De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
High tea

NederlandTip: smul als een koningin bij de high tea in het Waldorf Astoria

Humor in een vijfsterrenhotel? Executive Sous Chef Tomas Bron en patissier Vipin Charly maken geen half werk van hun high tea. Tijdens de Afternoon Tea in Peacock Alley is het kermis in het überluxe Waldorf Astoria aan de Herengracht in Amsterdam. Tenminste dat was het hartje zomer 2018. Maar dikke kans dat het hotel er ook nu nog een feestje van maakt, met een ander thema.

De trap van het Waldorf Astoria op lopen, vind ik al een ervaring op zich. Het imago van het hotel en die imposante portier voor de deur hebben toch iets hoogwaardigs. Ik kijk naar mijn kleren en begin opeens te twijfelen of ik zo wel naar binnen mag. Het mag.

High tea in Peacock Alley
 • Vol verwachting klopt ons hart.

Peacock Alley

De Afternoon Tea vindt plaats in de Pacock Alley in het hotel. Jammer genoeg meteen bij de ingang, waardoor je verder weinig van het hotel ziet. We (mijn moeder, schoonzus en ik) worden keurig naar ons gereserveerde tafeltje begeleid, waar we nu al onze ogen uitkijken. Naar de koninklijk blauwe inrichting, gouden ornamenten, witte pilaren en het keurig kaarsrecht opgestelde personeel. We nemen plaats op de lekker zachte banken, waarop we de rest van de middag proberen niet onderuit te zakken.

Afternoon tea
 • Proosten met een chique slush puppy.

Kermis in het Waldorf Astoria

Onze gastvrouw van de middag vertelt ons wat we allemaal kunnen verwachten. Op dit moment neem ik haar kermis- en circusverhaal nog met een korrel zout. Zelfs als de higt tea daarop begint met een rode slush puppy in een martiniglas. Chique gezegd: een granité van cranberry en green tea. De amuse die we er niet veel later bij geserveerd krijgen is een klein oubliehoorntje gevuld met een crème van tomaat, avocado, rijst en soja.

   Climax in Peacock Alley

   Onze gastvrouw is voor even spreekstalmeester als ze ‘het hoofdgerecht’ komt duiden. Ze wordt op de voet gevolgd door een collega met een carrousel vol hartige en zoete gerechtjes. Overal is aan gedacht: elk gerechtje is tot in detail in het thema kermis en circus gehesen. Ik zie clowntjes, draaimolenpaarden, popcorn, suikerspin, hotdogs, hamburgers. Maar dan allemaal culinair verantwoord. En allemaal even lekker. Al kan ik alleen de peperkoekjes gevuld met foie gras niet echt waarderen.

   High tea
    Afternoon tea

     High tea zoethoudertjes

     Na de hartige traktaties, liegen de zoetigheden er ook niet om. Allemaal met dezelfde kermisknipoog. De toffee-appeltjes knallen letterlijk op je tong door het knettersuiker, op de cupcakes liggen hoopjes popcorn, de makarons worden geserveerd in de vorm van clowns en er zijn eenhoornkoekjes. Het geheel wordt afgetopt met scones met cotted cream en jam of marmelade. Die passen er bij mij nog maar net bij. 

     Waldorf Astoria
      Waldorf Astoria

       Koningin

       In één zin waarom je de afternoon tea in het Waldorf Astoria moet beleven? Je wordt als een koningin behandeld in een koninklijke omgeving waar je je koninklijke tanden in de heerlijkste koninklijke creaties steekt. O ja, en er werd ook thee bij geserveerd!

       Afternoon tea

       • De Afternoon Tea in het Waldorf Astoria wordt elke dag geserveerd in de Peacock Alley en kost € 42,50. Reserveren? 020 - 718 4643 of stuur een email naar restaurants.amsterdam@waldorfastoria.com.

       Meer over