De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Met boek en film op reis Ronreizen Sami

Toch op reis met film en boek

Boeken en films nemen je mee op reis. Dwaal in gedachten rond over de hagelwitte stranden van Aruba, door de verstilde natuur van Zweeds Lapland of langs de woeste kusten van de Franse Atlantische Kust. De wereld is nu nog dicht maar in gedachten kun je altijd op reis. Wij stillen jouw wanderlust in woord en beeld...

Thérèse – Francois Mauriac

De Frans Atlantische Kust heeft zoveel te bieden dat je niet snel uitgekeken of uitgelezen bent. Of je nu aan de kust bent of in het glooiende binnenland, het is de ideale omgeving om tot rust te komen en hoe kan dat beter dan door een goed boek te lezen dat zich in deze schitterende regio afspeelt. In deze dubbelroman staat het dramatische leven van de fascinerende en intelligente jonge vrouw Thérèse Desqueyroux centraal. De schrijver neemt je mee naar de stille dennenbossen van Les Landes waar het leven van een paar rijke families wordt beheersdoor hebzucht, egoïsme en familie-eer. Door haar huwelijk versterkt Thérèse haar positie. Maar al snel raakt ze verbitterd door het harnas van de familiegewoonten. Als ze de kans krijgt haar man te vergiftigen, voltrekt de tragedie zich plotseling en onafwendbaar.

Met boek en film op reis RonReizen Atlantische kust Frankrijk - Les Landes
  • In de verstilde bossen van Les Landes voltrekt zich een drama...

Eilandzigeuner – Jacques Thönissen

Een prachtig wit strand, een heerlijk comfortabel ligbed, drankje bij de hand... Bucuti biedt een ideale setting voor het lezen van een heerlijk boek. En dan bij voorkeur een boek dat de romantiek van het hotel én Dushi Aruba verenigt. ‘Eilandzigeuner’ gaat over de Roemeense ziguner Zloyka die voor het oorlogsgeweld van de Tweede Wereldoorlog is gevlucht en toevalligerwijs op Aruba terechtkomt. Hier ontmoet hij Jandro, een visser die ook muzikaal begaafd is. Zloyka’s leven wordt beheerst doozijn verlangen naar Djoeshka, het zigeunermeisje aan wie hij zijn hart heeft verpand en die volgens zijn stellige overtuiging ergens op hem wacht. Maar of dit ook echt zo is... Het boek geeft een mooi inzicht in het leven op Aruba in de tweede helft van de twintigste eeuw.

Met film en boek op reis Aruba
  • Het Bucuti Tara Beach Resort.
Met film en boek op reis
  • Het strand van het Bucuti Tara Beach Resort is ideaal om Eilandzigeuner te lezen.

Sami Blood - Amanda Kernell

Het DNA van de Sami is onmiskenbaar verweven met het land en de cultuur van Zweeds Lapland. De film ‘Sami Blood’ (Sameblod) zit vol indrukwekkende scenes, mooie landschappen, wisselingen tussen het Samisch en het Zweeds, Sami-kleding en joik-klanken. Het verhaal gaat over het Sami-meisje Elle-Marja. Ze is veertien jaar en zit op school waar ze niets liever wil dan Zweeds leren, ‘Zweedse’ kleding dragen, boeken lezen en verder leren in Uppsala. En dat terwijl haar omgeving haar steeds weer duidelijk laat merken dat dit niet voor haar is weggelegd. Volg haar in haar strijd om dichter te komen bij het leven dat ze wil maar waar ontkomen aan haar afkomst onmogelijk lijkt. Een indrukwekkende film die mooi en verdrietig tegelijk is.

Met boek en film op reis RonReizen Swedish Lapland
  • Sami-meisje Elle-Marja wil liever Zweeds zijn...

Trümmerkind - Mechtild Borrmann

Hoe leuk is het om je op een citytrip voor te bereiden door een boek te lezen dat zich op locatie afspeelt. De stad Hamburg leent zich fantastisch voor een citytrip en een wandeling door de stad wordt zoveel spannender nadat je ‘Trümmerkind’ gelezen hebt. Het verhaal neemt je mee naar de ijskoude winter van 1947 waarin Hanno samen met zijn zusje Wiebke door de verwoeste stad struint. Ze zoeken dingen die ze kunnen verkopen, maar vinden een dode vrouw en een jongetje van een jaar of 3. Omdat hij alleen is, nemen ze het jongetje mee naar huis. Hoewel eigenlijk geen plek en ook geen geld, neemt de familie Dietz hem toch liefdevol op en geeft hem de naam Joost. Jaren later ontdekt Joost dat hij geen biologische Dietz is en gaat op zoek naar zijn familie. Daarbij stuit hij op een nooit opgeloste moordserie... De moorden zijn in1947 echt gepleegd en zijn tot de dag van vandaag niet opgelost..

Met boek en film op reis RonReizen Hamburg
  • Hamburg vormt het decor voor het indringende boek Trümmerkind.
Met boek en film op reis RonReizen Hamburg
  • Lees het op locatie, bijvoorbeeld in een van de sfeervolle Ruby Hotels.

Born and/or raised in Ottawa

Canada is de thuisbasis van een flink aantal coole sterren op vele vlakken, maar nergens is het zo cool als Ottawa. Hoewel de hoofdstad bekend staat als regeringsstad, zou dit eigenlijk moeten zijn vanwege de vele beroemdheden die in O-town zijn geboren of opgegroeid. We noemen er een paar...

Tom Cruise! Niet geboren, maar hij verhuisde wel naar Ottawa tijdens zijn schooljaren terwijl zijn vader voor het Canadese leger werkte. En we kennen en houden allemaal van Matthew Perry uit zijn iconische rol als Chandler Bing on Friends, maar wist je dat de acteur ook zijn schooltijd in Ottawa doorbracht met zijn moeder? Tijdens een Jimmy Kimmel Live! Interview onthulde hij dat hij zelfs naar school ging met Justin Trudeau. En ook Margaret Atwood – schrijfster van het intrigerende The Handmaid’s Tale – is geboren in Ottawa net als zangeres Alanis Morissette. Deze Canadian girl in hart en nieren begon met pianoles toen ze zes jaar was en schreef haar eerste nummer op haar zevende. Een paar voorbeelden van een lange lijst. Ottawa blijft een broedplaats van talent. 

Met film en boek op reis RonReizen Tom Cruise
  • Filmheld Tom Cruise bracht zijn jeugd door in Ottawa.

Escape campervans - boeken over camperroadtrips

Het maken van een ultieme roadtrip staat vaak hoog op de bucketlist bij velen. Helaas is het momenteel niet mogelijk om zelf een camper op te halen en door de Verenigde Staten te reizen. Maar wat je wel kunt doen is meegenieten van de roadtrips van anderen. Escape Campervans heeft een lijst van boeken met de beste roadtrips voor je samengesteld: ‘Travels with Charley in Search of America’ – dit beoogde, maar niet waarschijnlijke – autobiografische boek van John Steinbeck verhaalt over zijn roadtrip door Amerika die hij samen met zijn poedel Charley heeft gemaakt. In een tot camper omgebouwde truck reisde hij van de oostkust naar de westkust en weer terug. ‘Outlandish: Fuel Your Epic’ – Schrijver Morgen Sjogren levert hiermee een boek af vol verhalen, recepten en prachtige foto's. 

Met boek en film op reis RonReizen Verenigde Staten - Escape Campervans
  • Het leukste zou natuurlijk zijn als je de roadtrip-boeken in je camper kunt lezen...

Huis der Nevelen – Majgull Axelsson

Geen lichte kost, maar wel een boeiend en soms ietwat somber boek waarin de 42-jarige Zweedse diplomate Cecilia Lind wordt uitgezonden naar een post op de Filipijnen waar na haar aankomst een vulkaanuitbarsting plaatsvindt. Tijdens haar vlucht uit het gebied krijgt ze te maken met vier mensen: haar chauffeur Ricky, ex-gevangene Butterfield, een 8-jarig zwerfmeisje Dolores en NogNog, een verknipte desperado. Als ze weer terug is in Zweden krijgt ze een crisis na het overlijden van haar moeder, voor wie ze enige tijd heeft gezorgd. Iedereen denkt dat haar crisis hiermee samenhangt, maar niets is minder waar. Om zichzelf te redden uit de lavastroom heeft ze iets vreselijks moeten doen... Het boek speelt zich afwisselend af in heden en verleden, in Zweden en op de Filipijnen.

Met boek en film op reis RonReizen Filipijnen
  • In Huis der nevelen vlucht een diplomate na een vulkaanuitbarsting weg uit de Filipijnen...

Films die zich afspelen in Texas...

Met unieke en adembenemende landschappen in elke regio is het geen wonder dat Texas een belangrijke bestemming is geworden voor heel veel films. Voor een do-it-yourself tour van diverse Texaanse films en televisieshows, start je in Austin waar je Dart Bowl, de Continental Club en Pedernales Falls kunt bezoeken van de film ‘Boyhood’ waarin Ethan Hawke schitterde. Pak dan een hamburger bij Top Notch, waar Matthew McConaughey voor het eerst zijn beroemde zin "Alright, Alright, Alright," in Dazed and Confused’ uitsprak, de film die zijn doorbraak betekende. In de buurt in Waco, trakteer jezelf op een reis naar Magnolia Market of Fixer Upper fame. Hier moét je een cupcake in hun bakkerij kopen. Een paar uur ten zuidwesten in San Antonio, herken je wellicht de River Walk van Sandra Bullock's Miss Congeniality. En geloof het of niet, je kunt zien waar delen van Pearl Harbor’ werden gefilmd bij de USS Lexington in Corpus Christi. Om wat magie van Paul Thomas Anderson op te snuiven, maak je een reis naar Marfa, waar hij There Will Be Blood’ filmde. 

Met boek en film op reis RonReizen Verenigde Staten - Texas_San Antonio_Riverwalk
  • Hier liep Sandra Bullock in Miss Congeniality!
Meer over