De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Orka's spotten

Waar kun je – buiten Afrika – wildlife spotten?

Wildlife spotten is een prachtige ervaring tijdens je reis. En die wilde dieren vind je heus niet alleen maar in Afrika. Azië, Noord-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland hebben zo hun eigen wilde dieren. 4 Alternatieven voor de safari in Afrika.

Zeekoeien in Florida

Tikje lelijk en vrij groot, maar ongevaarlijk: zeekoeien. Je kunt deze manatees, zoals ze officieel heten, tegen het logge lijf zwemmen als je een duik neemt in de Amerikaanse Crystal River (Florida). Zeekoeien zijn nieuwsgierige aagjes en ze blijven graag gezellig rond je heen dobberen. Alleen... ze kunnen wel drie meter lang worden en als je ze dan in het troebele water ineens ziet opdoemen zonder snorkel, denk je dan aan deze tekst? Die zachtaardige zeekoeien doen geen vlieg kwaad. Maar ja, welke vliegen fladderen onder water...

Zeekoe

Kiek een Koala! Hangt ie Down Under?

Dat het wemelt van kangoeroes in Australië is genoegzaam bekend, maar Down Under kun je - met een beetje mazzel - ook koala’s vinden. Maar pas op! Ondanks de look and feel van deze knuffelachtige teddybeer, kunnen ze knap gevaarlijk zijn. Pikant genoeg zijn ze vaak te vinden in buitenwijken van grote steden, waar ze liefst lekker lui aan een eucalyptusboom hangen. Een koala kan goed slapen, zo’n 22 uur per dag! Een koala in het wild kun je spotten op Magnetic Island, Morning Peninsula, Otway National Park en Port Macquarie.

Koala

  Kuifpinguïn in Nieuw Zeeland

  Dit waggelende kuifje behoort tot de meest zeldzame pinguïns ter wereld. Het is de Fiordland Kuifpinguïn, te vinden in het Fiordland National Park (Nieuw Zeeland). Weet je wat vooral zo geinig is aan deze middelgrote pinguïn, zwart met blauwe glans, witte buik en drie tot zes witte strepen op de wang? Dat zijn die gigantische goudgele wenkbrauwen. Juist ja, die doen denken aan een kuif. What’s in a Pinguins name?

  Lees ook:

  De 5 beste plekken om beren te spotten

  Kuifpinguïn

   Orang Oetans in Indonesië

   Orang Oetans komen in het wild nog in Indonesië voor op het eiland Sumatra en dan specifiek in het noordwesten. Als je deze apen zou willen spotten, dan kun je een jungletour boeken. Of een opvangcentrum bezoeken. Je kunt zelfs een Orang Oetan adopteren! Maar dan komt wel deze aap uit de mooi: je kunt hem - of haar - niet naar Nederland meenemen.

   Lees ook:

   Oog in oog met berggorilla’s in Rwanda


   Orang-Oetan

   Orka? Canada!

   Vooral in juli en augustus kun je in de kustwateren van British Columbia (Canada) orka’s, bultruggen, dwergvinvissen, dolfijnen, bruinvissen, zeehonden en zeeleeuwen vinden. Telegraph Cove ligt aan de noordkust van Vancouver Island en is een topstek om orka’s te spotten. In de beschutte wateren van de Johnstone Strait en de Broughton Archipelo zijn daar tientallen zwart-witte reuzen te vinden. Uiteraard kun je met een lokale aanbieder in een boot de oceaan op, maar voor de durfals: ga met een kajak de zee op!

   Orka
   Meer over