De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Grotten van Han - RonReizen

BelgiëWist je dat: de Grotten van Han

Nu we nog langer thuis zitten, de meivakantie ook niet verstandig lijkt en we ons richten op de zomer, blijven we wel dromen over mooie bestemmingen. Dat kan immers altijd. Ook wanneer het boeken en het reizen zelf even moet worden uitgesteld. Hier wat leuke weetjes over de Grotten van Han.

Wist je dat: het Wildpark 250 hectare beslaat waar je te voet of met een safari-car de vele diersoorten die leven of geleefd hebben in deze regio kunt ontdekken. Dit Wildpark is de enige plek in België waar je de Europese Big Five kunt spotten: de wolf, de bruine beer, de lynx, de Europese bizon en de veelvraat. 

Wildpark - RonReizen
  • In het enorme park spot je veel wild...
Beren - RonReizen
  • Er zijn ook weer beren in het wildpark!

De Lesse

Wist je dat: de Grotten van Han volledig zijn uitgehouwen door de rivier de Lesse en er geen mens aan te pas is gekomen? Authentiek in zijn soort, vol stalactieten en
 stalagmieten in vormen die je niet voor mogelijk houdt. De Grotten hebben sinds meer dan 250 jaar al bijna 30 miljoen bezoekers ontvangen. Ze is haar drie sterren in de Groene Michelins Gids meer dan waard.

Grotten van Han - RonReizen
  • De Grotten van Han, enig in zijn soort.

Overnachten in Tree Tent

Wist je dat: je er kunt verblijven in Tree Tents? Gezellige tenten in de hoogte gespannen tussen de bomen, met uitzicht op de prachtige droge vallei van de Lesse. Geniet van de dieren die in de open vlakte ronddartelen: edelherten, moeflons, oerossen, Przewalskipaarden, damherten... Een nacht die je niet snel zult vergeten.

Boomtent - RonReizen
  • Ook leuk: overnachten in het wildpark in een boomtent.

Geluid en licht in Grotten van Han

In het hart van de Grot, in de grote Wapenzaal, je het klank- en lichtspektakel 'Origin' kunt beleven? Met behulp van geavanceerde video-mapping en lasertechnologieën word je meegenomen in een opeenvolging van magische werelden. Een creatie van Luc Petit, een alchemist van podiumkunsten die onder andere met Franco Dragone en Disney heeft samengewerkt.

Origin - RonReizen
  • Origin is een klank- en lichtspektakel in de grot.
Grot - RonReizen
  • Laat je verrassen in de bijzondere grot.

Info

  • Niet ver van Nederland, maar toch in een hele andere wereld, vind je het Domein van de
 Grotten van Han. Een bijzonder mooi natuurgebied en het is een honderdjarige tram die je naar de ingang van één van de mooiste grotten van Europa brengt. Eenmaal weer buiten ga je, al wandelend of met de safari-car, op zoek naar de Big Five van Europa in het Wildpark van maar liefst 250 hectare groot. Ook hier hoopt de organisatie de deuren weer snel te kunnen openen.  Hier vind je alle informatie!

Meer over