De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Dominicaanse Republiek Santo Domingo RonReizen muzikanten

Dominicaanse RepubliekMooie steden in de Dominicaanse Republiek

Het is een lastige tijd, dus dromen we weg bij tropische stranden, Caribische muziek en een lekkere cocktail erbij... In de Dominicaanse Republiek zijn al die ingrediënten ruim voorhanden. Maar toch: verlaat de gebaande paden en laat je verrassen door ander moois van dit heerlijke land.

Santo Domingo is de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. De naam is een eerbetoon aan de heilige Dominicus Guzmán, de stichter van de orde van de dominicanen. Toen Christoffel Colombus in 1492 de Dominicaanse gronden ontdekte, stichtte hij er de eerste stad van de Nieuwe Wereld. Vanaf 1498 kreeg ze de naam Santo Domingo en ze was voorbestemd om de hoofdstad van het eiland te worden. 

Dominicaanse Republiek steden RonReizen Parque Mirador Sur, Santo Domingo
 • Het Parque Mirador doorsnijdt Santo Domingo.

Stad als een dambord

Zo'n oude stad herbergt tal van bijzondere gebouwen. Zoals de eerste kathedraal van de Nieuwe Wereld, Santa Maria de la Encarnación; het eerste hospitaal, San Nicolas de Bari; de eerste douane alsook de eerste universiteit van Amerika. De stad zelf werd opgebouwd op basis van een plan dat lijkt op het patroon van een damspel. Dit plan heeft overigens als model gediend voor bijna alle stedenbouwkundigen in de Nieuwe Wereld.  

Dominicaanse Republiek steden RonReizen Santo Domingo Cathedral
 • De kathedraal van Santo Domingo.

De charme van het oude centrum

De Dominicaanse hoofdstad te voet verkennen een aangename en interessante ervaring! Het oude stadsdeel is door de UNESCO geklassificeerd als Werelderfgoed. Slenter door de levendige straten van de historische stad waar volop domino wordt gespeeld en gemusiceerd. Raak gecharmeerd van de talrijke kerken, van de kathedraal en van de musea. Iets buiten de oude stad liggen de modernere wijken met tal van commerciële centra.

Dominicaanse Republiek steden RonReizen Calle Arzobispo Meriño Santo Domingo
 • De Calle Arzobispo Meriño in het oude centrum van Santo Domingo.

Lekker slurpen

Een andere aanrader is het Paleis voor Schone Kunsten. In dit indrukwekkende monument worden het hele jaar door tentoonstellingen en evenementen georganiseerd. Ook de Nationale Dansschool, het Nationaal Folkloristisch Ballet en andere scholen zijn hier ondergebracht. 

Langs de Malecón kun je een onvergetelijke stadswandeling maken. Op deze grootse promenade aan de Caribische Zee kun je ook rustig gaan zitten om kokosmelk met een rietje te slurpen, of om te genieten van een ijsgekoeld biertje.


Dominicaanse Republiek steden RonReizen Malecón Santo Domingo
 • De Malecón is de heerlijke boulevard in de hoofdstad.
Dominicaanse Republiek steden RonReizen Plaza España
 • En 's avonds heerlijk genieten op het Plaza España.

Op naar Puerto Plata

Dit is de belangrijkste stad aan de noordkust van het eiland. De volledige naam luidt overigens als volgt: San Felipe de Puerto Plata. De stad strekt zich uit aan de voet van de berg Isabel de Torres, die je via een kabelbaan kunt bezoeken. Daar vind je de botanische tuinen, die zich aan de voet bevinden van het standbeeld van Christus, gelijkwaardig aan dat van Rio. Het uitzicht is er uitzonderlijk.

Dominicaanse Republiek steden RonReizen Puerto Plata Mount Isabel de Torres
 • Overzicht van Puerto Plata vanaf Isabel de Torres.
Dominicaanse Republiek steden RonReizen Puerto-Plata-Cable-Car
 • Maak een tripje met de kabelbaan naar de top van de berg.

Strand en amber

De stranden vormen ongetwijfeld de hoofdattracties van deze stad. Ze strekken zich over tientallen kilometers uit en ze zijn even schitterend als op de andere plaatsen van het eiland. Toch is Puerto Plata even goed bekend voor zijn amber. Het Ambermuseum - in de zeer herkenbare Victoriaanse stijl van de 19de eeuw - bevat de meest waardevolle verzameling amber ter wereld en er worden fossielen bewaard van meer dan 30 miljoen jaar oud. Dit museum is eigenaar van het beroemde stuk amber dat gebruikt is in de film Jurassic Park.

Dominicaanse Republiek steden RonReizen Puerto Plata strand
 • De prachtige uitgestrekte stranden van Puerto Plata vormen de hoofdattractie.
Dominicaanse Republiek steden RonReizen Amber Museum
 • Verwonder je in het Amber Museum.

Kleurrijk

De Victoriaanse stijl van het Ambermuseum vinden we ook terug in de architectuur van de mooie houten koloniale huizen. Deze zijn vaak geverfd in zogeheten Gingerbread-pastelkleuren. Het maakt van Puerto Plata een kleurrijk geheel en geeft het een charmante uitstraling.

Dominicaanse Republiek steden RonReizen Downtown Puerto Plata
 • De binnenstad van Puerto Plata is kleurrijk.
Dominicaanse Republiek steden RonReizen Downtown-Puerto-Plata
 • Een mooi koloniaal plein in downtown Puerto Plata.

Rum en tabak

Santiago de los Caballeros is de tweede stad van het land en ligt in het hart van de Cibao-vallei. Hier staat de wieg van de Merengue, de rum en de tabak. Een groot deel van de industrie is hier geconcentreerd, en de economische groei die het momenteel doormaakt is opmerkelijk.

Dominicaanse Republiek steden RonReizen Catedral Santiago Apostol. Santiago
 • Catedral Santiago Apostol.

Alles over de sigaar! 

Santiago staat bekend als de wereldhoofdstad van de sigaar en er worden elf van de allerbeste sigaren van de wereld geproduceerd. Het is ook in Santiago dat ieder jaar het Festival van de Dominicaanse Sigaar plaatsvindt, onder de naam Procigar Festival. Met dit evenement vormt Santiago het Mekka voor sigarenliefhebbers en voor producenten en vertegenwoordigers van bedrijven uit de Verenigde Staten en uit Europa.

Dominicaanse Republiek steden RonReizen Santiago Los Caballeros Tabacco
 • In Santiago Los Caballeros leer je alles over de sigaar.

Bruisende ontdekking

Santiago telt weliswaar niet zoveel klassieke toeristische attracties als de hoofdstad, maar heeft toch heel wat te bieden. Santiago de los Caballeros is een authentieke Dominicaanse stad waar je tal van culturele, historische, intellectuele en industriële schatten kunt ontdekken. Kortom, een bruisende stad die meer dan een omweg waard is. 

Dominicaanse Republiek steden RonReizen San Felipe Fortress
 • Ook ontdekken: het San Felipe Fort.

Pittoresk centrum

Er zijn verschillende pittoreske plekjes in de stad, om te beginnen de kathedraal van Santiago Apostol. Het oude centrum herbergt enkele bouwwerken uit de 16de eeuw die gaandeweg vermengd werden met talrijke gebouwen uit de 18de en de 19de eeuw. Het Duarte park is een echte aanrader. Andere bezienswaardigheden zijn de befaamde Bermudez rumstokerij en natuurlijk een bezoek aan sigarenfabriekjes  Zemis Cigars, Intercigar en La Aurora.

Info

 • Dominicaanse Republiek steden RonReizen Downtown Puerto Plata

  Voor meer informatie over de Dominicaanse Republiek, bezoek de website: www.godominicanrepublic.com

  Goed om te weten: Het ministerie van Toerisme heeft de kosteloze verzekering voor medische bijstand tot 30 april 2021 verlengd. Deze verzekering wordt gratis aangeboden aan alle toeristen die het land per vliegtuig inkomen en in een hotel verblijven. Het dekt alle vormen van medische urgenties, met inbegrip van  die die door een eventuele besmetting met COVID-19 zouden veroorzaakt zijn.

Meer over