Watamula

CuraçaoWatamula: de longen van Curaçao

Hoewel de meeste mensen naar Curaçao gaan voor de zon, de zee en het strand, heeft Curaçao meer te bieden. Ruige natuur bijvoorbeeld. En in Watamula, op het meest noordwestelijke punt van het eiland, gaat het er wel heel erg ruig aan toe.

Watamula is slechts een van de leuke uitjes die je op Curaçao kunt ondernemen. De weg naar Watamula is slecht onderhouden en onverhard. Het enige wat je ziet is een vuurtoren en hoge cactussen. Je kunt met de auto helemaal doorrijden tot vlakbij de ruige kustlijn. En daar laat je de auto onder het toeziend oog van de bewaking met een gerust hart achter.

Watamula

  Watamula ademt

  De beste tip die ik kan geven voor een tripje naar Watamula: trek een paar goede schoenen aan. Het gebied – het hele eiland trouwens – bestaat namelijk uit vulkanisch gesteente en oude koralen. De locals zeggen dat dit deel van het eiland ademt. Het gesteente is poreus en de lucht wordt door de kracht van de golven door het gesteente geperst.

  Watamula

    Natuurgeweld

    Loop vooral helemaal door tot het uiterste puntje, naar het geweld van de golven. Wat een krachten van de natuur! Je voelt je piepklein met al dat water om je heen. Onderweg kom je ook prachtige spuitgaten tegen. En pal voor de kust ligt het mooiste rif van Curaçao. Als het weer het toelaat, kun je hier duiken.

      Toeristen kom je hier nauwelijks tegen. Wat een rust. Je hoort alleen het geluid van de wind en de golven.


      Tekst en foto's: Margot Levie

      Meer over