De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Düsseldorf: bakermat van de elektronische muziek

DuitslandDüsseldorf: bakermat van de elektronische muziek

Wit fahren, fahren, fahren auf der Autobahn... Als er één stad de bakermat van elektronische muziek is geweest dan is dat wel Düsseldorf met de band Kraftwerk. Als onderdeel van de ‘Music, Makers & Machines’-tentoonstelling van het Google Arts & Culture platform heeft VVV Düsseldorf nu zes online presentaties samengesteld die het muzikale verleden van de stad uitdiepen. Met op zaterdag 24 april een 1-uur durende online live rondwandeling in het Engels.

Door middel van teksten, foto’s en videobeelden van optredens van bands als NEU!, Kraftwerk, DAF, Propaganda en Kreidler krijgen bezoekers van de online tentoonstelling Music, Makers & Machines een fascinerend kijkje in het muzikale DNA van Düsseldorf. Ook zijn er tekeningen te zien van Emil Schult - die de iconische platenhoezen van Kraftwerk ontwierp - en foto’s van fotograaf Richard Gleim, die onder zijn pseudoniem ‘ar/gee gleim’ eind 70-er jaren de punkscene in Düsseldorf op foto vastlegde. De belangrijkste focus van de tentoonstelling ligt op de bands die artiesten over de hele wereld blijven inspireren.

Duitsland elektropop Düsseldorf RonReizen Kraftwerk
  • Kraftwerk was dé Düsseldorfs pionier van de elektropop.

Tentoonstelling met zes thema's

In Düsseldorfse poppodia als de Ratinger Hof, Creamcheese, the Liverpool Club, the Unique Club en Salon des Amateurs maakten opkomende bands als Kraftwerk, NEU!, LA Düsseldorf, DAF, Propaganda, Kreidler, Cheesefactory en The Beathovens furore met hun alternatieve muziek. De thema's die aan bod komen zijn Krautrock, de Kraftwerk mythe, Creamcheese, de electronic body muziekband DAF, hoe de band Propaganda Londen inpakte en Salon des Amateurs.

Duitsland elektropop Düsseldorf RonReizen t-shirt NEU!

Muzikale stadstour in Düsseldorf

De Düsseldorf exposities zijn samengesteld door Sven-André Dreyer en Dr. Michael Wenzel. Sinds 2019 organiseren deze twee muziekjournalisten in samenwerking met Düsseldorf Tourismus de populaire stadstour 'The Sound of Düsseldorf' langs de iconische poppodia. Veel van de voorwerpen in de tentoonstelling zijn nog nooit eerder getoond waaronder foto's van Thomas Stelzmann en Markus Luigs, die de toenmalige Kling-Klang studio van Kraftwerk heeft gefotografeerd.

Duitsland elektropop Düsseldorf RonReizen muzikale tour
  • Ook zijn er muzikale tours door de stad...
Duitsland elektropop Düsseldorf RonReizen studio Kraftwerk
  • Hier zat ooit de Kling-Klang studio van Kraftwerk.

Iggy op de markt in Düsseldorf

Ook fascinerende YouTube-video’s zijn te zien, waaronder Iggy Pop die die vertelt hoe hij met Kraftwerk-oprichter Florian Schneider asperges op een markt in Düsseldorf gaat kopen. De Spotify-afspeellijst 'The Sound of Düsseldorf' biedt bekende bands als Kraftwerk, Toten Hosen en Fehlfarben, evenals de meest opwindende nieuwkomers. 

Duitsland elektropop Düsseldorf RonReizen Iggy Pop
  • Ook Iggy Pop was gecharmeerd van de elektronische scene in Düsseldorf.

Info

  • Duitsland elektropop Düsseldorf RonReizen Poster

    Info over de speciale 1 uur durende live rondwandeling op zaterdag 24 april (kosten 13 euro) met muziekjournalisten Sven-André Dreyer en Michael Wenz - die de tentoonstelling hebben samengesteld - vind je hier

    Wil je de tentoonstelling gewoon bezoeken klik dan hier

Meer over