3 avontuurlijke activiteiten in Ottawa

Canada3 avontuurlijke activiteiten in Ottawa

Canada is het paradijs voor natuurliefhebbers. Het bestaat voor 31% uit bossen, heeft de meeste meren ter wereld en de grootste concentratie slangen ter wereld! Maar naast natuur is Canada ook het land van de bruisende steden, uitstekende cuisine en verrassende activiteiten. In en rondom Ottawa komt dit allemaal samen. Dit is misschien wel de meest avontuurlijke stad ter wereld. We hebben drie tips voor een avontuurlijke citytrip.

Wildwater raften binnen de stadsgrenzen 

Ottawa is de enige plek ter wereld waar avonturiers in een stad kunnen wildwaterraften. De Ottawa Rivier ligt tussen twee provincies en vormt de noordelijke grens van de stad Ottawa. Stap in een raft en laat je meevoeren door stroomversnellingen van klasse II en III, terwijl een Amerikaanse zeearend over je heen zweeft. Geniet van uitzichten op Parliament Hill en wie weet spot je ook nog een familie bevers.

Van provincie naar provincie ziplinen

In Ottawa vinden reizigers de allereerste interprovinciale tokkelbaan ter wereld; Interzip Rogers. De zipline verbindt de provincie Ontario (waar Ottawa onderdeel van is) met de provincie Quebec. En met een startpunt op zo’n 37 meter boven de Ottawa Rivier is dit dé zipline voor de echte avonturier. In 40 km per uur racen zij langs de 365 meter lange kabel over adembenemende plekken in de steden. Leuke toevoeging: de tokkelbaan biedt twee parallelle banen, die het mogelijk maken om met z’n tweeën te racen om wie het eerst in Quebec aankomt.

Spectaculair uitzicht vanuit een vintage vliegtuigje

Ottawa is een diverse stad, met vele architectonische hoogtepunten. Een van de mooiste manieren om de stad te ontdekken is vanuit de lucht. Ottawa Biplane Adventures biedt vluchten aan in vintage vliegtuigjes. Dan vlieg je in een open-cockpit met vliegtuigen die stammen uit de tweede wereldoorlog. Deze vliegtuigen bieden plaats aan slechts twee passagiers, waardoor je je tijdens de vlucht als een vogel in de lucht voelt. Afhankelijk van de tour genieten passagiers van prachtige uitzichten op Parliament Hill, Ottawa River en de Gatineau Hills. Ottawa van bovenaf boek je vanaf 95 dollar per persoon.


Meer over