Oostenrijk Tiroler Zugspitze gravelbiken RonReizen.nl

OostenrijkGravelbiken rond de Tiroler Zugspitz Arena

Gravelbiken is enorm in opmars. De gravelbike is een tussenvorm van racefiets en MTB. Je fietst door de natuur op onverharde wegen zonder dat het heel technisch wordt. Ideaal dus als je en van fietsen en de bergen houdt. De Tiroler Zugspitz Arena biedt je volop de gelegenheid om de regio op deze manier te ontdekken.

Gravelbikes hebben extra vering en dikkere banden dan gewone racefietsen. De trajecten zijn vaak ook veel minder druk dan fietsroutes over de harde weg. Daarom is gravelbiken bij zoveel fietsers erg populair, vooral in de bergen. De Tiroler Zugspitz Arena is een walhalla voor gravelbikers.

Oostenrijk Tiroler Zugspitze gravelbiken RonReizen.nl

  Stel je eigen fietsweek samen

  Via maps.zugspitzarena.com vind je de mooiste gravelroutes voor de ultieme Alpenbeleving. Hier plan je eenvoudig je tochten in uiteenlopende moeilijkheidsgraden: van 20 tot 80 km lang, met 500 tot 3000 hoogtemeters. Zo kun je een mooie fietsweek samenstellen waarbij je telkens door een ander deel van regio fietst.

  Oostenrijk Tiroler Zugspitze gravelbiken RonReizen.nl

   Veel variatie en leuke plaatsjes

   Gravelbiken in de Tiroler Zugspitz Arena is prachtig vanwege het enorm afwisselende gebied met perfecte gravelpaden. Zeven charmante plaatsen in het Oostenrijkse grensgebied bieden hier de beste omstandigheden om te gravelbiken: Ehrwald, Lermoos, Berwang, Biberwier, Bichlbach, Heiterwang am See en Namlos.

   Oostenrijk Tiroler Zugspitze gravelbiken RonReizen.nl
    Rons tipRons tip

    Wil je verder fietsen en je scope wat uitbreiden dan vind je via Gravel.Tirol nog veel meer routes. Dit is een gezamenlijk initiatief van Tiroler Zugspitz Arena, Natuurparkregio Reutte, Tannheimer Tal en Lechtal Tourismus. Voor oneindig veel gravelplezier.

    Grenzeloos gravelbiken

    Een voorbeeld van een prachtige route is Graveltocht Rond de Zugspitze, deze is 80 km lang en telt 1.388 hoogtemeters. Een tocht met veel prachtige vergezichten die voor een deel ook door Duitsland gaat. Je vertrekt vanaf het dalstation van de Ehrwalder Almbahn. Je fietst met je gravelbike gestaag bergopwaarts over de Ehrwalder Alm, langs de Igelsee en door het Gaistal.

    Oostenrijk Tiroler Zugspitze gravelbiken RonReizen.nl

     Terug naar Oostenrijk

     Na het Duitse Elmau komt een heerlijke afdaling met een aangename wind in je gezicht. Een mooie test voor je daalkunsten. Via het Olympisch skistation in Garmisch-Partenkirchen fiets je richting Eibsee en via de Höhenrain Panoramaweg en Griesen terug naar Ehrwald in Oostenrijk.

     Oostenrijk Tiroler Zugspitze gravelbiken RonReizen.nl

      Genieten van de Tiroler gastvrijheid

      Tussen de sportieve inspanningen door is er af en toe een stop voor de inwendige mens. De vele gezellige almen en hutten in de Tiroler Zugspitz Arena bieden alles wat je wenst aan eten, drinken en terrassen te midden van de imposante bergen. Bij elke hut geniet je van Tiroolse gastvrijheid, regionale specialiteiten en onvergetelijke panorama’s.

      Oostenrijk Tiroler Zugspitze gravelbiken RonReizen.nl

       Info

       • De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, prachtige familiehotels en campings waar je heerlijk kunt recreëren. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Het gebied telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur, maar ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven. Met het Z-ticket kun je gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer in de Tiroler Zugspitz Arena.

        Ga naar www.zugspitzarena.com/en voor veel meer informatie
       Meer over