbergland zijn voor wandelaars en fietsers prachtige uitstapjes mogelijk.

1. Hameln in Nedersaksen

In Hameln draait alles om de legendarische rattenvanger, dit wereldberoemde sprookjesfiguur duikt overal op. Je kunt ook een boottocht op de Weser maken, of een fietstocht op de ‘Weserradweg’.

Belebter Marktplatz in GOSLAR - RonReizen
  • Belebter Marktplatz in GOSLAR.

2. Goslar in Nedersaksen

De historische binnenstad en de ertsmijn Rammelsberg in Goslar staan op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. En een wandeling door de middeleeuwse steegjes van deze meer dan 1000 jaar oude keizerstad is een heuse reis door de tijd.

3. Hildesheim in Nedersaksen

Hildesheim staat bekend om zijn unieke kerken en historische monumenten. De Dom en de Michaeliskirche zijn meesterwerken van de kerkelijke bouwkunst en zijn eveneens UNESCO Werelderfgoed.

Aula der Universtität in Göttingen - RonReizen
  • Aula der Universtität in Göttingen.

4. Göttingen in Nedersaksen

Meer dan 30.000 studenten geven een levendige en internationale flair aan het historische straatbeeld van Göttingen. De stad heeft ook een buitengewoon cultureel aanbod.

5. Celle in Nedersaksen

Celle maakt indruk door het grootste aangesloten ensemble van vakwerkhuizen in Europa, een van de mooiste kastelen van de Welfendynastie in Noord-Duitsland en de stad is bovendien het perfecte uitgangspunt voor een uitstapje naar de Lüneburger Heide.

Herrenhäuser Gärten Hannover - RonReizen
  • Herrenhäuser Gärten Hannover.

6. Hannover in Nedersaksen

Een indrukwekkende nalatenschap van de Welfen in Hannover zijn de Herrenhäuser Gärten. De Große Garten, een unieke baroktuin, vormt in de zomer de achtergrond voor sfeervolle evenementen.

7. Braunschweig in Nedersaksen

De prachtige herenhuizen en middeleeuwse pleinen in Braunschweig getuigen ook tegenwoordig nog van de belangrijke rol die deze stad als Hanzestad heeft gespeeld. Braunschweig is echter ook een aantrekkelijke winkelstad en een levendige cultuurstad.

Zomer in Wolfenbüttel.
  • Zomer in Wolfenbüttel.

8. Wolfenbüttel in Nedersaksen

Het nabijgelegen Wolfenbüttel is wereldberoemd om zijn Jägermeisterlikeur. Omringd door meer dan 600 vakwerkhuizen in het historische centrum laat dit drankje zich natuurlijk nog meer smaken.

9. Autostadt in Wolfsburg

En in het afwisselende, 28 hectare grote Autostadt in Wolfsburg, het themapark van het Volkswagenconcern, kom je van alles te weten over de geschiedenis en de toekomst van de mobiliteit.

Meer informatie op www.9staedte.de

Meer over