Tips voor een eerste vakantie in je blootje - RonReizen

Frankrijk5 tips voor een eerste vakantie in je blootje

Zo’n 2,5 miljoen Nederlanders lopen in hun vrije tijd graag bloot. Ze gaan naar de sauna, naar een naaktstrand of lopen in hun blootje in de eigen achtertuin. Voordelen: een vrij gevoel, geen gedoe met kleding, minder bagage en streeploos bruin worden.

Nieuwsgierig naar een naturistische vakantie? Wij zetten tips voor de eerste vakantie in je blootje op een rij. 

Tip 1: Iedereen bloot - het maakt niet uit

Daar sta je dan, midden in een groep met naakte vreemden. Wat doe je dan met je ogen? Het is niet gek om eens goed rond te kijken. Vermijd staren, dan voelen mensen zich ongemakkelijk. Verwacht ook niet dat anderen naar jou kijken. Naturisten zijn gewend om naakte mensen te zien. Het is niet zo dat ze je niet mooi of aantrekkelijk vinden. Het maakt ze gewoon niet uit of je naakt of gekleed bent. 


Tips voor een eerste vakantie in je blootje - RonReizen

  Tip 2: goed smeren!

  Ondanks dat je al een mooi goudbruin kleurtje hebt is zonnebescherming van harte aan te raden. Vergeet niet dat je nu een 'nudie' bent en er delen van je lichaam zijn die nog nooit eerder zonlicht hebben gezien. Eerlijk is eerlijk: die edele delen laat je liever niet verbranden!  

  Tips voor een eerste vakantie in je blootje - RonReizen

   Tip 3: Het belang van hygiëne

   Naturisten hebben hygiëne extra hoog in het vaandel staan. Regel is dan ook dat men altijd een handdoekje neerlegt op een (lig)stoel alvorens er op te gaan zitten of liggen. Hoe onsmakelijk zou het zijn als iedereen met z’n bezwete billen overal op zou gaan zitten. 

   Wist je dat...

   Naturisme werd oorspronkelijk op doktersrecept voorgeschreven. Zonder kleding minder kans op zweten en vervelende bacteriën en ook geen last van knelling. Supergezond dus zo’n naturistische vakantie!  

    Tip 4: kies juiste locatie om te wennen

    De zeven glampings van France 4 Naturisme zijn ideale plekken om voor het eerst een naturistenvakantie te beleven. Respect en discretie staan bij alle naturistencampings voorop. Elke glamping heeft zijn eigen regels met betrekking tot het bloot lopen. Over het algemeen is de regel dat naakt zijn verplicht is bij het zwembad of aan het strand. Het voelt ook prettiger om naakt te zijn als iedereen om je heen ook zonder kleding loopt. Natuurlijk doe je bij koud weer of wanneer je niet lekker bent kleding aan.

    Tips voor een eerste vakantie in je blootje - RonReizen

     Tip 5: naaktlopen moet je weer leren

     Naaktlopen is iets dat je jezelf opnieuw moet aanleren. Tot een jaar of drie vinden bijna alle kinderen het heerlijk om in hun blootje te lopen. Op latere leeftijd speelt zelfacceptatie een grote rol. Oefenen kan door in je blootje van de slaapkamer naar de badkamer te lopen of een stap verder te gaan door in je blootje te chillen of een dansje te doen. 

     Tips voor een eerste vakantie in je blootje - RonReizen
      Meer over