De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Top 10 lijstje met video's van de mooiste hikes - RonReizen

10 meest spectaculaire wandeltochten ter wereld in beeld

Wandelen is een populair tijdverdrijf. Het is goed voor geest en lichaam en je komt nog eens ergens. Niet alle wandelroutes zijn echter voor iedereen bereikbaar. Ze zijn of te moeilijk, te gevaarlijk of gewoonweg te ver weg. RonReizen verzamelde de 10 meest specatulaire wandeltochten ter wereld. Ter inspiratie en om in deze tijden van coronacrisis gewoon vanuit de luie stoel van te genieten. Ga je mee!

1. Angels Landing - Verenigde Staten

We trappen de lijst af met een relatief korte route in een spectaculair landschap. Angels Landing loopt door Zion National Park in Utah. Zion Canyon is 270 miljoen jaar oud. Iedereen met een gemiddelde conditie kan deze tocht maken. Maar je moet wel over stalen zenuwen beschikken. Het pad voert namelijk over de smalle richels en langs steile afgronden. Het pad is niet afgezet met veilige hekwerken, maar alleen met een ijzeren ketting waar je je aan kunt vasthouden. Trek stevige wandelschoenen aan en lets go. Vergeet niet van de omgeving te genieten.

2. Mount Huashan - China

Hua Shan is een berg in het midden van China die deel uitmaakt van het Qinling-gebergte. De hoogste top ligt op 2255 meter. Vanuit Xi'an worden excursies naar de berg georganiseerd. Op de berg zijn verschillende routes. Vanaf de noordelijke top gaat een aantal paden naar de andere vier toppen, de westelijke top (2038 m), de centrale top (2042 m), de oostelijke top (2100 m) en de zuidelijke top (2160 m). De route naar de zuidelijke top voert langs een klif en staat bekend als zeer gevaarlijk. Gezekerd met een harnas aan de bergwand, schuifel je voetje voor voetje over smalle loopplanken. Ook zonder hoogtevrees krijg je al de kriebels van deze beelden.

3. Kalalau Trail - Hawaii

We keren weer terug naar de Verenigde Staten en bezoeken het paradijselijke Hawaii. Naast prachtige stranden, vind je hier mooie wandelroutes. Neem bijvoorbeeld het Kalalau pad. Maar: bezint eer gij  begint, want het rondje is in totaal 35 kilometer. Een zeer geoefende hiker kan het traject in een dag afleggen, maar anderen moeten echt op de route overnachten. Het eerste deel van de route (3 km) is een relatief makkelijk stuk en kamperen kan hier zonder een vergunning. Om verder te gaan moet je in het bezit zijn van een officiele kampeervergunning.

4. Annapurna circuit - Nepal

We gaan nu echt de hoogte in! Het Annapurna circuit is een tocht in de bergen van centraal Nepal. Het hoogste punt ligt op 5.416 meter op de Thorung La-pas. Je raakt hier het randje van het Tibetaanse plateau. De totale lengte van de route varieert tussen de 160 en 230 kilometer. Tijdens de tocht krijg je magische vergezichten voorgeschoteld op bergmassieven met toppen van 6.000 tot 8.000 meter. Het Annapurna-circuit is al vaker uitgeroepen tot een van de mooiste lange afstandsroutes. Het combineert namelijk een grote verscheidenheid aan klimaatzones. Van tropisch op 600 meter tot arctisch op 5.416 meter. Onderweg passeer je Hindu-dorpen en vind je Tibetaanse cultuur.

5. Caminito Del Ray - Spanje

  • Caminito Del Ray, oftewel het Koningspad werd in 1905 geopend. Het pad loopt van Álora naar Campillos door de El Chorro-kloof. De totale lengte is 7,7 kilometer. Het deel door de kloof is 2,9 kilometer. Dit deel is ongeveer een meter breed en bevindt zich 100 meter boven de naastgelegen rivier. Heb je hoogtevrees, bedenk dan twee keer of je de tocht wilt maken. Vooral de hangbrug aan het eind van de route is een spannende passage. Een paar nuttige tips:

- Het pad is gesloten op maandag
- Tickets zijn lastig te verkrijgen. Boek via een reisbureau of lokaal restaurant.
- Kinderen onder de 8 jaar mogen niet mee.

Denk je na het zien van de video; ik wil meer? Het gehele pad is hier digitaal te bewandelen via Google Maps 
- Honden zijn niet toegestaan. Hetzelfde geldt voor paraplu's en statieven.

6. Laugavegur Trail - IJsland

De Laugavegur Trail is een vierdaagse trektocht van ongeveer 55 kilometer. En loopt van Landmannalaugar naar Þórsmörk. Het is de drukst belopen route in IJsland. De route is gemarkeerd met paaltjes en drie woeste gletsjerrivieren zijn overbrugd. Andere rivieren moeten te voet worden doorlopen. Op de route zijn veel verschillende landschappen te zien. Er zijn berghutten langs de route, waar overnacht kan worden en waar ook gekampeerd mag worden. Elders op de route is kamperen verboden. Zowel het beginpunt als het eindpunt is met de bus te bereiken. Bij mooi weer is de route over het algemeen niet heel moeilijk te belopen, maar men moet er rekening mee houden dat de weersomstandigheden niet altijd optimaal zullen zijn: dichte mist, sterke wind en regen zijn niet ongewoon. Zelfs in de zomer kan het soms sneeuwen. De waterstand van de rivieren die doorwaad moeten worden kan erg variëren.

7. Drakensberg Traverse - Zuid-Afrika

De bergketen Drakensberg ligt in het oosten van Zuid-Afrika en reikt over een lengte van 1.000 kilometer van het zuidwesten naar het noordoosten. Het hoogste punt is bijna 3.500 meter. Het vormt in het noordwesten de grens vormt tussen Lesotho en Zuid-Afrika. In de winter valt er regelmatig sneeuw. Regen en mist komen er het hele jaar voor. Wandelen is een populaire activiteit in het gebied van de Drakensbergen. Navigatie op lange afstandswandelingen wordt vaak ondersteund door gps-ontvangers. Het grootste gedeelte van de hogere bergketen aan de Zuid-Afrikaanse kant is wildreservaat of wildernis-gebied. De route vergt een bovengemiddelde fitheid, maar als je de inspanning levert wordt je vaak getrakteerd op prachtige uitzichten.

8. Huayna Picchu - Peru

Machu Picchu, de wereldberoemde ruïnestad van de Inca's in Peru werd in de 16e eeuw verlaten om in 1866 herontdekt te worden. Het is een toeristische trekpleister omdat er in de ruïnes nog veel van de Incabeschaving is terug te vinden. De omgeving is daarbij ook nog eens spectaculair. Een blikvanger op alle afbeeldingen van Machu Picchu is de Huayna Picchu ('jonge berg'). Dit is de bergtop die met 2.700 meter hoog boven de stad uit steekt. De top is te voet bereikbaar via een behoorlijk steile klim. Op sommige plaatsen wordt de wandelaar geholpen door touwen voor houvast. Ben je in het bezit van een redelijke conditie dan kun je de beklimming gerust maken. Het vergt ongeveer een uur om boven te komen. De beloning is een prachtig uitzicht op Machu Picchu en de omgeving.

9. Yosemite Falls Trail - Verenigde Staten

Yosemite Falls is een van de hoogste watervallen van Noord Amerika. Het Upper Yosemite Fall pad is ongeveer 12 kilometer lang en geeft uitzicht op enkele van de mooiste plekken in dit Nationaal Park. Het pad brengt je naar de tot de top van de waterval op op 739 meter boven de vallei. Het pad is goed aangegeven. De beste maanden om te wandelen zijn van mei tot juli. Het parcours is uitdagend en zorgt daardoor dat je ongeveer een dag onderweg bent. Onderschat de route niet en neem voldoende drinken en eten mee. Klinkt dit te uitdagend? De Lower Yosemite Falls trail is ongeveer 1,5 kilometer en uitermate geschikt om met jonge kinderen te wandelen.

10. Cascade Saddle Route - Nieuw Zeeland

De laatste route in ons lijstje is niet de minste. De Cascade Saddle route is een zeer fraaie tocht voor zeer ervaren wandelaars met een goede conditie. De route is 17 kilometer lang en verbindt West Matukituki Valley met Dart Valley in het nationale park Mountain Aspiring. Het is een zeer uitdagende en technische route die al verschillende doden op haar naam heeft staan. Laat dit je niet weerhouden om de wandelschoenen aan te trekken voor dit tochtje, dan is het advies om vier tot vijf dagen uit te trekken voor deze tocht. Toch geen trek of tijd? Geen nood, gelukkig hebben we de beelden nog.

Tekst: Raymond Geurtsen

Meer over