Frankrijk kamperen Les Castels RonReizen

Frankrijk4 leuke Franse kampeertips

Met de zomervakantie voor de deur is het weer de hoogste tijd om onze favoriete vakantiebestemming binnen Europa te bezoeken - Frankrijk! En het liefste doen we dat kamperend. Het land leent zich er uitstekend voor en je komt er om in de campings. De 4- en 5-sterren campings van Les Castels staan bekend als dé plek om unieke ervaringen te beleven met het hele gezin. Hier belichten we er 4.

Lekker eten, bier en wijn bij Jane

Bij Orangerie de Beauregard zwaait eigenaresse Jane de scepter in de keuken van het restaurant. Ze maakt enkel gebruik van zelfgekweekte biologische groenten en lokale producten uit haar eigen perma-cultuurtuin. De woensdagavonden staan in het teken van speciaalbiertjes uit de regio, een speciale biertruck op het terrein laat je kennis maken met heerlijke Franse biertjes. 

Ook staat de regio bekend om zijn goede wijnen, wijnliefhebbers zijn hier dan ook aan het goede adres: iedere vrijdagavond staat er een wijnproeverij op het programma in het kasteel van het domein.

Frankrijk kamperen Les Castels RonReizen Orangerie de Beauregard
 • Orangerie de Beauregard.

Swingen op de camping

In het hoogseizoen komt camping Castel Le Brévedent tot leven met live muziekconcerten. Twee avonden in de week speelt Raphaël, de eigenaar van de camping, met zijn band Les Ratures klassieke Franse chansons uit het repertoire van Brel, Brassens of Aznavour, maar ook eigen gemaakte composities komen voorbij. De energie van de band werkt aanstekelijk, dus waarschijnlijk sta je al snel mee te zingen en swingen.

Frankrijk kamperen Les Castels RonReizen Le Brévedent
 • Le Brévedent.
Frankrijk kamperen Les Castels RonReizen Le Brévedent Raphaël
 • Twee avonden in de week treedt eigenaar Raphaël voor je op.

Kamperen op een landgoed

Op zoek naar een sprookjesachtige beleving? Castel Domaine de l’Orangerie de Lanniron is een prachtig landgoed aan de oevers van de rivier de Odet. Dit was vroeger eeuwenlang de zomerresidentie van de bisschoppen van Quimper. De eigenaar van het domein kan je er alles over vertellen. 

Het landgoed beschikt over een prachtige 17e eeuwse Franse kasteeltuin dat uitnodigt tot mooie wandelingen door 38 ha groen. Ook is er een bijzondere botanische collectie uit de 19e eeuw te bewonderen.

Frankrijk kamperen Les Castels RonReizen Orangerie de Lanniron
 • Orangerie de Lanniron.

Wandelen met de campigeigenaresse

Wandelen is populairder dan ooit! Een goede manier om actief bezig te zijn en tegelijkertijd te genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Susan, de enthousiaste en sportieve eigenaresse van Castel Le Camp de Florence organiseert mooie wandeltochten in de omgeving van de camping met spectaculaire uitzichten over het heuvelachtige Gascogne landschap. Trek je wandelschoenen dus maar alvast aan en ga samen met Susan op een 8 kilometer lange ontdekkingstocht door de natuur.

Vanaf de camping starten verschillende wandelroutes die ook deel uitmaken van de Sint Jacobsroute. Bij de receptie van de camping zijn gratis wandelkaarten beschikbaar.

Frankrijk kamperen Les Castels RonReizen Gascogne
 • Het landschap van de Gasogne leent zich voor heerlijke wandelingen.

Info

 • Frankrijk kamperen Les Castels RonReizen autoroute

  Les Castels biedt al meer dan 60 jaar  kampeervakanties in Frankrijk op 4- en 5-sterrencampings bij kastelen en op andere bijzondere plekken.

  Een vakantie bij Les Castels gaat verder dan een kampeervakantie, gasten maken tegelijkertijd kennis met de Franse geschiedenis, vaak een heel bijzondere! 

  Zie voor meer informatie over Les Castels en de aangesloten campings www.lefrenchtime.nl/les-castels

Meer over