De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al is reizen op dit moment niet mogelijk, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op voor de toekomst!
In december naar de zon

Brrr, wat is het koud: de 6 beste zonvakanties in december

Alle winterjassen, sjaals, mutsen en handschoenen zijn weer tevoorschijn getoverd: het is koud in Nederland! Voor wie spontaan zin krijgt in een vakantie naar de zon, dít zijn de 6 beste bestemmingen voor de decembermaand.

Vergeet niet te checken of je zonnebrand nog goed is, want de felle zon is genadeloos.

Miami


Van senioren tot hippe vogels: vakantiegangers weten ‘sunshine state’ Florida feilloos te vinden tijdens de wintermaanden. Miami Beach is the place to be voor een zonovergoten strandvakantie. Het hoogseizoen valt hier in de winter; van december tot en april is de temperatuur aangenaam, tussen de 20 en 25 graden. Tip: boek op tijd, want de prijzen van hotels en huurauto’s schíeten omhoog als de hordes toeristen in aantocht zijn.

Gambia


Ook aan de West-Afrikaanse kust zit je er warmpjes bij in december. Juíst in de wintermaanden is de temperatuur behaaglijk in Gambia. De kans op neerslag is te verwaarlozen en dat maakt Gambia één van de beste bestemmingen op behapbare vliegafstand voor een winterzonvakantie. Onthoud wel dat het een derdewereldland waar armoede de boventoon voert en je als toerist aangewezen bent op resorts.Dubai


Speel op safe en ga naar Dubai! In de Verenigde Arabische Emiraten is zonneschijn gegarandeerd. Overdag ligt de temperatuur in december tussen de 25 en 35 graden. De kans dat de verveling toeslaat, is klein: je kunt het zo gek niet verzinnen of het is in het superluxe Dubai te doen. Zin in helemaal níets? Dat kan natuurlijk ook. Laat je niet afschrikken door het ‘rijke jetset’-imago: met een pakketreis valt het prijskaartje reuze mee.

Curaçao

Eén koninkrijk, een wereld van verschil. In december is het op Curaçao tussen de 24 en 29 graden. Ook de Noordzeekust lijkt in de verste verte niet op de Antilliaanse variant. Op zo’n tien uur vliegen kom je in een decor terecht met een azuurblauwe zee, hagelwitte zandstranden en wuivende palmbomen. O, één overeenkomst: het woordenboek kun je thuislaten.

Zanzibar 


Een hangmat tussen twee palmbomen, kokosnoten binnen handbereik en een uitzicht waar je U tegen zegt: Zanzibar is mooi! Het regenseizoen (blegh, waarschijnlijk het laatste waar je zin in hebt) duurt van maart tot en met mei. Weliswaar in mindere mate, maar ook in november en december ontkom je vaak niet aan een hevige regenbui. Geen reden om niet te gaan, want kenmerkend is dat het pijlsnel weer opklaart. Met de temperatuur zit het wel snor: die schommelt het hele jaar rond de 30 graden. Geboekt? De voorpret begint hier.

Gran Canaria


Liever iets dichter bij huis? Ook Europa heeft een winterzonbestemming in de aanbieding: de Canarische Eilanden. Niet voor niets een populaire bestemming. In nog geen vierenhalf uur vlieg je bijvoorbeeld naar Gran Canaria, waar je fijne zandstranden en schitterende natuur vindt. In december is het niet snikheet – tussen de 15 en 21 graden, maar de kans op zon is groot: lang leve de lente in de winter!

Meer over