Shoppen in Nederland

NederlandDe 5 leukste winkelsteden in Nederland

Nederland mag dan misschien wel klein zijn, je raakt hier niet snel uitgewinkeld. Vriendinnenweekend, zussendag of gewoon zin om te shoppen? Deze Hollandse steden zijn dikke vette aanraders.

Maastricht


Het charmante, veelzijdige Maastreich, tussen de zuidelijkste heuvels van Limburg, zit vol cultuur, historie en winkels. Lopend door de binnenstad lijkt het alsof je in het buitenland bent. In het oude centrum vind je verschillende wijken en hotspots waar je heerlijk kunt winkelen. Van luxe tot mainsteam, er is voor ieder wat wils. Begin de dag in het oude, hippe stadsdeel Wyck. Hier vind je vele authentieke winkels, boetiekjes en unieke kunstwinkels. Voor chique modezaken ga je naar het Stoksstraatkwartier. Wie op zoek is naar kunst vindt in het Jerkerkwartier de beste antiekwinkels en kunstenaarsateliers.

Maastricht winkelstraat
  • Maastricht staat bekend om een gevarieerd aanbod voor shoppers, zeven dagen per week, mét koopavond op donderdag.

Haarlem 


Het sfeervolle centrum van de eeuwenoude stad Haarlem staat vol historische gebouwen en vormt het perfecte decor voor een dagje uitgebreid shoppen. Haarlem heeft een enorm gevarieerd aanbod aan winkels. Van hippe conceptstores en vintage tot eigenzinnige woonwinkels en design, in Haarlem kan iedereen zijn hart ophalen. Niet voor niets is Haarlem al drie keer uitgeroepen tot Leukste Winkelstad van Nederland. Begin je dag in de pittoreske Gouden Straatjes bij de Grote Markt, waar je veel modeboetiekjes en conceptstores vindt. In het centrum vind je nog veel kleine, zelfstandige winkels waar je hippe vintage en originele spullen kunt kopen.

Lees ook:

5 ultieme steden om te shoppen

Shoppen Haarlem
  • Haarlem is de droom van elke shopliefhebber: je vindt er boetiekjes, concept stores en gezellige lunchtentjes en dat allemaal in één stad.

Den Haag 


Oh oh Den Haag, mooie stad achter de duinen. Het lijflied van Den Haag liegt er niet om. De chique hofstad kent een gezellig centrum vol mooie straten en historische gebouwen waar vele winkels zich op loopafstand van elkaar bevinden. Eén van de meest bijzondere winkelspots van de stad is de 19e eeuwse Passage: het oudste nog bestaande, overdekte winkelcentrum van Nederland. Den Haag kent ook veel chique winkels. Op de Denneweg, één van de oudste straten van de stad, vind je bijvoorbeeld veel stijlvolle kledingwinkels, antiquairs en juweliers. Kunstliefhebbers kunnen zich rond Paleis Noordeinde tegoed doen aan de vele kunstgaleries, exposities en vernieuwend design.

Shoppen Den Haag
  • Leuke winkels en gezellige restaurantjes maken Den Haag tot de perfecte stad om een dagje te gaan shoppen.

Groningen

“A winning alternative to Amsterdam” noemt CNN de stad Groningen. En dat is niet zo gek: in deze levendige studentenstad met een middeleeuws centrum is altijd iets te beleven. Bijzonder aan de gezellige binnenstad zijn de klassieke panden die zich vermengen met moderne architectuur. Groningen is een geweldige winkelstad, vooral voor degenen die houden van bijzondere, originele winkeltjes. Rond de markten van de stad vind je vele alternatieve winkelstraten met leuke winkeladresjes. Sla hierbij de Folkingestraat niet over: deze werd in 2015 uitgeroepen tot Leukste Winkelstraat van Nederland. De vele boetiekjes, woonwinkels, vintageshops en antiekwinkels liggen in Groningen op loopafstand van elkaar.

Shoppen Groningen
  • Groningen heeft veel te bieden: in de Herestraat, de Grote markt en het A-Kerkhof ontdek je veelal de bekende winkels.

Amsterdam


Natuurlijk mag Amsterdam niet in ons lijstje ontbreken. Het bruisende centrum van de hoofdstad geeft de energie en inspiratie om een dag heerlijk te shoppen. Trek dus je goede schoenen aan en maak de winkelstraten van Amsterdam onveilig. Vind grote kledingwinkelketens als H&M en Urban Outfitters in de Kalverstraat. De Haarlemmerstraat, kent juist een grote diversiteit aan kleine winkels vol bijzondere mode, vintage en designstores. Wie waarde hecht aan rust en graag bijzondere winkeltjes met originele items ontdekt, kan naar de Czaar Peterstraat in Amsterdam Oost. Sla voor leuke boetiekjes, cadeaushoppen en een goede lunch ook de Negen Straatjes in de Jordaan niet over.

Shoppen Amsterdam
  • Amsterdam is natuurlijk een walhalla voor de shoppers, denk alleen al aan de Kalverstraat en de Leidsestraat.
Meer over