Angels & Demons Dan Brown

ItaliëNet als in de film, ik wil het: Angels & Demons

Salzburg was al geliefd, maar werd door The Sound of Music he-le-maal populair. Hetzelfde geldt voor Schotland: prachtige landschappen, leuke mensen, maar wel heel fijn in the spotlights gezet door Braveheart en later James Bond: Skyfall. Deze keer? Het Rome van Angels & Demons.

Dan Brown’s Angels & Demons speelt zich bijna volledig af in de Italiaanse hoofdstad Rome. Voor de film heeft regisseur Ron Howard een deel van de Sint-Pietersbasiliek nagebouwd in Californië. Dat mag de pret niet druk, want de rest van de filmlocaties is echt in Italië geschoten. 

  Pantheon & het Piazza Navona

  Professor Robert Langdon (steevast gespeeld door Tom Hanks) komt al vroeg op deze locatie in hartje Rome uit. Eerst op het aangrenzende plein, later in de kerk zelf. De enige lichtbron in dit prachtige monument is de grote opening in de nok.

  Op loopafstand bevindt zich vervolgens Piazza Navona. Hier komt Langdon oog in oog te staan met de moordenaar en vindt in de fontein een spannend gevecht plaats. Voor de echte Italiaanse sfeer moet je hier zijn. Het plein is omringd met leuke eettentjes en prachtige architectuur.

   Vaticaanstad & de Engelenburcht

   Sluimerend door de film, maar zeker ook in de finale komt Vaticaanstad tot zijn recht. De Sint-Pietersbasiliek staat enorm te shinen, zowel van binnen als van buiten. Dit is het domein van camerlengo Patrick McKenna (gespeeld door Ewan McGregor).

   Tot slot (let op: kans op spoilers!): de Engelenburcht. Hier schuilt (in de film) de fameuze Illuminatie. Helemaal onderaan, ook toegankelijk voor toeristen, kom je in de kelders en vind je ook - vraag ernaar bij de gids - de geheime wanden die een essentiële rol spelen in de film.

   Meer over