Europa-Park: hét attractiepark van Duitsland

DuitslandEuropa-Park: hét attractiepark van Duitsland

In het Zuid-Duitse Rust, op de grens met Frankrijk, ligt Duitslands grootste attractiepark: Europa-Park. Jong, oud, angsthaas of daredevil: er is voor ieder wat wils.

  Een paar highlights

  Europa-Park is gigantisch: 134 hectare groot en meer dan 100 attracties rijk. Het park is meerdere malen uitgeroepen tot beste attractiepark van Europa en zelfs van de wereld! Je kunt je onderdompelen in achttien themagebieden, waarvan er vijftien zijn gekoppeld aan een Europees land (vandaar: Europa-Park), en 24 uur per dag shows. Het is te veel om op te noemen, daarom enkele highlights.

  Voletarium

  In het Voletarium (onze persoonlijke favoriet!) beleef je een fantastische, zintuigprikkelende vliegreis over de mooiste plekjes van Europa. 

  Josefina's keizerrijk

  Maak een rondvaart over het water van Josefina’s prachtige keizerrijk. Tijdens de boottocht vaar je door een geheime tuin, langs waterspuwers en fonteinen en leer je onderweg over het leven van Keizerin Josefina.

  Fjord Rafting

  In Fjord Rafting haal je een (als je geluk hebt gedeeltelijk) nat pak. Maar, je krijgt er veel pret voor terug.

  Nederland in het klein

  Er is ook een Nederlands themagebied, waar de Piraten van Batavia te vinden zijn. Een attractie waarvoor je ogen tekortkomt. In restaurant Bamboe Baai zit je aan het water waar de attractie langs voert.

  Achtbanen

  • Voor de echte daredevils zijn er de achtbanen. Een kleine greep uit het aanbod:
  • Blue Fire: gaat van 0 tot 100 in 2,5 seconden. Hou je vast!
  • Silver Star: heeft een maximumsnelheid van 130 km per uur, gillen maar!
  • Poseidon: in Griekenland, inclusief twee watersplashes!
  • Wodan: de enige houten achtbaan op het park met een topsnelheid van 100 km per uur.
  • Arthur: is gebaseerd op de gelijknamige film. Een sprookjesachtig mooie achtbaan voor alle leeftijden. Maak al zwevend een reis door het koninkrijk van de Minimoys. Niet de snelste, maar zeker één van de mooiste attracties!

  Naast achtbanen vind je nog veel meer attracties in Europa-Park: treintjes, carrousels, rondvaarten en speelplaatsen, er is voor ieder wat wils. Laat je door een treintje van het ene naar het andere themagebied vervoeren en spaar zo wandelkilometers uit. Geen last van hoogtevrees? Probeer dan de 75 meter hoge Euro-Tower en geniet van 360 graden uitzicht over het park, de Rijnvallei, het Zwarte Woud en de Franse Vogezen.

  Achtbaan in het Griekse deel van het park - RonReizen
  • De Poseidon in het Griekse deel van het park

  Innerlijke mens

  Tijdens je reis door de verschillende themagebieden verzorg je je innerlijke mens in stijl: in het park vind je uiteenlopende eetgelegenheden in het thema van het gebied waarin je bent. Schnitzel mit Pommes in Duitsland, een pizza of gezonde salade in Italië of liever een vertrouwde pannenkoek of puntzak friet met bitterballen? Dan ga je toch naar themagebied Nederland? Je kunt alles eten wat je wil. Strijk neer op één van de vele terrasjes of bankjes en geniet!

  Zwempark Rulantica

  In 2019 opende Europa-Park een tweede park, waterpark Rulantica: een grote hal met een groot aanbod aan glijbanen en waterattracties waar je úúúren zwempret kunt beleven. Zin in een drankje en een moment rust? Neem plaats aan één van de poolbars ín het water. Je betaalt alles in Rulantica met een elektronische armband, zo kun je je portemonnee en andere waardevolle spullen veilig in een kluisje achterlaten. Betalen doe je bij een uitcheckbalie of -automaat voordat je Rulantica verlaat.

  Overnachten

  Gezien de ligging is Europa-Park een ideale stop tijdens je reis van of naar zuidelijke vakantieoorden. Je reis is eenvoudig te combineren met een (of meer!) overnachting in één van de zes Europa-Park themahotels, op het Camp Resort in één van de tipitenten, blokhutten of huifkarren of op één van de staanplaatsen op de Europa-Park Camping. 

  Verblijven in de themahotels doe je in stijl. Alle zes de hotels hebben vier sterren, waarvan vier superior+. Welke hotelkeus je ook maakt, het zal je aan niets ontbreken. Een overnachting is zeker aan te raden om optimaal te kunnen genieten van alles wat het park te bieden heeft. Om alles te kunnen zien heb je zeker twee dagen nodig.

  Europa-Park tips!

  • - Verblijf je in een accommodatie op het Camp Resort? Neem een verlengsnoer mee, zo heb je voldoende elektrapunten voor het opladen van je (mobiele) apparatuur!

   - In het Camp Resort komt warm water uit de kraan. Mocht je niet zonder koud drinkwater kunnen: neem flessen mee.

   - Wil je in het park geen (al te) nat pak, maar wel alle waterattracties beleven? Neem een poncho mee!

   - Voor de mascaradragers: kies voor geen of waterproof mascara :).

   - Bezoek je het park met jonge kinderen, maar houd je wel van een achtbaanrit? Maak gebruik van de babyswitch-optie bij attracties. Eén begeleider gaat in de reguliere wachtrij staan, terwijl de ander de baby-switch route volgt. Zo hoef je maar één keer de wachtrij te trotseren.

   - Tegen betaling reserveer je in Rulantica een aparte ruimte voor jouw gezelschap, waar je tussen het zwemmen door tot rust kunt komen.

   - Download voor vertrek de Europa-Park app. Daarmee navigeer je door het park en kun je je bij een aantal attracties aanmelden voor de VirtualLine, waardoor je wachttijden beperkt.

   Info over Europa-Park

   Europa-Park wordt al sinds de opening in 1975 geleid door dezelfde familie. Onder leiding van de zevende en achtste generatie, is het park nog volop in ontwikkeling. In 2023 opent het eerste deel van het nieuwe themagebied Kroatië. Waarschijnlijk opent in september 2022 Eatrenaline, een next level restaurantervaring die meerdere zintuigen aanspreekt. 

   Europa-Park is het grootste deel van het jaar geopend. Het huidige seizoen loopt van maart 2022 tot januari 2023. Kijk voor actuele openingstijden en meer informatie over Europa-Park op de Nederlandstalige site.

   Meer over