auto-motor-museum-birmingham-alabama-ronreizen

Verenigde Staten6 must-visits in Alabama voor autoliefhebbers

Glooiende heuvels, prachtige vergezichten, leuke (kleine) plaatsjes, historie, goed eten en muziek, racebanen en tal van musea. Alabama is een waar paradijs voor auto- en/of motorliefhebbers! Dit zijn de 6 must-visits In Alabama!

Als je van snelle auto's, motoren en boten houdt, zijn deze zes hotspots in Alabama meer dan het bezoeken waard. 

alabama-montgomery-zomer-vakantie-ronreizen

  Motorsports Museum en festival 

  Het Barber Vintage Motorsports Museum is een absolute must-visit voor auto- en motorliefhebbers. Het is in 2003 geopend en ligt in Leeds, vlakbij Birmingham. In het museum staan meer dan 1.300 vintage en moderne motorfietsen en auto's uit maar liefst 17 verschillende landen. Zo vind je hier de grootste collectie Lotus-raceauto's ter wereld. 

  Het Barber Vintage Festival in Alabama

  Op het terrein zijn, behalve het museum, ook een race- en crossbaan te vinden. Er worden meerdere races en evenementen per jaar georganiseerd, maar het meest bekende evenement is het Barber Vintage Festival, één van ’s werelds grootste evenementen rondom historische motorfietsen. 

  alabama-museum-motor-leeds-ronreizen
  • Barber Vintage Motorsports Museum

  Musclecar Museum 

  Op minder dan anderhalf uur rijden van Birmingham, ligt het Wellborn Musclecar Museum. Hier zie je meer dan 60 zogeheten 'muscle cars' uit 1969- 1971, zoals Chargers, Challengers, 'Cudas, Chevelles, Mustangs, GTO's, Road Runners, de GSX en Superbirds. 

  muscle-car-museum-wellborn-ronreizen

   Talladega racebaan 

   Op slechts 40 minuten rijden van Birmingham vind je Talladega Superspeedway. Dit is 's werelds grootste (4,2 km), steilste (33 graden) en snelste NASCAR-racebaan. Deze drie- en vierbaansracetrack is uniek in zijn soort. In het weekend worden hier tal van evenementen georganiseerd, zoals de 'Big One on the Blvd' op vrijdagen en het traditionele zaterdagavondconcert. 

   Talladega Garage Experience

   Fans worden hier in de watten gelegd, bijvoorbeeld met de Talladega Garage Experience. Hierbij krijgen de fans onder meer 'toegang' tot de coureurs, teams en nog veel meer. Een bezoek aan de racebaan is geschikt voor jong en oud, zo betalen kinderen van 12 jaar en jonger geen entree op vrijdag en zaterdag tijdens een raceweekend. 

   racebaan-talladega-alabama-nascar-ronreizen
   • Talladega Superspeedway

   Motorspots Hall of Fame 

   Ook het nabijgelegen International Motorsports Hall of Fame is absoluut de moeite van het bezoeken waard. Bekijk hier meer dan 100 racevoertuigen en bijzondere memorabilia, waarvan sommige attributen zelfs uit 1902 dateren. Onze tip? Koop een combiticket voor de Talladega Superspeedway en de Hall of Fame! 

   Daytona-museum-motorsports-ronreizen

    Snelle boten kijken in Alabama

    Alabama biedt echter meer dan mooie, snelle auto's, bijzondere motoren en unieke racebanen. Wat dacht je bijvoorbeeld van super snelle boten? Voor bootliefhebbers is Lake Guntersville 'the place to be'. Vooral tijdens het jaarlijkse Gunstersville Lake HydroFest kijk je je ogen uit. Al meer dan 80 jaar wordt het HydroFest georganiseerd en is het een item voor op je bucketlist als je van mooie boten houdt. 

    guntersville-lake-hydrofest-ronreizen
    • Lake Guntersville

    Hydrofest 2023 

    Tijdens dit zomerevenement wordt er fanatiek gestreden om de Southern Cup. Er worden verschillende soorten races gehouden en je ziet onder andere de H1 Unlimiteds, Grand Prix Americas, Pro Lites 5 Litres en zelfs de Miss U.S. U-36. De race is een waar spektakel en er worden snelheden tot wel 300 km. per uur behaald. Dit jaar wordt het evenement georganiseerd op 24 en 25 juni. 

    water-boot-race-h1-unlimited-ronreizen
    • H1 Unlimiteds
    Meer over