Canada Ottawa 48 uur in RonReizen.nl fietser

CanadaDe perfecte 48 uur in Ottawa

Met 7 nationale museums, 800 km aan fietspaden en vele culinaire hoogtepunten is Ottawa een uitstekende bestemming voor een diverse stedentrip! Hoewel het aanbod van de Canadese hoofdstad reuze is, zijn de afstanden tussen de activiteiten klein. Hierdoor kunnen reizigers in 48 uur al veel van de Ottawa bucketlist afstrepen. Om het meeste uit die 48 uur te halen presenteren wij het perfecte programma voor een weekend in Ottawa.

DAG 1 

08:30 uur: Ontbijt bij restaurant Mazarine

Er gaat niets boven de dag in Ottawa beginnen met een goed ontbijt! Vooral als je 48 uur in een stad bent en een vol programma hebt… Mazarine is het antwoord. Met een 4,7 recensie op Google en de Mediterrane cuisine gecombineerd met lokale Canadese ingrediënten is het hier heerlijk toeven. Op het menu staan gerechten als Avocadao Toast, Shakshuka en Eggs Benedict. Maar waar Mazarine vooral bekend om staat zijn de ‘Ashta Pancakes’, fluffy pannenkoeken met huisgemaakte jam, Ashta (een decadente clotted cream), getopt met pistache en honing.

Canada Ottawa 48 uur in RonReizen.nl pancakes
 • De bekende pancake van Mazarine!

10:00 uur: Fietstocht langs het Rideau Kanaal

Met meer dan 800 km aan fietspaden mag een fietstocht in de Canadese hoofdstad niet in het programma ontbreken. Van uitdagende routes door het nabijgelegen natuurpark Gatineau Park tot een tocht langs alle architectonische highlights; er is voor iedere fietsliefhebber een route! Om zoveel mogelijk uit de 48 uur te halen tippen wij de route langs het Rideau Kanaal. Huur een fiets bij RentABike, op 20 minuten loopafstand van Mazarine. De tocht van 6,5 km brengt je langs het kanaal, dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, Parliament Hill en Fairmont Château Laurier, een prachtig kasteel waar je ook kunt overnachten.

Canada Ottawa 48 uur in RonReizen.nl fietsers
 • Heerlijk fietsen door Ottawa.

12:00 uur: Lunch bij Kettlemans Bagel

De fietstocht eindigt bij Dows Lake Pavilion en dit ligt op zo’n 25 minuten loopafstand van Kettleman’s Bagel. Hier worden de Montreal bagels gebakken in een houtoven. Knapperig aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. Kies uit 14 verschillende bagels als knoflook, kruiden & cheddar of kaneel & rozijn, getopt met bijvoorbeeld gerookte zalm, huisgemaakte roomkaas, tomaat, rode ui en knoflookolijven. Naast de overheerlijke bagels kun je de bakkers hier aan het werk zien in de open keuken. De bagels rollen zij met de hand en koken zij vervolgens in honingwater.

Canada Ottawa 48 uur in RonReizen.nl bagel
 • Een van de niet te versmaden bagels van Kettleman's.

14:00 uur: Canadian Museum of Nature

Ottawa staat wereldwijd ook wel bekend als dé museumhoofdstad van Canada. Niet gek, want in de stad vind je 7 nationale museums. Een daarvan is het Canadian Museum of Nature, een interactief museum over alles wat met de natuur te maken heeft. Leuk voor kinderen en volwassenen! Zo is er de Canada Goose Arctic Gallery, waar je in een ijzige ruimte alles kunt leren over de inheemse tradities, ijsberen, toandrabloemen en meer. In de Water Gallery staat een enorm skelet van een blauwe vinvis en verder in het museum kun je leren hoe aardbevingen ontstaan. 

Canada Ottawa 48 uur in RonReizen.nl museum
 • Ga op ontdekking in het Museum of Nature.

17:00 uur: Opfrissen in het hotel

Voor de echte Ottawa-beleving kan een verblijf in het Fairmont Château Laurier niet ontbreken. Dit prachtige kasteel kijkt uit over het Rideau kanaal en ByWard Market. In het hotel vind je een Art Deco zwembad dat van 06:30 in de ochtend tot 09:00 uur ’s avonds open is. Het hotel biedt ook een befaamde Afternoon Tea en bij La Terrasse, een van de restaurants, geniet je met uitzicht op het kanaal van cocktails, wijn en bieren.

Canada Ottawa 48 uur in RonReizen.nl hotel
 • Als een sprookje: het Fairmont Chateau.

18:00 uur: Diner bij El Camino

Na een kort opfrismoment is het tijd voor het diner. Ottawa wordt niet alleen gezien als dé museumhoofdstad maar ook als culinair hoogtepunt. Kiezen uit een van de vele uitstekende restaurants kan dus lastig zijn! Het restaurant dat je zeker niet mag overslaan is El Camino. Op slechts 8 minuten lopen van Fairmont Château Laurier ligt deze trendy tacobar met dakterras. Zij bieden onder andere een krokante Chorizo taco, bloemkool taco met pinda en macha salsa en lokale speciaalbieren.

Canada Ottawa 48 uur in RonReizen.nl restarant
 • El Camino: trendy taco-bar met dakterras.

20:00 uur: Kajakken bij zonsondergang

Tijdens een bezoek aan Ottawa mag een spectaculaire plek om de oranje/roze zonsondergang te bekijken niet ontbreken. Huur een kajak bij Dow’s Lake en peddel naar Parliament Hill. Liever relaxed genieten van de zonsondergang? Ga naar Somerset Bridge, vindt een plekje en geniet!

Canada Ottawa 48 uur in RonReizen.nl stadsgezicht
 • Bewonder Parliament Hill tijdens zonsondergang.

DAG 2

10:00 uur: Raften over Ottawa River

Na een plons in het zwembad en een heerlijk ontbijt in het hotel is het tijd voor actie! Ottawa is de enige hoofdstad wereldwijd waar je binnen de stadsgrenzen kunt wildwater raften. In 2,5 uur kun je je laten meevoeren door stroomversnellingen van klasse II en III en dat terwijl een havik boven je zweeft.

Canada Ottawa 48 uur in RonReizen.nl raften
 • Wildwater raften midden in de stad!

13:00 uur: Foodtour ByWard Market 

C’est Bon Ottawa biedt begeleide foodtours door de ByWard Market wijk, een van de oudste markten van Canada sinds 1826. Van kraampjes met fruit in alle kleuren tot trendy restaurants en foodtrucks; hier is veel te ontdekken! De gidsen van C’est Bon Ottawa kennen alle hidden gems en brengen je in 2,5 uur naar deze plekken. Tijdens de tour proef je o.a. de beroemde Beavertails en Libanese hoogtepunten.

Canada Ottawa 48 uur in RonReizen.nl food tour
 • Doe een food tour...

16:00 uur: Bezoek aan Parliament Hill

Paliament Hill is vast en zeker de bekendste bezienswaardigheid van Ottawa en daarom mag deze niet missen in het programma! Het complex, dat langs Byward Market ligt, bestaat uit drie gebouwen, waar je prachtige historische schilderijen spot en architectuur versierd met typische Canadese motieven. Het is al meer dan 100 jaar het hart van de democratie van Canada. Een leuke manier om Parliament Hill te ontdekken is door een virtual reality tour. Je struint dan met een Oculus door het centrum van het parlementsgebouw en ziet door jouw bril hoe historische ruimtes tot leven komen.

Canada Ottawa 48 uur in RonReizen.nl Parliament Hill
 • Bezoek Parliament Hill.

18:00 uur: Diner bij 'The Laff'

Een typisch Canadese bar is ‘The Laff’. Ook wel Château Lafeyette is de oudste bar Ottawa en ligt in de ByWard market. Van speciaalbieren van lokale brouwerijen tot pubgerechten en livemuziek: hier bruist het aan alle kanten. 6 dagen per week geniet je gier van live blues & jazz, R&B en rap muziek.

Canada Ottawa 48 uur in RonReizen.nl Lafayette
 • Lafayette.
Canada Ottawa 48 uur in RonReizen.nl proost
 • Proosten op de ByWard Market...

20:00 uur: Drankje op hoogte

En om het Ottawa-avontuur compleet te maken eindig je de 48 uur met een cocktail op grote hoogte in het Andaz Hotel. Op de 16e verdieping ligt ‘Copper Spirits and Sights’, een beroemde cocktailbar van Ottawa. De binnen- en buitenlounge bieden spectaculaire uitzichten op de stad. Probeer de ‘National Capital Ceaser’, de meest unieke cocktail van Ottawa, gemaakt met wodka, hot sauce, wijngerijpte tomaten en mosselsap.

Canada Ottawa 48 uur in RonReizen.nl uitzicht
 • Vanaf de buitenbar van het Andaz Hotel heb je spectaculaire uitzichten over de stad.

Info

Meer over