Denemarken gezinsvakantie Nordic RonReizen.nl

DenemarkenDenemarken: de perfecte gezinsvakantie

Uitgestrekte landschappen, ontelbare fiets- en wandelroutes, charmante kastelen, avontuurlijke themaparken, kleurrijke steden en een rijke Viking geschiedenis. Dat zijn dé elementen voor een perfecte gezinsvakantie in Denemarken. Dit gevarieerde land biedt voor ieder wat wils én is bovendien makkelijk te bereiken met de auto.

Verken Denemarken op de fiets

De prachtige natuur en uitgestrekte landschappen van Denemarken nodigen je uit tot fietsen. De 12.000 kilometer aan fietstochten verspreid over het hele land en Kopenhagen als één van de meest fietsvriendelijke steden ter wereld, zeggen al genoeg: Denemarken is een echt fietsparadijs. Je geniet er van afwisselende landschappen, pittoreske dorpjes en gezellige havenstadjes. En dat allemaal vanop je stalen ros.
Lees er hier meer over! 

Denemarken gezinsvakantie Nordic RonReizen.nl Fietsen in Denemarken

  Plezier voor jong en oud

  In de vele thema- en attractieparken kan zowel jong als oud zich helemaal uitleven. In LEGOLAND beleef je dolle pret op tal van attracties en komt de magie van LEGO tot leven dankzij de vele indrukwekkende creaties. In Denemarken vind je ook de twee oudste pretparken ter wereld: Tivoli Gardens en Bakken. Of je kan het WOW park en de Odense Zoo bezoeken. Bovendien zijn er nog meer dingen te voor het hele gezin, zoals interactieve musea, bizonsafari’s en paardrijden door het platteland.

  Denemarken gezinsvakantie Nordic RonReizen.nl Legoland

   Kleurrijke steden

   Naast de uitgestrekte natuur vind je in Denemarken ook kleurrijke en charmante steden. In Kopenhagen kan je naast een bezoek aan de Kleine Zeemeermin en het Rosenborg-kasteel, ook fietsen op de oude spoorweg van Amagerbanen of relaxen in een drijvend bubbelbad op de grachten. Het levendige stadje Arhus is de place to be voor architecturale parels en interessante musea. En in Odense geniet je van de bruisende stad met een Scandinavische maaltijd en een flinke portie hygge, hét Deense begrip voor knusheid en gezelligheid. Zin in die kleurrijke steden?
   Ontdek hier meer. 

   Denemarken gezinsvakantie Nordic RonReizen.nl Kleurrijke steden

    Een portie geschiedenis

    In Denemarken vind je een groot aanbod aan eeuwenoude historische plekken. Dankzij de vele forten, kastelen en koninklijke monumenten met rijke geschiedenis zul je je hier niet snel vervelen. Breng een bezoek aan kasteel Slot Egeskov of neem een kijkje in het 18-eeuwse Amalienborg Paleis, dé thuishaven van de Deense koninklijke familie. Verder kun je je helemaal onderdompelen in de Vikingwereld in het openluchtmuseum Ribe. Of maak een rondvaart met een echte Vikingboot in het Roskilde Vikingmuseum. En als dat allemaal niet genoeg was, leer je in Odense alles over de befaamde sprookjesschrijver Hans Christian Andersen!
    Hier vind je alles over jouw reis naar de Deense geschiedenis

    Denemarken gezinsvakantie Nordic RonReizen.nl Een portie geschiedenis

     Gastronomisch genieten van de Deense keuken

     De traditionele Deense keuken mag niet ontbreken tijdens je reis naar Denemarken. Een bezoek aan het eiland Fyn zal je water in de mond bezorgen. Dit eiland wordt ook wel de ‘tuin van Denemarken’ genoemd door de vele moestuinen, boomgaarden en organische boerderijwinkels. Odense, de hoofdstad van Fyn, is bovendien een culinaire hotspot met tal van gezellige herbergen of kro’s. Midden september geniet je er van het Odense Food Festival met authentieke gerechten zoals Smørrebrød. Naar Denemarken?
     Ontdek het hier

     Denemarken gezinsvakantie Nordic RonReizen.nl food

      Info

      • Voel jij het al kriebelen om volgende vakantie Denemarken te ontdekken? Bij Nordic vind je een ruim aanbod aan uitgestippelde reizen, of zit je samen met één van onze ervaren Travel Designers om je eigen droomreis samen te stellen. Van aanvraag tot terugkomst sta je in contact met één Travel Designer. Hij of zij weet alles over je wensen en de reis. Wel zo handig bij vragen of als je een speciale toevoeging wilt doen. Je avontuur in het Scandinavië begint op nordic.nl.

      Meer over