Wat gebeurt er na het skiën in de Dolomieten?

ItaliëWat gebeurt er na het skiën in de Dolomieten?

In Val Gardena, in het hart van de Italiaanse Dolomieten is aprés ski meer dan een biertje aan de toog en hossen op foute muziek. Hier stopt de wintersport niet als de liften stil staan voor de nacht. Na een dag op de ski’s kun je ’s avonds nog langlaufen, fatbiken, rodelen, sneeuwschoenwandelingen maken of dineren in een van de berghutten.

Fatbiken in Val Gardena

In Val Gardena kun je niet alleen overdag, maar ook in de avond fatbiken. Samen met een gids ontdek je de fietsroutes rondom Monte Pana en Alpe di Siusi. De avond wordt afgesloten met een traditioneel diner in een van de berghutten.

Sneeuwschoenwandelen in Val Gardena

Houd je van sneeuwschoenwandelen en heb je al een beetje ervaring? Boek dan een sneeuwschoenwandeling. Na een mooie avondwandeling staat er een traditioneel diner te wachten in een berghut.

  Rodelen in Val Gardena

  Ga dineren in een berghut en rodel daarna terug naar het dorp, dit kan op twee plekken in Val Gardena. Wie kiest voor Alpe di Siusi wordt met een snowcat of snowmobile naar de hut hoog in de bergen gebracht. Na een traditioneel diner slee je met een fakkel in de hand terug naar de vallei. Wie voor de langste afdaling van de Dolomieten wil gaan, neemt op woensdagavond de Rasciesa-lift van Ortisei tot Rasciesa Alm (2.200 m), hier begint de 6 kilometer lange rodelbaan. Eerst dineren in een berghut en daarna naar beneden sleeën behoort ook tot de mogelijkheden.

   

  In de zomer is het ook leuk toeven in de Dolomieten. Lees hier het verhaal van Luc.

   Meer over