Afrika

5 bestemmingen waar je één bent met de natuur

Midden tussen de wildlife in Botswana, pimpelpaarse heuvels in Sheffield, De groene heuvels van Oostenrijk, de ongerepte natuur in Costa Rica en de bijzondere biodiversiteit in Thailand. Kortom, vijf bestemmingen waar je een vakantie ín de natuur beleeft!

Het wilde Afrika

In onze zomer is het winter in Botswana. Niet getreurd! Het is juist een favoriete periode om het Afrikaanse land te bezoeken omdat al het wild vanuit de droge gebieden naar de Limpopo rivier trekt. Recent heeft de regering van Botswana besloten om de jacht op olifanten weer toe te staan. Bij Koro River is de jacht op olifanten niet toegestaan. Dat is goed nieuws, maar er is meer. Koro River Camp heeft natuurlijke hekken, in de vorm van bijenkorven, om de akkers van de boeren geplaats. Olifanten zijn heel bang voor bijen en op deze manier is er voor de boeren geen noodzaak om de olifanten af te schieten. De kinderen uit het nabijgelegen dorp maken de bijenkorven op school en leren hun ouders over deze natuurlijke manier van bescherming van hun land. Als bezoeker van Koro River kamp mag je samen met de boeren participeren in het mooie project.

Sheffield
  • In augustus is Sheffield het mooist door de bloeiende heidevelden.

Sheffield: een schilderij van Bob Ross

Misschien denk je bij hiken niet zo snel aan Engeland, maar Sheffield is echt wel aan te raden! Pal naast de stad ligt het prachtige Peak District National Park. Dit gebied is het gehele jaar door een populaire bestemming voor hikers, mountain bikers en andere outdoor-liefhebbers door zijn prachtige, heuvelachtige natuur met uitgestrekte heidevelden en goede toegang vanaf Sheffield, Nottingham en Manchester. In augustus wordt het echt adembenemend. Dit is te danken aan de bloei van de heidenvelden die ervoor zorgen dat de heuvels prachtig paars geschilderd worden.

  • Stubai: voor buitenmensen!

Stubai: avontuurlijke trip

De Stubai Vallei begint even ten zuiden van Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. Als de dagen langer worden, de temperaturen stijgen en de sneeuw plaats maakt voor prachtige groene bergen, trekken vakantiegangers en gezinnen naar buiten voor actief plezier, unieke uitzichten en de diversiteit van de Alpen. Vijf must do’s op een rij: 1. Bezoek de vier wandelgebieden in de Stubai Vallei. 2. Maak een wandeling langs de WildeWasserWeg (Wildwater route). 3. Ontdek de natuurgebieden van Fulpmes en Neustift. 4. Geniet van de vele familievriendelijke activiteiten. 5. Bezoek avontuurlijke evenementen.

  • Beste reismoment in Costa Rica: als de zeeschildpadden massaal komen broeden.

De ongerepte natuur van Guanacaste

Guanacaste is de ‘Gold Coast’ van Costa Rica. De regio ligt in het noordwesten van het land en staat bekend om haar ongerepte kustlijn en heldere wateren. Een van de meest spectaculaire vertoningen hier is de arribada, de jaarlijkse komst van honderdduizenden zeeschildpadden. Tijdens het broedseizoen kunnen toeristen hier 's nachts rondleidingen volgen met deskundige gidsen die ervoor zorgen dat de schildpadden niet gestoord worden. Net als duurzaamheid geeft de Costa Ricaanse toerismesector ook veel aandacht aan dierenwelzijn. Vanaf eind oktober 2019 vliegt KLM rechtstreeks naar Guanacaste, ideaal voor reizigers op zoek naar avontuur!

Thailand
  • Authentiek Thailand.

Tung Dap Village een toonbeeld voor duurzaamheid

Niet alleen blijft de populariteit voor verre reizen stijgen, met als winnaars Thailand, Peru, Nieuw-Zeeland en Mauritius, duurzaam reizen is helemaal in. Zo is Tung Dap village in Thailand een duurzame bestemming. Dit betekent dat de stad goed omgaat met klimaat, milieu en biodiversiteit, maar ook dat de stad als ‘authentiek’ wordt bestempeld. Dit betekent dat de originele cultuur en economie in stand wordt gehouden.