Jordanië schatten van RonReizen.nl

JordaniëDe schatten van Jordanië

Jordanië is een land voor actievelingen en avonturiers, cultuurliefhebbers, geschiedenisfanaten én foodies. Eigenlijk is Jordanië een land voor iedereen! Ontdek de mooiste schatten van dit bijzondere land.
Jordanië schatten van RonReizen.nl

  Aan Petra zul je bij je bezoek aan dit land niet ontkomen. Het ligt verborgen achter majestueuze kliffen. Deze historische stad is het erfgoed van de Nabateeërs, een hardwerkend Arabisch volk dat meer dan 2000 jaar geleden neerstreek in het zuiden van Jordanië. Zij hakten huizen, tombes en tempels uit de rotsen. Als je door de smalle Siq-kloof gewandeld bent, sta je oog in oog met imposante façade van de Schatkamer. Maar er nog zoveel meer te zien! Wandel een van de mooie trails en laat je betoveren door de veranderende kleuren van de rotsen, van roze bij zonsopgang tot dieprood bij zonsondergang. Drie keer per week kun je Petra by Night bezoeken; de Siq en de Schatkamer worden verlicht met duizenden kaarsen!

  Jordanië schatten van RonReizen.nl Petra
  • Petra overdag...
  Jordanië schatten van RonReizen.nl Petra
  • ...en in de avond, verlicht door kaarsen.

  Wandelen in Ajloun

  In het noorden van Jordanië vind je de Ajloun Hooglanden. In dit glooiende, groene heuvelland groeien vele soorten planten en wonen allerlei dieren. Als je van wandelen houdt, is dit reservaat een absolute must tijdens je reis naar Jordanië. Het kasteel van Ajloun torent hoog boven de groene heuvels uit en is al van kilometers afstand te zien. Dit fort diende in de 12e tot de 15e eeuw als belangrijk bolwerk om de handelsroutes te verdedigen. Vanuit de torens heb je een fenomenaal uitzicht en in het kleine museum leer je meer over de geschiedenis van het kasteel en het gebied.

  JordaniëAjloun schatten van RonReizen.nl
  • Het groene landschap van Ajloun.

  Het kasteel van Kerak

  Kerak, een oud bolwerk van de kruisvaarders, ligt 900 meter boven de zeespiegel. Het pronkstuk van deze oude stad is het imposante kasteel, dat op een heuveltop ligt en een prachtig uitzicht biedt over de omringende valleien. Dit fort, dat dateert uit de 12e eeuw, heeft een rijke en turbulente geschiedenis beleefd. Het is een meesterwerk met diepe, donkere gangen, massieve muren en verdedigingswerken die je terugvoeren naar een tijd van strijd en strategie. Breng ook zeker een bezoek aan de charmante oude stad met smalle steegjes en lokale markten.

  Jordanië schatten van RonReizen.nl Kerak
  • Het imposante Kerak.

  Het zuidelijkste puntje: Aqaba

  Aqaba is het aller-zuidelijkste puntje van Jordanië, gelegen aan de Rode Zee. De onderwaterwereld is hier prachtig, met kleurrijke koralen en bijzondere zeedieren. Dit is dan ook de place to be voor duikers en snorkelaars. In Aqaba kun je ook allerlei andere watersporten doen, zoals zeilen, jetskiën en kajakken. Ben je in de herfst of lente in Aqaba? Breng dan een bezoekje aan Aqaba Bird Observatory. Hier spot je de mooiste watervogels op hun trekroute tussen Afrika, Europa en West-Azië.

  Jordanië schatten van RonReizen.nl Aqaba
  • Fijne stranden in Aqaba.

  Mozaïeken in Madaba

  De stad Madaba ligt in het hart van Jordanië en staat bekend als de stad van de mozaïeken. Door de hele stad vind je vele mozaïeken die soms wel duizenden jaren oud zijn, maar goed bewaard zijn gebleven. Het pronkstuk van Madaba is de beroemde kaart uit de zesde eeuw van Jeruzalem en andere heilige plaatsen. Deze kaart in de Grieks-Orthodoxe kerk van Sint-Joris is gemaakt van meer dan twee miljoen stukjes gekleurde steen en geeft een prachtig inzicht in de oude topografie van de regio.

  Jordanië schatten van RonReizen.nl Madaba
  • De schitterende mozaïeken in Madaba.

  Info

  Meer over