48 uur in Tel Aviv: wat moet je zien en doen? - RonReizen

Israël48 uur in Tel Aviv: wat moet je zien en doen?

Tel Aviv is de nonstop-city van Israël. De zonsondergangen en strandwandelingen zijn magisch, de winkels zijn uniek en alles van Jaffa tot Noord-Tel Aviv is een bruisende streek van ruimdenkendheid. Of het nu je eerste keer in Tel Aviv is, of als je er al vaker komt en op zoek bent naar nieuwe suggesties: hier lees je hoe je in 48 uur kunt genieten van de stad!

Dag 1

Iedereen verkent een stad, in dit geval Tel Aviv, in een ander tempo, dus waar je ook begint, ga de volgende dag gewoon verder. 

Van historisch naar modern

Een goede manier om jouw verkenning van Tel Aviv te beginnen is van oud naar nieuw. Ga van Cafelix naar de haven van Jaffa, het historisch gedeelte vlak naast Tel Aviv, en baan je een weg naar het Abrasha Park en de omliggende tuinen, die via HaMidron Garden een prachtig uitzicht bieden op de skyline van Tel Aviv. 

  Ga vervolgens naar de Jaffa Flea Market, na wat rondkijken is het tijd om naar Florentin te gaan. Loop de straten op en neer, met bijzondere aandacht voor Shalma Road, Florentin St en Abarbanel. 

  Waar te lunchen?

  Als je honger hebt, is Casbah dé lunchplek in Florentin, maar je bent ook dichtbij goede restaurants in het nabijgelegen Shabazi, Neve Tzedek en Lev Hair. Restaurant Vicky Cristina, bijvoorbeeld, heeft geweldig tapasachtig eten in een coole omgeving. Niet jouw ding? Ook Romano is fantastisch. Beloon jezelf na de lunch met het beste ijs van de stad, dat van Anita. Dat smaakt hemels, vooral in de felle Israëlische zon.  

  48 uur in Tel Aviv: wat moet je zien en doen? - RonReizen

   De UNESCO-erfgoeden van Tel Aviv

   Blijf de Shabazi-straat oplopen tot je de Rothschild Boulevard bereikt, de meest iconische straat van Tel Aviv. De prachtige boulevard voert je door de wijk Lev Hair langs musea, clubs, winkels en de op de UNESCO-lijst geplaatste witte Bauhaus-gebouwen die deze wijk zo beroemd maken. Eindig met wat tijd in het Tel Aviv Museum of Art, geniet van de zonsondergang op het strand of maak een lange wandeling over Frishman Beach bij zonsondergang. 

    Dag 2

    Nu je het zuiden van Tel Aviv kent, is het tijd om naar de chique, relaxte en prachtige gebieden rondom Noord-Tel Aviv te gaan. Noord-Tel Aviv ligt ten noorden van de Yarkon-rivier, maar alle gebieden in de buurt worden de 'Old North' genoemd.

    Ontdek de chique wijk van Tel Aviv

    Ga naar restaurant Benedict voor een heerlijk ontbijt en maak daarna een wandeling door Independence Park. Historisch gezien is dit de 'chique' wijk van de stad. Natuurlijk hebben de chique mensen zich ook langs de mooiste stranden gepositioneerd, dus ga naar Secret Beach of Tel Baruch als je van uitzichten houdt die lijken op die van Central Park in New York. Ga vervolgens door naar het HaYarkon Park en geniet van een ontspannen wandeling.   

    48 uur in Tel Aviv: wat moet je zien en doen? - RonReizen

     De Champs-Élysées van Tel Aviv

     Dizengoff St brengt jou terug naar Centraal Tel Aviv. Deze straat is bezaaid met fascinerende monumenten, de Dizengoff St staat ook wel bekend als de Champs-Élysées van Tel Aviv. Geniet van de mooie winkels, loop langs de enorme ambassades en houd wat extra ruimte over voor de vele bakkerijen. Voor je het weet ben je terug op het Dizengoffplein, een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden van Tel Aviv. 

      Meer over