VS visum buitenland advertorial RonReizen.nl

Verenigde Staten6 verrassende outdoorbestemmingen aan de Amerikaanse Westkust

Iedereen die wel eens een ESTA voor een rondreis door Amerika heeft aangevraagd, weet dat het land veel diverser is dan de vaak stadse of Amerikaanse Midwest clichés doen geloven. Geen tijd voor een lange rondreis, maar wel zin in een avontuurlijke vakantie? Ontdek de Californische natuur ook tijdens een kortere actieve buitensportvakantie.

In tegenstelling tot de reputatie die Amerika heeft op het gebied van wandelen in grote steden, biedt het land vlakbij de grote steden aan de Californische West Coast talloze mogelijkheden voor buitenmensen. Een visumaanvraag (ESTA) voor je sportieve ontdekkingsreis is meestal niet nodig.

Monterey Bay, Californië

Op ongeveer 2 uur rijafstand ten zuiden van San Francisco aan de Stille Oceaan-kust ligt het Californische Monterey Bay. Het plaatsje Monterey zelf heeft slechts zo'n 30.000 inwoners en is een perfecte plek om op walvisexcursie te gaan. Word je gauw zeeziek? Omdat je je de dagtrip uit San Francisco uitspaart, blijft ook een groot deel van de terugrit naar je vertrekpunt je bespaard, waardoor je minder lang in de boot zit.

VS visum buitenland advertorial RonReizen.nl
  • De duinen van Monterey Bay.

Zeedieren in de Baai van Monterey

In de Baai van Monterey vind je onder andere zeeotters, kwal-etende maanvissen (sunfish), bultrugwalvissen, grijze walvissen en grijze dolfijnen (grampers), blauwe vinvissen (blue whales) en de iconische, zwart-wit glanzende orka. In verschillende periodes van het jaar, die elkaar deels overlappen, kan je de verschillende dieren spotten. Stel voor het boeken van je tour wel de juiste vragen om de wonderbaarlijke dieren die je bewondert geen schade toe te brengen.

VS visum buitenland advertorial RonReizen.nl Dana Point
  • Dana Point.

Dana Point, Californië

Er zijn zelfs nog betere alternatieven voor het verantwoord spotten van walvisachtigen in de buurt van Los Angeles. Bijvoorbeeld bij het als Whale Heritage Site gecertificeerde Dana Point, voor de kust van Orange County, op een uur afstand van de metropoolstad, of het Santa Barbara Channel bij het gelijknamige plaatsje met zo’n 90.000 inwoners.

VS visum buitenland advertorial RonReizen.nl Walvis
  • Een walvis bij Dana Point!

Kajakken in San Francisco, 

Santa Barbara of San Diego

De totale afstand tussen San Francisco en San Diego aan de Amerikaanse Westkust is te overzien (vergelijkbaar met ongeveer de afstand van Utrecht naar Parijs en terug). Wil je een sportieve verkenningstocht met het ESTA Amerika combineren met walvis spotten? Zowel in de buurt van het noordelijker gelegen San Francisco als nabij Los Angeles en San Diego zijn hier onder andere voor kajakkers uitstekende mogelijkheden voor.

VS visum buitenland advertorial RonReizen.nl kayak
  • Ook leuk om te doen: kajakken!

Tomales Bay en Morro Bay

Tomales Bay ligt iets ten noorden van San Francisco en is het natuurlijke habitat van onder andere roggen en luipaardhaaien, van wapiti’s, een grote hertachtige, en van in het nachtdonker als een sterrenhemel oplichtend plankton. Morro Bay, halverwege San Francisco en Los Angeles, biedt een rustigere omgeving voor beginnende kajakkers en biedt meer faciliteiten aan het vasteland dan Tomales Bay. De stranden zijn hier ideaal voor hardlopers. Zo combineer je perfect een vakantie met sportieve activiteiten met een ESTA in Amerika.

VS visum buitenland advertorial RonReizen.nl hert
  • Spot deze bijzondere herten...

De Channel Islands en La Jolla Sea Cove

Over het hele stuk kust tussen Santa Barbara ten noorden van Los Angeles en Huntington Beach, op steenworp afstand van Dana Point, bevinden zich de Californische Channel Islands. Huntington Beach is overigens ook een uitstekende plek om (nog beter) te leren surfen. Ook deze eilandengroep verleent zich perfect voor begeleide kajakroutes of professionele kajakkers. De grotten van La Jolla Sea Cove, kortweg La Jolla, in de buurt van San Diego waren vroeger vooral een goede verstopplek voor de buit van piraten.

Tegenwoordig kun je bij La Jolla het baaigebied prima verkennen. Met een kajak of door er te snorkelen. Doe dit echter alleen bij goede weersomstandigheden.

VS visum buitenland advertorial RonReizen.nl La Jolla
  • La Jolla.

Te veel Californië voor één reis naar Amerika?

Blijf je liever op één plek tijdens je vakantie aan de Amerikaanse West Coast? Dan is het goed om te weten dat je, zolang je aan de voorwaarden voor je reis met het ESTA blijft voldoen, je het volgende jaar, of tijdens een ander seizoen nog eens terug kan komen. Het ESTA is zolang je paspoort nog geldig is meestal 2 jaar geldig.

90 dagen VS met een ESTA

Voor beginnende 'whale watchers' is het bijvoorbeeld goed om te weten dat de Californische bultruggen van april tot november actief zijn, terwijl de imposante blauwe vinvis (met een grootte van 25 volwassen olifanten het grootste dier ter wereld) vooral van juli tot oktober goed te zien is. Met het ESTA kun je tot 90 dagen per bezoek in Amerika verblijven, om naast de Amerikaanse steden, ook eens de wonderschone natuurfenomenen van Californië te ontdekken.

Meer over