Milieuvriendelijke reisorganisaties

5 milieubewuste reisorganisaties voor een schoner geweten

Oké, thuisblijvers zijn het verantwoordst bezig. Wil je wat van de wereld zien? Die vliegvakantie kán altijd duurzamer en maatschappelijker. Maak jij je zorgen over je ecologische voetafdruk? Hier vijf reisorganisaties die hun best doen om je verantwoord op je trip te sturen!

Better Places

Ze zeggen het zelf al bij de aanhef van hun website: wij zijn een social enterprise; een reisorganisatie met een maatschappelijke en duurzame missie. Het gaat ze dan ook niet om veel geld verdienen, maar om maatschappelijke winst voor iedereen. Geloven in een wereld waar plaats is voor producten en bedrijven van locals en dat willen ze je graag laten zien. Het zet ze aan top van de ecologische reisladder.

Holland International

Je verwacht het niet maar Holland International doet ook haar best om verantwoord bezig te zijn. Ze proberen de negatieve impact van reizen te verbeteren, zijn bezig met de duurzaamheid op de bestemming en hebben daartoe vele accommodaties en excursies die onder dit label vallen. En met de Dreamliner erbij zijn ze best groen bezig.

Lees ook:

Duurzaam: reizen met een goed gevoel doe je zo

Ecologische voetafdruk

  Natuur voorop

  Je kunt een miljoen keer roepen dat vliegen niet duurzaam is, maar we doen het toch. We willen blijven ontdekken. Dus moet je je op het positieve richten. Dat doet SNP. Deze natuurreizenorganisatie (what’s in a name) doet er alles aan om bij jouw reis alle negativiteit tot een minimum te beperken en het positieve te stimuleren door acco’s, locals en organisaties die met natuur bezig zijn te ondersteunen.

  3 reisorganisaties

  Drie reisorganisaties hebben zich onder de noemer Feeling Responsible (.org) verenigd om met hun reizen rekening te houden met mens, natuur en cultuur. Het zijn Shoestring, Koning Aap en Your Way2Go. Zij vinden dat duurzaam toerisme tenslotte niets anders is dan rekening houden met elkaar. Ze compenseren de CO2-uitstoot al in de reissom, steunen lokale projecten en geven je op hun gezamenlijke site allerlei informatie waarmee je jouw reis wat ecologischer verantwoord kunt maken.

  Lees ook:

  Dit zijn de 5 duurzaamste vakantiebestemmingen in Europa

  Meer milieubewuste reisorganisaties

  Opvallend: ook Arke en KRAS scoren hoog als het om duurzaam gaat. Ja, ze sturen vele mensen op pad, niet al te duurzaam denk je dan. Maar TUI, de moedermaatschappij van Holland International en KRAS, doet het toch goed als het gaat om de mens, de natuur en het dier te respecteren; om groene accommodaties aan te bieden en om op de lokatie duurzaam toerisme aan te bieden.